Ο πόλεμος των Τράγκα: Ο γιος Γιάννης έπιασε τη χήρα να πουλάει το σπίτι στο Λας Βέγκας

Ο πόλεμος των Τράγκα: Ο γιος Γιάννης έπιασε τη χήρα να πουλάει το σπίτι στο Λας Βέγκας

Μέσα σε 10 μήνες η Μαρία Καρρά ξόδεψε €400.000 για μισθώματα ακινήτων στο Μονακό, δικηγορικές αμοιβές και έξοδα κατοικιών - Οι καταγγελίες του γιου του Γιώργου Τράγκα στο Οικονομικό Έγκλημα και ο φάκελος που κατέθεσε

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tragkas_xr
Σε παζλ για δύσκολους λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα ενάμιση χρόνο μετά τα αποκαλυπτήρια για την τεράστια περιουσία που άφησε πίσω του και το μοίρασμά της.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου ο γιος του δημοσιογράφου-εκδότη Γιάννης Τράγκας κατέθεσε στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών ως μηνυτής-μάρτυρας κατηγορίας. Η κατάθεσή του φέρεται να «καίει» τη Μαρία Καρρά για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της, αφού, εκτός των όσων κατέθεσε, παρέδωσε στις εισαγγελικές αρχές και έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία για όσα επικαλέστηκε. Σε αυτά περιλαμβάνονται η λίστα των εξόδων με τα οποία έχει επιβαρύνει την κληρονομιά η χήρα του εκλιπόντος, αλλά και έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πούλησε ακίνητα στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο η ίδια αρνιόταν κατηγορηματικά.
Γιώργος Τράγκας: Αυτό είναι το σπίτι του στην πιο ακριβή συνοικία του Παρισιού

Η Μαρία Καρρά μέσω των δικηγόρων της φέρεται να εμμένει στη νομιμοποίηση της κληρονομιάς από την ίδια και τον μεγάλο γιο του Γιώργου Τράγκα, χωρίς σε αυτή να συμπεριληφθούν τα ακίνητα της Αμερικής. Κάτι που δεν δέχεται για κανέναν λόγο ο Γιάννης Τράγκας, ο οποίος επιθυμεί να γίνουν όλα by the book και σύμφωνα με τον νόμο, γι’ αυτό άλλωστε φέρεται να συμπεριέλαβε στον φάκελο και όλη την αλληλογραφία «πίεσης» από την πλευρά Καρρά.
tragkas_in__2_

Η κατάθεση και ο φάκελος

Ηταν Τετάρτη 28 Ιουνίου όταν ο Γιάννης Τράγκας προσήλθε στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών για να καταθέσει ως μηνυτής-μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση που αφορά την κληρονομιά του πατέρα του. Ο γιος του δημοσιογράφου-εκδότη απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν, αναλύοντας λεπτομερώς όλο το ιστορικό της υπόθεσης από τον Ιανουάριο του 2022, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για την περιουσία του πατέρα του.
Γιώργος Τράγκας: Η χειρόγραφη διαθήκη του - Αποκάλυψε άγνωστα ακίνητα, καταθέσεις και θυρίδες
Κλείσιμο

Στον φάκελο που κατέθεσε στις Αρχές περιέχονται τα στοιχεία που του έδωσαν οι δικηγόροι στις ΗΠΑ για τα ακίνητα στην Αμερική, αλλά και μια λίστα εξόδων με τα οποία έχει επιβαρύνει την κληρονομιά η τελευταία σύζυγος του πατέρα του. Αυτή που μαζί με τους δικηγόρους της σε Μονακό και Παρίσι προσπαθεί και επιμένει, σύμφωνα με τον Γιάννη Τράγκα, να υπογράψουν από κοινού τη νομιμοποίηση της κληρονομιάς χωρίς να συμπεριληφθούν σε αυτή τα ακίνητα της Αμερικής.
tragkas_in__3_
Το ακίνητο στο Λας Βέγκας, το οποίο πουλήθηκε από τη Μαρία Καρρά αντί 804.000 δολαρίων

Μάλιστα σε ό,τι αφορά την επιμονή της Μαρίας Καρρά να συναινέσει σε αυτό το αίτημά της, ο πρωτότοκος γιος του εκλιπόντος παρουσίασε όλη την αλληλογραφία «πίεσης» που έλαβε από τη χήρα τους τελευταίους μήνες. Τέλος, σε ό,τι αφορά την εν γένει στάση της, ο Γιάννης Τράγκας φέρεται να κατέθεσε ότι δεν συνεργάζεται καθόλου και εν ολίγοις φέρεται να απαιτεί να συναινέσει σε ό,τι του προτείνει. Τη στάση αυτή την κρατάει από το περσινό καλοκαίρι, όταν οι σχέσεις των δύο διαρρήχθηκαν εντελώς σύμφωνα με την πλευρά του υιού Τράγκα, ο οποίος ζητούσε στοιχεία για τα ακίνητα σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Λας Βέγκας, Μαϊάμι, με τη Μαρία Καρρά να μην απαντά στα αιτήματά του.
Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας του

Εχοντας τη βεβαιότητα ότι η χήρα του πατέρα του είχε αρχίσει να πουλάει ακίνητα στις ΗΠΑ, ο Γιάννης Τράγκας ζήτησε τη συνδρομή μεγάλου δικηγορικού γραφείου στην Αμερική. Μάλιστα, προκειμένου να ανταποκριθεί στα τεράστια έξοδα της αμοιβής του συγκεκριμένου γραφείου πούλησε τον Νοέμβριο του 2022 τη βίλα που του είχε κληροδοτήσει ο πατέρας του όταν ήταν εν ζωή στον Αγιο Λάζαρο της Μυκόνου με τίμημα 1 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα των ερευνών, σύμφωνα με την κατάθεσή του, δικαίωσε απόλυτα τα όσα υποπτευόταν, αφού μέχρι τώρα η Μαρία Καρρά φέρεται να έχει πουλήσει δύο τουλάχιστον ακίνητα, την κατοικία στην Ουάσινγκτον και το διαμέρισμα στο Λας Βέγκας.
tragkas_in__4_

Μετά την κατάθεσή του, σειρά παίρνει ο Φρειδερίκος Τράγκας -Φρέντυ όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του-, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει σύντομα στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος ως μάρτυρας για την υπόθεση της περιουσίας του πατέρα του και τα όσα γνωρίζει. Οπως είναι γνωστό, ο δευτερότοκος γιος του Γιώργου Τράγκα έχει αποποιηθεί το μερίδιο της κληρονομιάς που του αναλογούσε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τελευταία θα προσέλθει -αν και κάποιοι στοιχηματίζουν ότι θα απολογηθεί με υπόμνημα- η Μαρία Καρρά, η γυναίκα που φέρεται να κινεί τα νήματα σε αυτό το κληρονομικό θρίλερ αφού γνωρίζει τα πάντα για την περιουσία του εκλιπόντος συζύγου της.
tragkas_in__5_
Ο Γιάννης Τράγκας κατέθεσε στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών ως μηνυτής-μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος της Μαρίας Καρρά. Σύντομα αναμένεται να καταθέσει και ο αδελφός του Φρέντυ

Τα έγγραφα πώλησης του σπιτιού στο Λας Βέγκας

Ισως γι’ αυτό επέλεξε, λένε αυτοί που την ξέρουν, να παραμείνει σιωπηλή από την αρχή, με μόνη εξαίρεση τη συνέντευξη που παραχώρησε έναν χρόνο μετά τον θάνατο του συζύγου της. Εκεί, αφού δεν είπε τίποτε επί της ουσίας για την υπόθεση και τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, αρνούμενη σχεδόν τα πάντα, απόρησε μόνο για το πώς είδε το φως της δημοσιότητας το χειρόγραφο της διαθήκης του Γιώργου Τράγκα.

Γιώργος Τράγκας: Με κρυφή διαθήκη στο Μονακό μοίρασε τα ακίνητα και 12 εκατ. μετρητά


Μια διαθήκη την ύπαρξη της οποίας γνώριζε, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, αλλά το αρνιόταν μέχρι να την ανακαλύψει ο Θέμης Σοφός -δικηγόρος του ΦρέντυΤράγκα- σε ένα ταξίδι του στο Μονακό, ο οποίος ενημέρωσε τον τότε δικηγόρο της Νίκο Αγαπηνό.

Απαντήσεις επί της ουσίας δεν έδωσε ποτέ η τελευταία σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, η οποία μπορεί όπως δήλωσε να ζήτησε απογραφή της περιουσίας, αλλά η εν γένει στάση της στα αιτήματα των δύο διορισμένων ειδικών σε συγκεκριμένα ερωτήματα ήταν «δεν είδα, δεν ξέρω».

«Υπάρχουν χρήματα; Δεν ξέρω τίποτε», «Υπάρχουν εταιρείες στην Αμερική; Από εσάς το μαθαίνω», «Υπάρχει κατοικία στο Μαϊάμι; Δεν το γνωρίζω». Αυτές φέρεται να ήταν οι απαντήσεις της Μαρίας Καρρά στους δύο πραγματογνώμονες (εκτιμητής ακινήτων και μηχανικός του ΕΜΠ) που έχει ορίσει το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου για την απογραφή της κληρονομιάς του ανθρώπου που έστησε μια real estate αυτοκρατορία.
tragkas_in

Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει σήμερα το έγγραφο πώλησης της κατοικίας στο Λας Βέγκας, που φέρει την υπογραφή της Μαρίας Καρρά, το οποίο άλλαξε χέρια με τίμημα 804.000 δολάρια. Το ακίνητο που ανήκε στην εταιρεία Veer View LLC, συμφερόντων Καρρά, κατέληξε στην Dragon View LLC (LLC σημαίνει Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης) και είναι ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών μέτρων στο συγκρότημα κατοικιών Veer Towers που ορθώνεται με δύο εντυπωσιακούς πύργους στη Las Vegas Boulevard. Πρόκειται για ένα διαμπερές οίκημα με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που διαθέτει φοβερή θέα στην πόλη του τζόγου και χαρακτηρίζεται ιδανικό για ένα ζευγάρι, το οποίο κατασκευάστηκε το 2007.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η εταιρεία Veer View LLC στην οποία ανήκε το ακίνητο έχει έδρα τη Νεβάδα, μια Πολιτεία που έχει ένα εξαιρετικά μυστικό καθεστώς εταιρικής διαφάνειας, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό των ιδιοκτητών μιας κατοικίας. Την αλλαγή ιδιοκτήτη χειρίστηκε η δικηγορική εταιρεία Pardalis & Nohavicka με έδρα τη Νέα Υόρκη αφού ο Τάσος Παρδάλης διατηρούσε στενότατη σχέση με τον αείμνηστο Γιώργο Τράγκα.
tragkas_in__6_
To έγγραφο πώλησης του ακινήτου στο Λας Βέγκας που φέρει την υπογραφή της Μαρίας Καρρά
tragkas_in__1_

Δεν υπέγραψαν οι εκτελεστές της διαθήκης

Σύμφωνα με στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, αφού υπάρχει η λίστα πληρωμών από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι και τον φετινό Απρίλιο, η Μαρία Καρρά φέρεται να πραγματοποίησε 75 πληρωμές για διάφορες υποχρεώσεις της σε Ευρώπη και Αμερική. Μάλιστα στα τέλη του περασμένου μήνα αιτήθηκε ένα ποσό περί τα 2.500 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιες υποχρεώσεις της, ενώ μέσα σε δέκα μήνες το σύνολο των πληρωμών αγγίζει τα 400.000 ευρώ. Αυτές αφορούν μια πλειάδα υποχρεώσεων της τελευταίας συζύγου του εκδότη, όπως τα ενοίκια για μισθωμένο ακίνητο στο Μονακό, το οποίο είναι και η έδρα φορολογικής κατοικίας του ζεύγους, που άγγιξαν τα 49.000 ευρώ.

Η δικηγορική εταιρεία Pardalis & Nohavicka, που έχει αναλάβει τις πωλήσεις των ακινήτων στην Αμερική, έλαβε ως αμοιβή για τις υπηρεσίες της ποσό της τάξης των 110.000 ευρώ. Eτερη δικηγορική εταιρεία στην οποία εργάζεται ο ένας εκ των δύο συνεκτελεστών της διαθήκης Ιβό Οτάβιο Φρανσεσκόν, η Schmidt & Associes, πληρώθηκε με 88.000 ευρώ για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην κυρία Καρρά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι για να γίνει οποιαδήποτε πληρωμή θα πρέπει να συναινούν και οι δύο εκτελεστές της διαθήκης, γι’ αυτό και ο κ. Φρανσεσκόν ενημέρωσε τον Ελληνα συμβολαιογράφο εκτελεστή για τις κινήσεις του. Μόνο που στην εποχή του email και του WhatsApp ο Ελβετός δικηγόρος επέλεξε να κάνει αυτή την ενημέρωση αποστέλλοντας τις κινήσεις σε ένα φαξ που είναι αμφίβολο αν λειτουργούσε!

Στις πληρωμές -κάποιες από αυτές- περί τα 10.000 ευρώ αφορούσαν λογαριασμούς, συντήρηση πισινών και λειτουργικά έξοδα για τις κατοικίες στη Νίκαια και το Σεν Τροπέ. Ποσό που αγγίζει τα 4.500 ευρώ δόθηκε για τη συντήρηση δύο αυτοκινήτων της Μαρίας Καρρά, μιας Bentley και μιας Rolls-Royce, ενώ περί τα 6.000 ευρώ πήγαν στο μισθωμένο πάρκινγκ που διατηρεί η χήρα Τράγκα στο Μονακό. Δύο πληρωμές έγιναν προς την τράπεζα EFG, ύψους σχεδόν 26.000 ευρώ, οι οποίες αφορούν πιθανόν την πληρωμή τόκων δανείου για το ακίνητο στο Σεν Τροπέ. Τέλος δύο γυναίκες δικηγόροι, οι κυρίες Γεωργία Κούβελα και Θάλεια Τσικριτέα, εισέπραξαν 7.200 ευρώ η πρώτη και 4.800 ευρώ η δεύτερη ως αμοιβή για τη γνωμοδότηση που έκαναν επί της περιουσίας του αείμνηστου, που άνοιξε για τα καλά τον ασκό του Αιόλου.



Ειδήσεις σήμερα:

Σταμάτησε η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας: Αναφορές για εκρήξεις και τουλάχιστον δύο νεκρούς

Ο καύσωνας Κλέων κάνει «διάλειμμα» πριν τα 43αρια που έρχονται από Πέμπτη

Οικογενειακώς στον τελικό του Wimbledon o πρίγκιπας Ουίλιαμ - Tο... μισό Χόλιγουντ ήταν εκεί


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης