Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ - Από τη συνάντηση με τον Μπάιντεν ως την ομιλία στο Κογκρέσο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ - Από τη συνάντηση με τον Μπάιντεν ως την ομιλία στο Κογκρέσο

Αύριο στις 22:30 η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, ενώ τα μεσάνυστα ο Μπάιντεν θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του στην Ουάσινγκτον -  Την Τρίτη στις 18:00 η ομιλίας του στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων

mitsotakis-biden-arthro
Σημαντική σε πολλά επίπεδα είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο, αύριο το μεσημέρι ώρα ΗΠΑ, καθώς σε μία κρίσιμη γεωπολιτικά συγκυρία εταίροι και σύμμαχοι αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως αξιόπιστο και συνεπή εταίρο, παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή σε μια εποχή αστάθειας και αβεβαιότητας, μία Ελλάδα ισχυρή, αποφασιστική, σταθερή στις θέσεις της.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη μεταξύ 15 και 17 Μαΐου στις ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 14:30 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή Morning Joe του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC και στους δημοσιογράφους Joe Scarborough και Mika Brzezinski.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους, στο πανεπιστήμιο Georgetown University.

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο, ενώ στις 00:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και  στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.  Στις 19:00 ώρα Ελλάδας θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μόσχα: Θα απαντήσουμε εάν το ΝΑΤΟ φέρει πυρηνικά στην Φινλανδία

Νέα εποχή για Φινλανδία και Σουηδία - Ένα βήμα πριν την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Δικαστήριο Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων: Το Δημόσιο οφείλει να καταβάλει αποζημίωση για ενδοοικογενειακή βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης