Αυτοανακηρύχθηκε «μεταβατικός πρόεδρος» στο κόμμα Τράγκα ο Πάρις Κουρτζίδης!

Αυτοανακηρύχθηκε «μεταβατικός πρόεδρος» στο κόμμα Τράγκα ο Πάρις Κουρτζίδης!

«Ως μεταβατικός, νέος πρόεδρος, οδηγώ το Κίνημα μπροστά» έγραψε ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης για το κόμμα Τράγκα - Για προσβολή και βεβήλωση της μνήμης του Γιώργου Τράγκα έκανε λόγο προ ημερών στενός συνεργάτης του εκλιπόντος δημοσιογράφου χαρακτηρίζοντας τον Πάρι Κουρτζίδη... παιδί «για τα δελτία Τύπου»

rragkas_kourtzidis_xr
Λίγες μόλις ώρες χρειάστηκε να περάσουν από την εσωκομματική αναταραχή στο κίνημα του αποθανόντος Γιώργου Τράγκα προκειμένου το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου, Πάρις Κουρτζίδης, να «αυτοανακηρυχθεί» μεταβατικός πρόεδρος.

Ο Πάρις Κουρτζίδης με αναρτήσεις του στο Facebook ενημέρωσε πως με ποσοστό 93,4% εξελέγη μεταβατικός πρόεδρος του κινήματος από τα 4.419 ενεργά μέλη χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το πώς διεξήχθη αυτή η διαδικασία. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία μέρα μετά την κόντρα μεταξύ του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα και της οικογένειάς του με τον κ. Κουρτζίδη για την διαδοχή στο κόμμα.

Από την μία πλευρά υπήρξαν κατηγορίες για αυθαίρετες διαδικασίες και από την άλλη ο κ. Κουρτζίδης άφηνε αιχμές για απλήρωτους εργαζομένους και προσπάθεια ορισμένων να δουν το κόμμα του Γιώργου Τράγκα ως «λάφυρο».

Το πρωί της Πέμπτης ωστόσο ο Πάρις Κουρτζίδης με τις αναρτήσεις του στο Facebook ενημέρωσε πως ο ίδιος εξελέγη πρόεδρος αφού προηγουμένως είχε καλέσει «τα 4.419 μέλη της βάσης του κινήματος να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν την υποψηφιότητά του». Ο ίδιος σημειώνει πως «μόλις 25 καταψήφισαν» ενώ αφήνει αιχμές και επιτίθεται εκ νέου στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα.

Κλείσιμο
Όπως γράφει, «τα 6 μέλη (από τα 25) δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται να 'μαι ο μεταβατικός πρόεδρος, που θα οδηγήσει το κίνημα στο 1ο συνέδριο του, παρότι αρχικά ήθελαν, γιατί ο πάλαι ποτέ διευθυντής, ενός ανύπαρκτου πλέον γραφείου προέδρου, τούς πίεσε τηλεφωνικά να καταψηφίσουν! Ωστόσο, ζήτησα να προστεθούν στα ΟΧΙ, κι όχι στα άκυρα».

Στην συνέχεια ο κ. Κουρτζίδης σημειώνει πως τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η νέα Πολιτική Γραμματεία (το προσωρινό όργανο που μέχρι σήμερα ονομαζόταν Εθνικό Συμβούλιο), «όπως αυτή εγκρίθηκε μετά από προτασή μου από τη βάση, στην οποία θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής (τρεις ακόμη), καθώς και επιπλέον πρόσωπα κύρους και εμπειρίας».

Η ανάρτησή του:

Χιλιάδες ενεργά μέλη έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης...‼️ Έχοντας όχι μόνο ως παρακαταθήκη την επιθυμία του αείμνηστου ιδρυτή...

Posted by Πάρις Κουρτζίδης on Wednesday, December 22, 2021
Σε άλλη ανάρτησή του ο κ. Κουρτζίδης αναφέρει πως ως μεταβατικός, νέος πρόεδρος, «οδηγώ το Κίνημα μπροστά. Ο πρόεδρος με θητεία θα εκλεγεί από το σώμα του 1ου (ιδρυτικού) συνεδρίου: Αρχών & θέσεων, θεσμοθέτησης οργανογράμματος & αρχαιρεσιών. Για πρόεδρο οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου προτείνω τον Γ. Δημαρά».

Δείτε την ανάρτησή του:


Ως μεταβατικός, νέος πρόεδρος, οδηγώ το Κίνημα μπροστά. Ο πρόεδρος με θητεία θα εκλεγεί από το σώμα του 1ου (ιδρυτικού)...

Posted by Πάρις Κουρτζίδης on Thursday, December 23, 2021


Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν με τα όσα έγραψε  ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα, Παντελής Ζήλος ο οποίος μίλησε για αυθαίρετες διαδικασίες σχετικά με τον διορισμό νέου προέδρου στο Κίνημα Ελευθεροι Άνθρωποι. Η συνέχεια δόθηκε με τις αναρτήσεις του εκπροσώπου Τύπου, Πάρι Κουρτζίδη ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για προσπάθεια ορισμένων να δουν το κίνημα ως λάφυρο και απείλησε με αποκαλύψεις.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης δε ο κ. Κουρτζίδης με νέα ανάρτησή του κατηγορήσει, χωρίς να τον κατονομάσει, τον διευθυντή ως θρασύδειλο και την οικογένεια του Γιώργου Τράγκα πως «κλαίει με κροκοδείλια...», ενώ την ίδια ώρα αφήνει αιχμές πως οι εργαζόμενοι στο κόμμα είναι απλήρωτοι.

Τι έγραψε ο Παντελής Ζήλος

Σε ανακοίνωσή του την οποία υπογράφει και η οικογένεια του εκλιπόντος, επισημαίνεται ότι η εκλογή νέου προέδρου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και αναφερόμενος στον εκπρόσωπο τύπο του κόμματος επισημαίνει ότι «δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ζήλου:

«Το Κίνημα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Γεώργιο Τράγκα και ήταν αποτέλεσμα προσωπικής του έμπνευσης και οράματος και μάλιστα το σήμα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» έχει προγενέστερα καταχωρηθεί νόμιμα επ’ονόματί του ως εθνικό και κοινοτικό σήμα.

Ο Γιώργος Τράγκας ορίστηκε, σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος Πρόεδρος και με τις εξουσίες που αναφέρονται σε αυτό. Στο ίδιο καταστατικό προβλέπονται με απόλυτη σαφήνεια οι διαδικασίες για την σύγκληση του Συνεδρίου και την εκλογή των οργάνων του.

Οποιαδήποτε ενέργεια να «αυτοχρισθεί» κάποιος πρόεδρος του Κινήματος, είναι αντίθετη στους όρους του καταστατικού, καθώς και στη βούληση του εκλιπόντος Γεωργίου Τράγκα, η μνήμη του οποίου οφείλει να παραμείνει αλώβητη.

Ήδη και μόλις 9 ημέρες μετά το θάνατο του Ιδρυτή Γεωργίου Τράγκα, επισπεύδονται αυθαίρετα «διαδικασίες» αυτοδιορισμού προέδρου του Κινήματος και χορήγησης «ψήφου εμπιστοσύνης» κατά πλήρη παράβαση των όρων του καταστατικού και της προβλεπόμενης διαδικασίας, ως και των αρχών ψηφοφορίας (έμμεση αποδοχή εκ της μη αποστολής απαντητικού email !) και μάλιστα με την ταυτόχρονη χρήση ευφάνταστων και φανταστικών σεναρίων και συνομιλιών, δήθεν, λίγο πριν το θάνατο του Προέδρου.

Η εκλογή του Προέδρου του Κινήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου του Κινήματος, (Εκπρόσωπος Τύπου) με τη σύμφωνη πάντα γνώμη και έγκριση του Προέδρου. Τα παραπάνω οφείλουν να γίνουν κατανοητά και απολύτως σεβαστά και οι τυχόν «επισπεύδοντες» να απέχουν από αντίστοιχες ενέργειες υπό τον μανδύα της δήθεν συνέχισης του οράματος του Προέδρου, χρησιμοποιώντας την υποδομή, τους στόχους του κινήματος και κυρίως το πολιτικό όραμα του θανόντος, προς ικανοποίηση προφανώς προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών.

Είναι πραγματικά αδιανόητο όταν το χώμα που τον έχει σκεπάσει είναι ακόμα νωπό, να έρχονται στο προσκήνιο ανενδοίαστα, προσωπικές φιλοδοξίες προσώπων που συνεργάστηκαν μαζί του, με έναν τρόπο και μια ταχύτητα που προσβάλλει τη μνήμη του πολυαγαπημένου μας Γεωργίου Τράγκα, την οποία η οικογένειά του και τα μέλη του Κινήματος έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε.

Όποιος εκφράζει ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του Κινήματος οφείλει να το πράξει στα πλαίσια και σύμφωνα με τα οριζόμενα από το καταστατικό του κινήματος και κυρίως μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, στην βάση και με τις αρχές που χάραξε ο ιδρυτής του, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του. Οτιδήποτε πέραν αυτού, χαρακτηρίζεται κατ’ ελάχιστον προσβολή και βεβήλωση.

Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου, Παντελής Ζήλος
Η Οικογένεια του Γεωργίου Τράγκα»

Δείτε την ανακοίνωση 

anakoinosi-1

Στην αντεπίθεση ο Πάρις Κουρτζίδης

Απαντώντας στην ανακοίνωση του διευθυντή και της οικογένειας του Γιώργου Τράγκα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Πάρις Κουρτζίδης, εμφανίστηκε ως υπερασπιστής του εκλιπόντος.

tragkas-kourtzidis-5


Υπενθυμίζει δε ότι στα εγκαίνια του κόμματος ο Γ. Τράγκας τον είχε καλέσει δίπλα του να κόψουν μαζί το πρώτο κομμάτι, μια ενέργεια που τη χαρακτήρισε «συμβολική» και απειλεί με αποκαλύψεις.

Η ανάρτηση του Πάρη Κουρτζίδη:

«Ο πρόεδρος ζήτησε να υπερασπιστώ τον ίδιον και το κίνημα μέχρι τέλους. Να αγνοήσω τυχόν οικείους υποκριτές και Φαρισαίους… Αν όμως δεν σεβαστούν τις πολιτικές επιθυμίες του, αν πάνε να βλάψουν την ορθόδοξη συνέχεια των Ελεύθερων Ανθρώπων, αν τολμήσουν να δουν το κίνημα ως κληρονομιά ή ως λάφυρο για συμψηφισμούς με τον "Λουδοβίκο", τότε να μην τους καλύψω άλλο… Να ανοίξω στόμα και χαρτιά… κι ας μην ξέρουν πού να κρυφτούν μετά! Η δε επιλογή στα εγκαίνια του Κ.ΕΛ.ΑΝ. όταν με κάλεσε δίπλα του για να κόψουμε μαζί, ταυτόχρονα, το πρώτο κομμάτι, ασφαλώς και ήταν άκρως συμβολική…».
Τα ξημερώματα της Τετάρτης ωστόσο ο κ. Κουρτζίδης επανήλθε και με νέα ανάρτησή του στο Facebook κατηγορεί την οικογένεια του εκλιπόντος πως κλαίει με κροκοδείλια ενώ τον διευθυντή, δίχως να τον κατονομάσει, τον χαρακτηρίζει θρασύδειλο. Όπως λέει ο ίδιος οι ανακοινώσεις που εκδίδουν είναι συκοφαντικές ενώ αφήνει αιχμές πως οι μισθοί και τα δώρα του προσωπικού δεν έχουν καταβληθεί. «Μην τολμούν με ανεκδιήγητο κυνισμό να προσβάλουν τη μνήμη του αδικοχαμένου και αείμνηστου...» γράφει χαρακτηριστικά.


Δείτε την ανάρτησή του:

Θα πρότεινα σε έναν διευθυντή θρασύδειλο... και σε μια οικογένεια που κλαίει με κροκοδείλια... Πριν βγάζουν...

Posted by Πάρις Κουρτζίδης on Tuesday, December 21, 2021
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης