Γιώργος Τράγκας: «Μύλος» το κόμμα του - Ο Κουρτζίδης, η διαδοχή και οι καταγγελίες από την οικογένεια

Γιώργος Τράγκας: «Μύλος» το κόμμα του - Ο Κουρτζίδης, η διαδοχή και οι καταγγελίες από την οικογένεια

Αιχμηρές ανακοινώσεις και οργισμένες αναρτήσεις στο Facebook - Ο διευθυντής του γραφείου του εκλιπόντος μιλά για «αυθαίρετες διαδικασίες διορισμού στην ηγεσία» - Ο Κουρτζίδης τον χαρακτηρίζει θρασύδειλο και καταγγέλλει την οικογένεια πως «κλαίει με κροκοδείλια δάκρυα»

tragkas_komma_new_xr
Σε... μύλο έχει μετατραπεί το κόμμα του αείμνηστου πλέον δημοσιογράφου, Γιώργου Τράγκα, λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατό του από κορωνοϊό, με καταγγελίες για αυθαίρετες διαδικασίες διαδοχής και αντεγκλήσεις.

Όλα ξεκίνησαν με τα όσα έγραψε ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα, Παντελής Ζήλος ο οποίος μίλησε για αυθαίρετες διαδικασίες σχετικά με τον διορισμό νέου προέδρου στο Κίνημα Ελευθεροι Άνθρωποι. Η συνέχεια δόθηκε με τις αναρτήσεις του εκπροσώπου Τύπου, Πάρι Κουρτζίδη ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για προσπάθεια ορισμένων να δουν το κίνημα ως λάφυρο και απείλησε με αποκαλύψεις.

Τα ξημερώματα δε ο κ. Κουρτζίδης με νέα ανάρτησή του κατηγορήσει, χωρίς να τον κατονομάσει, τον διευθυντή ως θρασύδειλο και την οικογένεια του Γιώργου Τράγκα πως «κλαίει με κροκοδείλια...», ενώ την ίδια ώρα αφήνει αιχμές πως οι εργαζόμενοι στο κόμμα είναι απλήρωτοι.

Τι έγραψε ο Παντελής Ζήλος

Σε ανακοίνωσή του την οποία υπογράφει και η οικογένεια του εκλιπόντος, επισημαίνεται ότι η εκλογή νέου προέδρου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και αναφερόμενος στον εκπρόσωπο τύπο του κόμματος επισημαίνει ότι «δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ζήλου:

«Το Κίνημα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Γεώργιο Τράγκα και ήταν αποτέλεσμα προσωπικής του έμπνευσης και οράματος και μάλιστα το σήμα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» έχει προγενέστερα καταχωρηθεί νόμιμα επ’ονόματί του ως εθνικό και κοινοτικό σήμα.

Ο Γιώργος Τράγκας ορίστηκε, σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος Πρόεδρος και με τις εξουσίες που αναφέρονται σε αυτό. Στο ίδιο καταστατικό προβλέπονται με απόλυτη σαφήνεια οι διαδικασίες για την σύγκληση του Συνεδρίου και την εκλογή των οργάνων του.

Οποιαδήποτε ενέργεια να «αυτοχρισθεί» κάποιος πρόεδρος του Κινήματος, είναι αντίθετη στους όρους του καταστατικού, καθώς και στη βούληση του εκλιπόντος Γεωργίου Τράγκα, η μνήμη του οποίου οφείλει να παραμείνει αλώβητη.

Ήδη και μόλις 9 ημέρες μετά το θάνατο του Ιδρυτή Γεωργίου Τράγκα, επισπεύδονται αυθαίρετα «διαδικασίες» αυτοδιορισμού προέδρου του Κινήματος και χορήγησης «ψήφου εμπιστοσύνης» κατά πλήρη παράβαση των όρων του καταστατικού και της προβλεπόμενης διαδικασίας, ως και των αρχών ψηφοφορίας (έμμεση αποδοχή εκ της μη αποστολής απαντητικού email !) και μάλιστα με την ταυτόχρονη χρήση ευφάνταστων και φανταστικών σεναρίων και συνομιλιών, δήθεν, λίγο πριν το θάνατο του Προέδρου.

Η εκλογή του Προέδρου του Κινήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου του Κινήματος, (Εκπρόσωπος Τύπου) με τη σύμφωνη πάντα γνώμη και έγκριση του Προέδρου. Τα παραπάνω οφείλουν να γίνουν κατανοητά και απολύτως σεβαστά και οι τυχόν «επισπεύδοντες» να απέχουν από αντίστοιχες ενέργειες υπό τον μανδύα της δήθεν συνέχισης του οράματος του Προέδρου, χρησιμοποιώντας την υποδομή, τους στόχους του κινήματος και κυρίως το πολιτικό όραμα του θανόντος, προς ικανοποίηση προφανώς προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών.

Είναι πραγματικά αδιανόητο όταν το χώμα που τον έχει σκεπάσει είναι ακόμα νωπό, να έρχονται στο προσκήνιο ανενδοίαστα, προσωπικές φιλοδοξίες προσώπων που συνεργάστηκαν μαζί του, με έναν τρόπο και μια ταχύτητα που προσβάλλει τη μνήμη του πολυαγαπημένου μας Γεωργίου Τράγκα, την οποία η οικογένειά του και τα μέλη του Κινήματος έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε.

Όποιος εκφράζει ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του Κινήματος οφείλει να το πράξει στα πλαίσια και σύμφωνα με τα οριζόμενα από το καταστατικό του κινήματος και κυρίως μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, στην βάση και με τις αρχές που χάραξε ο ιδρυτής του, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του. Οτιδήποτε πέραν αυτού, χαρακτηρίζεται κατ’ ελάχιστον προσβολή και βεβήλωση.

Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου, Παντελής Ζήλος
Η Οικογένεια του Γεωργίου Τράγκα»

Δείτε την ανακοίνωση 

Κλείσιμο
anakoinosi-1

Στην αντεπίθεση ο Πάρις Κουρτζίδης

Απαντώντας στην ανακοίνωση του διευθυντή και της οικογένειας του Γιώργου Τράγκα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Πάρις Κουρτζίδης, εμφανίζεται ως υπερασπιστής του εκλιπόντος.

tragkas-kourtzidis-5


Υπενθυμίζει ότι στα εγκαίνια του κόμματος ο Γ. Τράγκας τον είχε καλέσει δίπλα του να κόψουν μαζί το πρώτο κομμάτι, μια ενέργεια που τη χαρακτήρισε «συμβολική» και απειλεί με αποκαλύψεις.

Η ανάρτηση του Πάρη Κουρτζίδη:

«Ο πρόεδρος ζήτησε να υπερασπιστώ τον ίδιον και το κίνημα μέχρι τέλους. Να αγνοήσω τυχόν οικείους υποκριτές και Φαρισαίους… Αν όμως δεν σεβαστούν τις πολιτικές επιθυμίες του, αν πάνε να βλάψουν την ορθόδοξη συνέχεια των Ελεύθερων Ανθρώπων, αν τολμήσουν να δουν το κίνημα ως κληρονομιά ή ως λάφυρο για συμψηφισμούς με τον "Λουδοβίκο", τότε να μην τους καλύψω άλλο… Να ανοίξω στόμα και χαρτιά… κι ας μην ξέρουν πού να κρυφτούν μετά! Η δε επιλογή στα εγκαίνια του Κ.ΕΛ.ΑΝ. όταν με κάλεσε δίπλα του για να κόψουμε μαζί, ταυτόχρονα, το πρώτο κομμάτι, ασφαλώς και ήταν άκρως συμβολική…».
Κατά την διάρκεια της νύχτας ωστόσο ο κ. Κουρτζίδης επανήλθε και με νέα ανάρτησή του στο Facebook κατηγορεί την οικογένεια του εκλιπόντος πως κλαίει με κροκοδείλια ενώ τον διευθυντή, δίχως να τον κατονομάσει, τον χαρακτηρίζει θρασύδειλο. Όπως λέει ο ίδιος οι ανακοινώσεις που εκδίδουν είναι συκοφαντικές ενώ αφήνει αιχμές πως οι μισθοί και τα δώρα του προσωπικού δεν έχουν καταβληθεί. «Μην τολμούν με ανεκδιήγητο κυνισμό να προσβάλουν τη μνήμη του αδικοχαμένου και αείμνηστου...» γράφει χαρακτηριστικά.


Δείτε την ανάρτησή του:

Θα πρότεινα σε έναν διευθυντή θρασύδειλο... και σε μια οικογένεια που κλαίει με κροκοδείλια... Πριν βγάζουν...

Posted by Πάρις Κουρτζίδης on Tuesday, December 21, 2021
Ειδήσεις σήμερα:

Η μετάλλαξη Omicron απλώνει δίχτυ πάνω από την Ευρώπη - Δύο «γραμμές άμυνας» από την Αθήνα

Μεγάλη απάτη στον ΕΦΚΑ: Κυκλώματα «φούσκωναν» τα ποσοστά αναπηρίας - Πώς δρούσαν

«Αναταράξεις» στο κόμμα του Τράγκα εννέα ημέρες μετά τον θάνατό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης