Κικίλιας: Θέλω να πω στους νέους μας ότι η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια

Κικίλιας: Θέλω να πω στους νέους μας ότι η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια

Είμαι πεπεισμένος πως οι ανεμβολιάστοι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν ως το τέλος Αυγούστου - Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, μεταφέρουν τον ιό στους μεγαλύτερους - Έχουν κλειστεί πάνω από 600.000 ραντεβού για εμβολιασμό τις τελευταίες μέρες

kikilias_emvolia_art

    
Λένε τα νέα παιδιά: «δεν κινδυνεύω, δεν θα πάθω τίποτα» και «δεν γουστάρω να μου κουνάτε το δάχτυλο». Να τα δούμε ένα-ένα.
«Δεν θα πάθω τίποτα». Δεν ισχύει.

Μπορεί όχι τόσο σοβαρά όσο οι πιο μεγάλοι άνθρωποι, οι ευπαθείς ομάδες, αλλά βλέπουμε νέους να νοσούν, η αποκατάσταση να είναι δύσκολη ή βαριά και κάποιους να χάνονται. Άρα αυτό δεν υπάρχει. Επίσης, είναι κρίμα να το μεταφέρουμε στους αγαπημένους μας, στους φίλους και στην οικογένειά μας.

Είναι πράξη αντίστασης το να μην εμβολιάζομαι; Όχι. Την ελευθερία τη στερεί ο ιός. Αυτό θέλω να πω στα νέα παιδιά. Η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια. Η μάχη και ο τσαμπουκάς είναι απέναντι σε αυτό το οποίο μας κρατάει πίσω. Και αν θέλουμε μία καλύτερη κοινωνία, θεωρώ ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, όπως τα νούμερα σιγά-σιγά δείχνουν ότι το κάνουν, να εμβολιαστούν και να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή τους.
Άρα, κόντρα στον ιό, κόντρα στην αρρώστια.
Όχι κόντρα στον εμβολιασμό, κόντρα στα μέτρα.

Ξεπεράσαμε σήμερα τα 9,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς

Ξεπεράσαμε σήμερα τα 9,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Τις τελευταίες 15 μέρες έχουν κλειστεί σχεδόν 600.000 νέα ραντεβού, το 1/3 από αυτά είναι  νέων ανθρώπων, ηλικίας 18-29 ετών.
Κλείσιμο
Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν απομείνει, θα σπεύσουν να εμβολιαστούν
Η δική μου δουλειά και υποχρέωση είναι να ενδυναμώνεται το σύστημα με όλους τους δυνατούς τρόπους. Και αυτό επιχειρήσαμε και καταφέραμε νομίζω αυτά τα δύο χρόνια.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν απομείνει, ένα πολύ μικρό ποσοστό των γιατρών, ένα μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και είναι είτε σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου είχαμε πολλές εισροές και πολλούς θανάτους στα προηγούμενα κύματα, είτε στα Νοσοκομεία όπου είναι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, άνθρωποι επιβαρυμένοι, μεγάλοι σε ηλικία, νομίζω ότι αυτές τις μέρες που μένουν μέχρι τις 16 Αυγούστου και τις υπόλοιπες μέχρι 1η Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς, θα σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν.
Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η οργανωμένη Πολιτεία θα πάρει μέτρα, ανακοινώθηκαν, για αυτούς τους λίγους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να δουλεύουν σε μονάδες Υγείας και δεν σέβονται τον ανθρώπινο πόνο και την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Προέβλεψε η οργανωμένη Πολιτεία ότι με ταχύτατες διαδικασίες, είτε στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, είτε στα Νοσοκομεία, είτε σε ιδιωτικές Κλινικές, θα μπορούν να προσλαμβάνονται νοσηλευτές ή ιατροί ή λοιπό προσωπικό.

Ειδήσεις σήμερα

Οι νέοι μεταφέρουν τη λοίμωξη από τα νησιά - Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυξημένη επιτήρηση

Σάμος: Μαίνεται η φωτιά στους Βουρλιώτες - Εκκενώνονται προληπτικά το Κοκκάρι και ξενοδοχεία

Κορωνοϊός: Στα 2.794 τα νέα κρούσματα - Tα 402 με μετάλλαξη Δέλτα και 215 με νοτιοαφρικανική έως τις 7 Ιουλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης