Πομπέο: Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο

Πομπέο: Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο

«Αναχωρώ ικανοποιημένος από την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

pompeo-mitsotakis
Με ένα εγκωμιαστικό για την Ελλάδα tweet αποχαιρέτησε την χώρα μας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης από την Σούδα για τη Ρώμη.

«Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ικανοποιημένος από την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας από την επίσκεψή μου πέρυσι. Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο.



Για την Ελλάδα είναι άκρως θετικό το γεγονός ότι ο Μάικ Πομπέο επισκέφθηκε μόνο την Ελλάδα και δεν συμπεριέλαβε στην επίσκεψή του μετάβαση στην Άγκυρα ή την Κωνσταντινούπολη και συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση.

«Εμείς θεωρούμε ότι η Ελλάδα αποτελεί πραγματικό πυλώνα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και με εξαιρετική υπερηφάνεια υποστηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε την Τρίτη από τη Σούδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανακοινώνοντας ότι «το πλοίο USS Hershel Woody Williams, η νεότερη θαλάσσια πλωτή βάση επιχειρήσεων των ΗΠΑ, θα ελλιμενιστεί μόνιμα στη Σούδα».

Τον Μάικ Πομπέο ξεπροβόδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ζεύγος Πομπέο να ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, για τη φιλοξενία.

Χανιά Πομπέο 3


Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου – Αριστομένης Γιαννόπουλος: Το botox σκοτώνει… τον γάμο

Roland Garros, Μουνάρ - Τσιτσιπάς 2-3: Ολική επαναφορά και πρόκριση στον 2ο γύρο - Δείτε βίντεο

Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια: Η γυναίκα πίσω από τον ξαφνικό έρωτα του Μακρόν για την Λευκορωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης