«Εκτός εαυτού» ο Τσαβούσογλου με τον Μακρόν: «Έχει γίνει υστερικός»!

«Εκτός εαυτού» ο Τσαβούσογλου με τον Μακρόν: «Έχει γίνει υστερικός»!

 Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν επιδεικνύει «υστερική» συμπεριφορά στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο

tsavousoglou-toyrkiki-simaia
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε σήμερα πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει γίνει «υστερικός» λόγω των εξελίξεων στις συγκρούσεις στη Λιβύη και τη Συρία και της διένεξης για τα όρια των θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα κατηγορεί το Παρίσι ότι στη Λιβύη υποστηριζει πολιτικά τον Χαλίφα Χάφταρ εναντίον της εδρεύουσας στην Τρίπολη κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, αφού προηγουμένως του προσέφερε στρατιωτική βοήθεια για να πολεμήσει ισλαμιστές μαχητές. Το Παρίσι το αρνείται.

«Στη Λιβύη (η Γαλλία) υποστήριξε τον πραξικοπηματία Χάφταρ και έκανε μεγάλο λάθος», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Τα πράγματα άλλαξαν, οι ισορροπίες μετατοπίστηκαν, ο Χάφταρ ηττήθηκε και ο Μακρόν έγινε υστερικός».

Η Τουρκία και η Γαλλία έφθασαν επίσης σχεδόν στα όρια της σύγκρουσης τον Ιούνιο όταν ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να επιθεωρήσει ένα τουρκικό πλοίο στο πλαίσιο της επιτήρησης του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ κατά της Λιβύης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου είπε ακόμη πως η Τουρκία ανέκοψε τις ελπίδες της Γαλλίας ότι ο Χάφταρ θα καταλάμβανε την πρωτεύουσα της Λιβύης, προσφέροντας στρατιωτική υποστήριξη στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας η οποία απέκρουσε την επίθεση του Χάφταρ τον Ιούνιο.

«Με εκείνη την υστερία, δεν ήξερε τι να κάνει. Ακριβώς έπειτα από αυτό, είπε πως τα πλοία μας είχαν παρενοχλήσει τα πλοία τους στην ανατολική Μεσόγειο αλλά δεν μπόρεσε να το τεκμηριώσει και εξευτελίστηκε».

Κλείσιμο
Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμη πως η Γαλλία είναι η χώρα που εξωθεί πιο πολύ την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε το Παρίσι να συνεργαστεί με την Τουρκία για την επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας.

«Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υστερική συμπεριφορά εκ μέρους της Γαλλίας, τους κάνει να φαίνονται γελοίοι. Είμαστε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ομάδα 20 ανηλίκων ξυλοκόπησε άγρια 17χρονο στο Γαλάτσι

Time: Γιατί ο κόσμος θα πρέπει να ανησυχεί από τον έρωτα του Ερντογάν με την Οθωμανική αυτοκρατορία

Δείτε βίντεο: Νοσοκομείο μετατρέπεται σε λίμνη μέσα σε δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης