Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους νέους κανόνες των διαδηλώσεων

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους νέους κανόνες των διαδηλώσεων

Πέτσας: «Ας αφήσει τους παλληκαρισμούς ο Τσίπρας» για τις αποκαλύψεις από τη συνομιλία Παππά-Μιωνή - «Πρέπει να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία»

poedin-poreia
Την κατάθεση σήμερα στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις διαδηλώσεις προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε το σχέδιο νόμου «καλύπτει ένα υπαρκτό κενό και επιθυμεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του συνέρχεσθαι».

«Κατοχυρώνεται έτσι το δικαίωμα όσων θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους χωρίς όμως να καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στην αντίδραση Τσίπρα μετά τις αποκαλύψεις από τις συνομιλίες Παππά-Μιωνή και το παρακράτος το οποίο εντόπισε η έρευνα της ΕΥΠ ο κ. Πέτσας απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να «αφήσει στην άκρη τους παλληκαρισμούς. Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητηρίο στη συνείδηση των πολιτών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μείζονα θεσμικά ζητήματα που εγείρονται και κατηγόρησε εκ νέου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μαζί με τον Νίκο Παππά επιδίδονται σε «θέατρο του παραλόγου» το οποίο «δεν πείθει, προκαλεί τους πολίτες».

Live Streaming


Κλείσιμο
Με αφορμή, δε, το κλείσιμο της υπόθεσης Novartis στις ΗΠΑ χωρίς την αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου αλλά αναλώθηκε στην πολιτική σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων»

«Αντίθετα με την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή κυβέρνηση ενεργοποιεί το νομικό συμβούλιο του κράτους για κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του δημοσίου» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ως προς την επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «πρέπει έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας σε περιόδους κρίσης» προσθέτοντας ότι «συζητήθηκαν θέματα χαμηλής πολιτικής επικαιρότητας. Για τα θέματα υψηλής πολιτικής έχουμε πει ότι χρειάζεται έμπρακτή αποκλιμάκωση μέσω διερευνητκών επαφών προκεμένου να φτάσουμε στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών».

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά απάντησε, τέλος, ότι δεν υπάρχει σενάριο για ανασχηματισμό.

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται η μείωση της προκαταβολής φόρου

Ακολούθως, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «ανάμεσα στα εργαλεία που χρησιμοποιούνται επισημαίνονται τα εξής:

- Η επιστρεπτέα προκαταβολή συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκεται ήδη στη δεύτερη φάση

- Τα κεφάλαια κίνησης που παρέχονται μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας

- Το Ταμείο Εγγυοδοσίας το οποίο παρέχει εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα έως 80% σε κάθε δάνειο κεφαλαίου κίνησης

- Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων τα οποία θα χορηγούν πιστώσεις έως 25.000 ευρώ

- Η έκπτωση 25% για οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων που θα πληρωθούν εμπρόθεσμα από επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία, η οποία επεκτείνεται και για τον Ιούνιο

- Οι αναστολές των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για όλα τα νοικοκυριά και όλες τις επιχειρήσεις όλους τους μήνες που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού

- Η επιδότηση του επιτοκίου όλων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων των επιχειρήσεων που ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους

- Η γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες

- Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% στις μεταφορές και σε είδη εστίασης που παρέμεναν στον υψηλό συντελεστή

- Η εφαρμογή εκτεταμένων προγραμμάτων για τη στήριξη του εσωτερικού Τουρισμού. Για το σκοπό αυτό δρομολογήθηκαν ήδη και προχωρούν παράλληλα δύο προγράμματα: Το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2020-2021» και το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους». Συνολικά διατίθενται 60 εκατ. ευρώ - 30 για κάθε πρόγραμμα - και προβλέπεται να καλυφθούν 550.000 συμπολίτες μας.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι περιμένουμε στο Αιγαίο μετά το τηλεφώνημα Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ροζ σκάνδαλο στο Ισραήλ - Ζευγάρι κάνει σεξ μέσα σε επίσημο όχημα του ΟΗΕ

Το πόρισμα της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην ΕΛΑΣ: 106.000 συνομιλίες για ναρκωτικά, πορνεία και τζόγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης