Μαντζουράνης (ΘΕΜΑ 104,6): «Αν η Τουρκία περάσει τα εσκαμμένα, θα μπούμε όλοι μαζί στο φρενοκομείο»

Μαντζουράνης (ΘΕΜΑ 104,6): «Αν η Τουρκία περάσει τα εσκαμμένα, θα μπούμε όλοι μαζί στο φρενοκομείο»

«Θα πρέπει να υπάρχει αρραγές εθνικό μέτωπο» τονίζει ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

lawyer_mantzouranis
Τη “μεγάλη δημοσκοπική διαφορά” μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Γιάννης Μαντζουράνης, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στον ΘΕΜΑ 104,6 και στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Αδαμόπουλο.

Ο κ. Μαντζουράνης απέδωσε τα δημοσκοπικά ευρήματα στην επιτυχία των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι “οι κυβερνήσεις πέφτουν για δύο λόγους: είτε γιατί φθείρονται με το χρόνο, δηλαδή η θεωρία του “ώριμου φρούτου”, είτε γιατί έρχεται μια ελκυστική πολιτική πρόταση από έναν άλλο πολιτικό φορέα”. “Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρει εναλλακτική ελκυστική πολιτική πρόταση” τόνισε ο κ. Μαντζουράνης, και αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος της τετραετίας, “μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική παράταξη πρέπει να συγκροτήσει εναλλακτική πολιτική πρόταση”.

Ερωτηθείς για τις αιτίες της δημοσκοπικής επίδοσης του ΣΥΡΙΖΑ, “δεν είναι ούτε μόνο η καραντίνα, δεν είναι ούτε μόνο ο κορωνοϊός” εκτίμησε ο κ. Μαντζουράνης. "Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει και τα λάθη της διακυβέρνησής του και κυρίως πληρώνει ότι άφησε 37 δις μαξιλάρι και ομολογα μικρής διάρκειας, δηλαδή 50 δις ευρώ ρευστότητα στην επόμενη διακυβέρνηση”, τη στιγμή που “θα μπορούσε αυτά να τα χρησιμοποιήσει” εξήγησε ο ίδιος.

Δεν χάνεις τις εκλογές επειδή τα ΜΜΜΕ κάνουν υγειονομική ζώνη στον Μητσοτάκη. Τις εκλογές τις χάσαμε για την πολιτική μας στην οικονομία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντζουράνης.

Με αφορμή την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, “θα πρέπει να υπάρχει αρραγές εθνικό μέτωπο σε αυτό το ζήτημα, όχι μόνο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά όλων των κομμάτων, το οποίο θα ορίσει την κόκκινη γραμμή, που θα λέει ότι “αν περάσεις τα εσκαμμένα θα μπούμε όλοι μαζί στο φρενοκομείο”, περιέγραψε ο ίδιος και κατέληξε ότι “αν βρεθούμε μόνοι, μια είναι η καταφυγή: η ισχυρή αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων”.

Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα: 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητικό και αντιπαραγωγικό το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης

Μητσοτάκης για τουρισμό: Από 1η Ιουλίου ανοίγουμε τα σύνορα στις περισσότερες χώρες

Άρειος Πάγος: Για κατασκευή ψευδών διώξεων ελέγχεται η Τουλουπάκη - Δείτε τις έγγραφες εξηγήσεις που δίνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης