Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 19,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 19,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 42,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου -   Εμφατικό προβάδισμα 26 μονάδων του Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Το 57% θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα

dimoskopisi_kalpi_art
Διαφορά 19,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Pulse, που παρουσιάστηκε απόψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 42,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτη δύναμη το Κίνημα Αλλαγής, με 6%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ, με 5%, η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου με 3,5% και το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη, βρίσκεται στο όριο του 3%.
Καταγραφη4_66


Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη κατά μια μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Μαΐου γεγονός το οποίο οφείλεται σε αύξηση του ποσοστού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 22% στο 23%.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί εμφατικό προβάδισμα 26 μονάδων έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με 50% έναντι 24%, ενώ 21% απαντά "κανένας από τους δύο".

Κλείσιμο
Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι το 57% θεωρεί πως ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει ανασχηματισμό (διορθωτικές κινήσεις).

Θετικά ή μάλλον θετικά κρίνουν τη στάση της κυβέρνησης έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού το 75% των πολιτών, ενώ 19% την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση του Σωτήρη Τσιόδρα στο 79% οι θετικές γνώμες και μόλις 16% οι αρνητικές.

Το 44% ανησυχεί για τον κορωνοϊό από την χαλάρωση των μέτρων, το 27% μέτρια και 20% δηλώνει λίγο.

Τέλος, το 54% θεωρεί ότι τα οικονομικά μέτρα στήριξης κινούνται στην θετική κατεύθυνση και το 37% διατυπώνει αρνητική γνώμη.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Ειδήσεις σήμερα:

Στη Σάμο ο Βασίλης Κικίλιας - Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή

«Εξαφανίστηκαν» οι ξαπλώστρες από τις παραλίες της Μυκόνου

Στα βήματα του Ιακώβου βαδίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης