«Η Αστυπάλαια των παιδιών» στο 2ο φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στο νησί της Δωδεκανήσου

astipalaia

Την παράσταση "έκλεψε" η προσομοίωση αρχαιολογικής ανασκαφής 

Περίσσευαν τα χαμόγελα χαράς και ανεμελιάς των μαθητών της Αστυπάλαιας, με αφορμή τη διοργάνωση δεύτερου φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου που άνοιξε χθες τις δράσεις του και έως τις 11 Ιουνίου, το νησί της Δωδεκανήσου θα είναι πόλος έλξης πόλο έλξης πολιτισμού, εκπαίδευσης και δημιουργίας.

Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η HELMEPA - Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας το φετινό φεστιβάλ και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας καθαρισμού «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», συντόνισε τον εθελοντικό καθαρισμό των ακτών Πέρα Γιαλός και Λιβάδι.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου αλλά και του δημοτικού σχολείου της Αστυπάλαιας παρακολουθούν από κοντά όλες τις επιλεγμένες εκπαιδευτικές, εικαστικές και ψυχαγωγικές δράσεις του φεστιβάλ, που με πολλή αγάπη έχει επιμεληθεί η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φωτεινή Κωνσταντοπούλου.

Την παράσταση "έκλεψε" η προσομοίωση αρχαιολογικής ανασκαφής που επιμελήθηκε η Κούλα Μπορμπουδάκη, ιδρύτρια του εργαστηρίου Archeolab. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Μπορμπουδάκη τόνισε ότι πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών.

Αρχαιολόγος η ίδια, εξήγησε ότι αυτή η μέθοδος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις επιστημονικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε αληθινές ανασκαφές, προσαρμοσμένη στις ηλικιακές δυνατότητες κάθε περίπτωσης και κεντρίζει το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

Φέτος, είναι έντονος και ο κοινωνικός χαρακτήρας του φεστιβάλ, αφού με αφορμή αυτό, οι διοργανωτές φιλοξενούν 15 παιδιά από το χαμόγελο του παιδιού.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει το απόγευμα της 10ης Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Χώρας, όπου θα γίνει παρουσίαση των δράσεων και θα πραγματοποιηθεί συλλογική εικαστική δράση origami. Η είσοδος και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190422183139_child_nona

Συχνά τα παιδιά δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν σωστά αυτό που τα ενοχλεί και ο ειδικός παιδο-ΩΡΛ μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε κάθε σχετικό πρόβλημα

DIHMERA-1280x800px

Τα παιδιά μαθαίνουν βασικές αρχές επικοινωνίας σε πολλά και διαφορετικά πεδία, από τα πιο γνωστά, ως τα εντελώς άγνωστα κι από τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικροσκοπικά, ώστε στο τέλος να επιλύσουν έναν ενδιαφέροντα γρίφο