Νέα, ξεχωριστά βιβλία για το παιδί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Νέα, ξεχωριστά βιβλία για το παιδί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δείτε τους νέους τίτλους

books_arthro
Με υπέροχα βιβλία για τα παιδιά κλείνουν τη χρονιά οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Νέος τίτλος θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2018 για την ευπώλητη σειρά Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ του Φίλιππου Μανδηλαρά, σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Αυτή τη φορά ο Φίλιππος αξιοποιεί το χαρακτηριστικό συγγραφικό στιλ του με τα απλά, κατανοητά, γεμάτα χιούμορ στιχάκια του, για να εξιστορήσει την πολυτάραχη ιστορία της Θεσσαλονίκης, από τα χρόνια που ζούσε ακόμα η αδελφή του Μεγάλου Αλέξανδρου από την οποία πήρε το όνομά της, ως τις μέρες μας. Το νέο βιβλίο της σειράς φέρει τον τίτλο Θεσσαλονίκη, πόλη στο σταυροδρόμι δύο κόσμων και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου.
THESSALONIKH_POLH_STO_STAURODROMI_DUO_KOSMON_cover


Κλείσιμο
Εκτός από τις διαχρονικές και αγαπημένες σειρές, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος εγκαινιάζουν φέτος μια νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων με τίτλο ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ. Πρόκειται για μια σειρά ιστοριών με τις οποίες οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν ποιες ήταν και τι κατόρθωσαν οι σπουδαιότερες γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας. Οι τρεις πρώτοι τίτλοι, σε μετάφραση της Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη, παρουσιάζουν τη ζωή των Μαρί Κιουρί, Αγκάθα Κρίστι και Κοκό Σανέλ. Γυναίκες που έχουν πολλά να διδάξουν. Γυναίκες που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία!
Marie_Curie


Τον Νοέμβριο, μια νέα πρωταγωνίστρια κάνει εμφάνιση στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Το όνομά της είναι ΛΟΥΝΑ. Η σκυλίτσα Λούνα είναι δημιούργημα της Λήδας Βαρβαρούση η οποία επιμελείται την εικονογράφησή της και υπογράφει το κείμενο σε συνεργασία με την Agnes Verboven. Στην πρώτη ιστορία με τίτλο Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! η συμπαθέστατη Λούνα είναι πολύ χαρούμενη στο νέο της σπίτι, μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα φίλους. Ξαφνικά ακούει φωνές στον διπλανό κήπο. Τι να συμβαίνει άραγε εκεί;

Και τέλος, ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό βιβλίο θα κυκλοφορήσει αρχές Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος με τίτλο Ένας Καλύτερος Κόσμος (μετάφραση Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη). Το 1959, τα Ηνωμένα Έθνη υιοθέτησαν τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού που περιλαμβάνει 10 αρχές, οι οποίες παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό. Οι αρχές αυτές αποτέλεσαν τον κεντρικό άξονα στον οποίο βασίστηκε η σύνταξη της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1989, μια διεθνής συνθήκη με 54 άρθρα. Δέκα εικονογράφοι παρουσιάζουν ευφάνταστα τις αρχές των δικαιωμάτων των παιδιών και διαμορφώνουν την πιο πολύχρωμη διακήρυξη που έγινε ποτέ!
ENAS_KALYTEROS_KOSMOS_exof
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης