Αυτός είναι ο δρόμος του θανάτου…

Αυτός είναι ο δρόμος του θανάτου…

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο παραμένει ένα αφιλόξενο μονοπάτι όπου εκατοντάδες οδηγοί έχασαν την ζωή τους…

Αυτός είναι ο δρόμος του θανάτου…

Μετά βίας χωράνε δύο αυτοκίνητα σε αυτό το κακοτράχαλο μονοπάτι των 69 μόλις χιλιομέτρων, που συνδέει την Λα παζ με την Γιούνγκας στην Κορδιλιέρα των Άνδεων. 

Κι αν είσαι τυχερός και βρίσκεσαι από την εσωτερική πλευρά, νοιώθεις ας πούμε πιο ασφαλής από τον οδηγό του άλλου οχήματος, που στέκεται εκατοστά από γκρεμούς εξακοσίων μέτρων, χωρίς το παραμικρό κιγκλίδωμα ασφαλείας.

 

Μόνο τυχαία ο North Yungas road δεν ονομάστηκε ο «δρόμος του θανάτου», αφού κάθε χρόνο εκατοντάδες οδηγοί και δεκάδες ποδηλάτες χάνουν την ζωή τους προσπαθώντας να τον διασχίσουν. Η διαδρομή ξεκινάει από 3660 μέτρα υψόμετρο στη Λα Παζ ανεβαίνει στα 4650 μέτρα στο La Cumbre pass και μετά κατεβαίνει στο Κορόϊκο, το οποίο βρίσκεται στα 1200 μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης