Μουντιάλ 2022: Το γκολ ήταν του Μπρούνο Φερνάντες - Ο αισθητήρας έδειξε ότι ο Ρονάλντο δεν βρήκε την μπάλα

Μουντιάλ 2022: Το γκολ ήταν του Μπρούνο Φερνάντες - Ο αισθητήρας έδειξε ότι ο Ρονάλντο δεν βρήκε την μπάλα

Την λύση για τον σκόρερ του πρώτου γκολ της Πορτογαλίας κόντρα στην Ουρουγουάη φαίνεται να δίνει η Adidas

bruno_cr
Ενώ η Πορτογαλία έχει πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να διεκδικεί το πρώτο γκολ της ομάδας του Φερνάντο Σάντος το βράδυ της Δευτέρας.

Αν και οι κάμερες δείχνουν πως ο ελεύθερος σούπερ σταρ δεν έχει κάνει επαφή, ο ίδιος φαίνεται να επιδιώκει ακόμα να πιστωθεί το γκολ, έχοντας ως στόχο να φτάσει και να ξεπεράσει τον Εουσέμπιο στα γκολ που έχει με το εθνόσημο σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα δημοσιεύματα θέλουν την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να είναι έτοιμη να προσκομίσει βίντεο που αποδεικνύει πως ο Κριστιάνο έκανε επαφή.

Ωστόσο φαίνεται πως μπαίνει οριστικό τέλος στη συζήτηση, μιας και η Adidas έχει ειδικό μετρητή μέσα στις μπάλες τις διοργάνωσης, που αντιλαμβάνεται τις επαφές των παικτών πάνω σε αυτές. Σύμφωνα με τοποθέτηση της εταιρίας αθλητικών ειδών στο «ESPN»:

«Στο ματς της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη, χρησιμοποιώντας την Connected Ball Technology που υπάρχει στην μπάλα Al Rihla, μπορούμε με βεβαιότητα να δείξουμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει κάνει επαφή στο πρώτο γκολ του αγώνα. Δεν υπήρξε καμία εξωτερική δύναμη μιας και δεν βρέθηκε "σφυγμός" στις μετρήσεις μας. Ο αισθητήρας 500Hz IMU μέσα στη μπάλα μας επιτρέπει να έχουμε μεγάλη ακρίβεια στις μετρήσεις μας».

Από την πλευρά της η «Daily Mail» φέρνει στην επιφάνεια και τα καρέ από τις μετρήσεις στο μηχάνημα της Adidas:

Untitled-3
Untitled-4
Untitled-5


Τι έγινε στο ματς

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου δεν υπήρχε σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες, όταν μια σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες πέρασε απ' όλους και έσπασε τον γόρδιο δεσμό στην άμυνα των Ουρουγουανών.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και πήδηξε για να κάνει επαφή μαζί της, πανηγυρίζοντας σαν δικό του το γκολ αφότου η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Η FIFA αρχικά πίστωσε το γκολ στον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο στην πορεία άλλαξε την απόφασή της, βλέποντας και τα ριπλέι.

Κλείσιμο
Μετά το τέλος του αγώνα ο Ρονάλντο συνέχισε να ισχυρίζεται πως το γκολ ήταν δικό του, αλλά πλέον μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ