Δύο χρόνια μετά τη γυναικοκτονία της κόρης μου: H ιστορία της Ερατούς θυμίζει την Καρολάιν - Η μητέρα της στο Marie Claire

Δύο χρόνια μετά τη γυναικοκτονία της κόρης μου: H ιστορία της Ερατούς θυμίζει την Καρολάιν - Η μητέρα της στο Marie Claire

Το Μάιο του 2019 μια γυναικοκτονία στη Μυτιλήνη συγκλονίζει το πανελλήνιο. Η 24χρονη Ερατώ χάνει τη ζωή της από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της, με το δύο ετών μωρό τους να κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο. Δυο χρόνια μετά, η μητέρα της Ελένη Κρεμαστιώτη μοιράζεται τις σκέψεις της.

main_eratw
Γιατί γυναικοκτονία; Γιατί το συγκεκριμένο είδος βίας, στοχοποιεί τη γυναίκα εξαιτίας του φύλου της. Γιατί τα στοιχεία του ΟΗΕ για τις δολοφονίες των γυναικών από τον οικογενειακό κύκλο, είναι σοκαριστικά. 137 στο σύνολο, σε καθημερινή βάση. Γιατί σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), «γυναικοκτονία είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση γυναικών επειδή είναι γυναίκες». Κι έχουμε πολλές τέτοιου είδους ανθρωποκτονίες. Δεκάδες είναι και στην Ελλάδα οι γυναίκες που έχουν δολοφονηθεί από τα χέρια των συζύγων, συντρόφων ακόμα και τον ίδιο τους τον πατέρα. Τελευταία αυτής της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Δημοσιογραφικά έχω καλύψει κάποιες. Το Μάιο του 2019 βρέθηκα στη Μυτιλήνη για μια γυναικοκτονία που επίσης μας συγκλόνισε. Η 24χρονη Ερατώ Μανωλακέλλη χάνει τη ζωή της από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της, με το δύο ετών μωρό τους να κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο. Λίγες ημέρες πριν, η μητέρα της Ερατούς, Ελένη Κρεμαστιώτη, βρισκόταν στο νησί ώστε να τη βοηθήσει με τη μετακόμιση (εκείνη τότε ζούσε στο Λεωνίδιο) κι έμελε να επιστρέψει για ν' αντικρύσει το παιδί της νεκρό, από τα χέρια του ανθρώπου που εμπιστευόταν. Τη γνώρισα από κοντά στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης. Παρά τον μεγάλο της πόνο, δεν παρέλειπε να είναι ευγενική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης