Στη σημασία της εσωτερικής ισορροπίας αναφέρθηκε η Ελένη Ράντου, εξηγώντας πως για εκείνη τα ταξίδια αποτελούν το «αντικαταθλιπτικό» της, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να βρίσκει κανείς το κέντρο του.
Σχολιάζοντας τις αποδράσεις που πραγματοποίησε το καλοκαίρι, η ηθοποιός ανέφερε πως οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας δεν θα πρέπει να απομακρύνουν το άτομο από την αυτοφροντίδα.
Η Ελένη Ράντου παραδέχτηκε λοιπόν, πως τα ταξίδια της δίνουν δύναμη να επιστρέφει πιο σταθερή και ανανεωμένη στο πρόγραμμά της. Όπως είπε στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό»: «Το αντικαταθλιπτικό μου είναι τα ταξίδια. Εγώ έχω τα ταξίδια. Πρέπει να βρίσκεσαι με το κέντρο σου. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί μέσα στην καθημερινότητα κάνεις τόσα πράγματα για τους άλλους, που ξεχνάς να κάνεις μια αγκαλιά τον εαυτό σου. Για μένα το ταξίδι και το φευγιό είναι η μεγαλύτερη δύναμη για να επιστρέφεις δυνατός και στέρεος. Είναι ψυχοχαϊδευτικό».
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας