Ερρίκος Πετιλόν: Ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό του στην πολιτική

Ερρίκος Πετιλόν: Ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό του στην πολιτική

Κύριο μέλημά του να δώσει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στα ιδιωτικά κέντρα απεξάρτησης, που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα των ΜΚΟ χωρίς νομοθεσία τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά και να στηρίξει τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας

285058613_750821279259021_5332670016777982959_n
O Ερρίκος Πετιλόν ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό του στην πολιτική.

Ο γνωστός επιχειρηματίας που ασχολήθηκε για πάνω από 30 χρόνια με την τηλεόραση (ως χόμπι), θέτει υποψηφιότητα ως βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στο protothema.gr, o Ερρίκος Πετιλόν αποκαλύπτει πώς προέκυψε η απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική, τους στόχους του, αλλά και τις ανησυχίες του για τη σύγχρονη κοινωνία.

«Εδώ και πολύ καιρό, τα τελευταία χρόνια δηλαδή, προσπαθούσα με κάθε τρόπο να βοηθήσω στα κοινά, στον τομέα μου κυρίως. Ασχολούμαι με τις ευπαθείς ομάδες, τους εξαρτημένους, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και των αδέσποτων ζώων, που πρέπει να υιοθετούνται», αναφέρει ο Ερρίκος Πετιλόν.

Ανέκαθεν ένιωθε έντονη την ανάγκη να «βοηθήσει» όπως δηλώνει και με τη βοήθεια ενός πολιτικού, μέσα από το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν που τον οδήγησε και στην πολιτική δράση.

«Η απόφαση να ασχοληθώ με την πολιτική ήταν καθαρά δική μου, χωρίς να δεχτώ κάποια επιρροή ή παρότρυνση. Απλώς ένας φίλος και σημαντικό πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βοήθησε στο να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά είμαι ένας άνθρωπος, που μπορώ να κάνω πράγματα. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω επίσης, την εμπιστοσύνη του κόσμου. Επηρεάζω με θετικό τρόπο το κοινό», δήλωσε και συμπληρώνει: «Δεν είμαι εναντίον του σοσιαλισμού, ούτε της κυβέρνησης. Χαίρομαι, που τα τελευταία χρόνια βλέπω τέτοια εξωτερική πολιτική, αλλά θεωρώ ότι στο εσωτερικό κομμάτι πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα».

Κλείσιμο
285141242_753289409184646_5663318858424005014_n

Ανάμεσα σε αυτά, ο Ερρίκος Πετιλόν αναφέρει στη νομοθεσία των ιδιωτικών κέντρων απεξάρτησης, αλλά και το κίνημα του #MeToo, το οποίο παίρνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με τις καταγγελίες συνεχώς να πληθαίνουν.

«Θέλω να εστιάσω στα κέντρα απεξάρτησης που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα των ΜΚΟ και ειδικότερα, στη νομοθεσία που είναι ανύπαρκτη στα κλειστά κέντρα απεξάρτησης. Δεν υπάρχει επιτροπή να εγκρίνει αν αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να λειτουργούν κέντρα απεξάρτησης ή να παίρνουν διπλώματα συμβουλευτικής θεραπευτικής. Τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει γίνει καμία κίνηση για να βελτιωθεί η κατάσταση αυτή, είναι ανεξέλεγκτο. Πρέπει να οριστεί μία επιτροπή και να κρίνει, βάσει τον οδηγό που υπάρχει στην Αγγλία ή την Αμερική, το ποιος πληροί τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ένα ιδιωτικό κέντρο απεξάρτησης και το ποιοι μπορούν να λειτουργούν ως συμβουλευτικοί θεραπευτές, να παίρνουν δηλαδή την άδεια και να ασκούν το λειτούργημα αυτό», τόνισε.

Όσο για τα φαινόμενα κακοποίησης, λεκτικής ή σωματικής, αναφέρει: «Η ενδοοικογενειακή βία, οι βιασμοί και όλα τα παρεμφερή είναι πολύ σημαντικά θέματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν και δυστυχώς, οι ισχύουσες νομοθεσίες δεν αρκούν. Θέλω να βάλω το δικό μου λιθαράκι στο να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα, όχι μόνο για περιστατικά που αφορούν βιασμούς, αλλά και κακοποίηση λεκτική ή σωματική».

Εν συνεχεία, ο Ερρίκος Πετιλόν δήλωσε πως κατά τη δική του άποψη, η νομοθεσία σε τέτοια περιστατικά θα έπρεπε να προβλέπει άμεση φυλάκιση του δράστη. Όταν υπάρχουν δηλαδή, τα αποδεικτικά στοιχεία κι ένα θύμα τα προσκομίσει στο έκαστο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ακόμα κι αν αφορά μία λεκτική απειλή, να γίνεται άμεση σύλληψη: «Αυτές οι υποθέσεις δεν θα έπρεπε να λύνονται με ένα αυτόφωρο, αλλά με 6 μήνες ελάχιστη φυλάκιση, χωρίς αναστολές».

Όσο για τη βία, στα μάτια του φαντάζει ίδια σε κάθε της μορφή. «Ακόμα κι η απειλητική συμπεριφορά, είναι βιασμός. Όταν βρίζεις κι απειλείς μια γυναίκα συνέχεια, είναι σαν να τη βιάζεις. Κανείς δεν ασχολείται ιδιαίτερα με αυτό το θέμα», εξηγεί και τονίζει πως τέτοια φαινόμενα ξεκινούν πάντα από το οικογενειακό περιβάλλον: «Κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχουν ψυχολόγοι που κάνουν συνεδρίες με ζευγάρια, προκειμένου να τους περάσουν την παιδεία που πρέπει κι αυτά με τη σειρά τους να περάσουν στην επόμενη γενιά. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Όλα αυτά τα περιστατικά προκύπτουν από την έλλειψη παιδείας, η βία περνάει από τους γονείς στο παιδί».

Ο Ερρίκος Πετιλόν δεν ήταν ποτέ πολιτικός κι ούτε υπόσχεται πως θα γίνει. Δεν ονειρεύεται καμία πολιτική καριέρα, ούτε τίτλους. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να του δοθεί η δυνατότητα να προτείνει διαφορετικά πλαίσια και νομοθεσίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αναγκαία θέματα.

285073188_419209980078323_4841433255910138387_n

«Καλό θα είναι ο έκαστος πολίτης να σκεφτεί πως ακόμα κι αν με ψηφίσει, δεν ψηφίζει εμένα ως Ερρίκο. Ψηφίζει έναν άνθρωπο που θα κάνει καλό στον ίδιο και την οικογένειά του. Κι αν το εγκρίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα μου δώσει μεγάλη χαρά να συνεχίσω. Αν όχι, δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική, δεν με ενδιαφέρει η καριέρα ως πολιτικός, ούτε την αποζητώ. Θα συνεχίσω την προσπάθειά μου ατομικά», προσθέτει κλείνοντας ο Ερρίκος Πετιλόν.



Ειδήσεις σήμερα

Πώς δουλεύει η βιομηχανία των κλικ

Καιρός: Τριήμερο ζέστης με υψηλές θερμοκρασίες - Χαλάει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα

Βουλγαρία: Φεύγουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες διότι τους διώχνουν από τα ξενοδοχεία λόγω σεζόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης