Μύκονος: Ποιος είναι ο Τέντι Σάγκι που χτίζει τη... μισή Ψαρού

Μύκονος: Ποιος είναι ο Τέντι Σάγκι που χτίζει τη... μισή Ψαρού

Ισραηλινός billionaire ο νέος επενδυτής στο «νησί των ανέμων» - Διαθέτοντας ήδη μια βίλα που ανακαινίζεται, χτίζει άλλες τέσσερις εντυπωσιακές κατοικίες που παραπέμπουν σε ιδιωτικό resort με κόστος που αναμένεται να φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ - Το project αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο χρόνια

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mikonos-main12
Είναι Πέμπτη βράδυ, δύο ημέρες πριν από το lockdown, όταν μια παρέα φτάνει στην είσοδο του «Lio» στη Χώρα της Μυκόνου και μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις μπαίνει μέσα, ενώ ένας άνδρας κρατά στην αγκαλιά του ένα μικρό κοριτσάκι.

Το πρόβλημα είναι ότι στο εστιατόριο-καμπαρέ του ομίλου Pasha δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδάκια, κάτι που εξηγεί μια υπεύθυνη στον άνδρα με το κοριτσάκι, ο οποίος χαμογελάει και ρωτάει αν πρέπει να τηλεφωνήσει προσωπικά στον CEO του διάσημου κλαμπ για να λήξει το θέμα. Τελικά δεν χρειάζεται να το κάνει, αφού όταν πέφτει το φως πάνω του, αναγνωρίζουν αμέσως τον Τέντι Σάγκι, τον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο του ηλεκτρονικού τζόγου που έχει σχεδόν πολιτογραφηθεί Μυκονιάτης.

Μαζί του έχει την κόρη του, η οποία θα δει για κάποια ώρα το σόου και θα αποκοιμηθεί στην αγκαλιά του μπαμπά της, που έχει βάλει μπροστά ένα project για την κατασκευή τεσσάρων εντυπωσιακών κατοικιών στην Ψαρού. Την περιοχή που λάτρεψε τόσο, ώστε το 2015 να αγοράσει την πρώτη του κατοικία «χτυπώντας» τη βίλα της οικογένειας Γκαβέλο δίνοντας 3 εκατ. ευρώ για να την αποκτήσει.

tedy


Τώρα χτίζει σε οικόπεδα τα οποία αγόρασε άλλες τέσσερις εντυπωσιακές κατοικίες που θα ξεκινάνε από ψηλά, στην αρχή σχεδόν του φιδίσιου μονοπατιού που οδηγεί στο «Nammos» και θα κατηφορίζουν σταδιακά.

Πρόκειται για ένα project κόστους 15 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και να παραδοθεί στον Ισραηλινό μεγιστάνα που «άλωσε» την Ψαρού αγοράζοντας οικόπεδα-φιλέτα. Πριν από τρία χρόνια το όνομά του έπαιξε για την αγορά του «Nammos», αλλά η προσφορά των 40 εκατ. ευρώ που φέρεται ότι έκανε στον Γιάννη Παπαλέκα, ιδιοκτήτη τότε των ακινήτων, δεν καρποφόρησε, κάτι όμως που δεν τον στεναχώρησε ιδιαίτερα.

Με προσωπική περιουσία ύψους 5,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη λίστα του «Forbes» για το 2021, ο Τέντι Σάγκι δεν έχει ιδιαίτερους λόγους να αγχώνεται ειδικά το καλοκαίρι, όταν η Μύκονος γίνεται το δεύτερο σπίτι του για τρεις και πλέον μήνες.

Κλείσιμο
villes
Οι βίλες που χτίζει ο Τέντι Σάγκι θα είναι από 300 έως 600 τ.μ. η καθεμία και θα εκτείνονται σε δύο επίπεδα. Η είσοδος θα είναι ψηλά και η κάθοδος στα σπίτια θα γίνεται με golf cars


Οι προθέσεις του

Ανθρωποι που είδαν τα σχέδια των τεσσάρων νέων κατοικιών του Ισραηλινού μεγιστάνα έμειναν άφωνοι με την αρχιτεκτονική τους και τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες των κατοικιών, που όταν ολοκληρωθούν αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.

Από 300 έως 600 τ.μ. η καθεμία, θα εκτείνονται σε δύο επίπεδα και θα είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, ενώ θα επιπλωθούν με μια μινιμαλιστική boho αύρα, που θα ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική του νησιού. Η κεντρική είσοδος θα είναι ψηλά και η κάθοδος στα σπίτια θα γίνεται με golf cars, αφού το κεντρικό δρομάκι είναι πολύ κατηφορικό και τα συγκεκριμένα αυτοκινητάκια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Προς το παρόν, ούτε ο ίδιος ο Ισραηλινός έχει αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει τις νέες του βίλες όταν θα είναι έτοιμες σε δύο χρόνια, αν δηλαδή θα τις έχει για να φιλοξενεί συγγενείς, φίλους και καλούς πελάτες, ή θα τις νοικιάζει με το ανάλογο πολύ υψηλό τίμημα.

Κάτι λογικό, αφού βρίσκονται μια ανάσα από την πιο απάνεμη και διάσημη παραλία του Νησιού των Ανέμων. Οι ένοικοι θα μπορούν να πηγαίνουν με τα πόδια για μπάνιο στο «Nammos», αλλά και να παραγγείλουν αν το επιθυμούν φαγητό στο σπίτι από το εστιατόριο, σύμφωνα με όσα ακούγονται.

Η Ψαρού μπήκε στην καρδιά του από την πρώτη στιγμή που την επισκέφτηκε και όταν άρχισε να ψάχνει κατοικία ήθελε να είναι εκεί και πουθενά αλλού στο νησί. Η πρώτη του βίλα ήταν αυτή που άλλοτε ανήκε στην οικογένεια Γκαβέλο, «το σπίτι της Ψαρούς», όπως το έλεγαν όλοι, με τα πέντε υπνοδωμάτια και τα ισάριθμα μπάνια, την πισίνα και τον κήπο, βίλα που φλέρταραν και άλλοι.

Η σύζυγος και η κόρη του σχεδιαστή ζητούσαν 4 εκατ. ευρώ, οι προσφορές που είχαν ήταν για 2 εκατ. ευρώ και ο Σάγκι έκανε την υπέρβαση δίνοντας 1 εκατ. ευρώ παραπάνω για το πρώτο του, όπως αποδείχθηκε, σπίτι στο νησί.

Το deal που δεν έγινε

Καλοκαίρι του 2018, τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στο «Nammos» επικρατεί η συνήθης κόλαση, με πάρα πολλούς Ελληνες να απολαμβάνουν τα παγωμένα ακόμη νερά της Ψαρούς.

Είναι τέλη Μαΐου και γύρω στο μεσημέρι, απέναντι από το εστιατόριο στο τότε «Beef bar», ο Γιάννης Παπαλέκας με την παρέα του απολαμβάνουν ένα μενού από κρέατα τα οποία συνοδεύουν με κρασί στο στρογγυλό τραπέζι που βρίσκεται αριστερά από την είσοδο. Είναι αυτός που αγόρασε από τα τρία ξαδέρφια Αγγελετάκη τα ακίνητα που το στεγάζουν, δύο μπουτίκ, καθώς και το ξενοδοχείο πίσω από το πιο διάσημο seaside εστιατόριο της Μυκόνου.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά από εκείνη την ημέρα, η πληροφορία ότι το «Nammos» πωλείται κυκλοφόρησε έντονα, εμπλουτισμένη με μυθικά στοιχεία και ποσά, απ’ αυτά που έχουν γίνει αγαπημένη συνήθεια στο νησί. Δεν είναι λίγοι αυτοί που είπαν ότι ο κ. Παπαλέκας ζητούσε 60 εκατ. ευρώ για να πουλήσει τη χρυσοφόρα γη στην Ψαρού και ότι είχε ήδη απορρίψει την πρόταση του Τέντι Σάγκι, που έφτασε τα 40 εκατ. ευρώ.

Η αλήθεια βρισκόταν κάπου στη μέση, αφού ο «βασιλιάς του real estate στη Ρουμανία» όντως ενδιαφερόταν να πουλήσει το διάσημο μικροσκοπικό πριγκιπάτο της Ψαρούς, απλά δεν βιαζόταν.

Ούτε ο Τέντι βιαζόταν να αγοράσει, όμως, όντας ένας επιχειρηματίας που γνωρίζει πολύ καλά την αξία του χρήματος, το οποίο μπορεί να έχει σε αφθονία, αλλά ποτέ δεν το σκόρπαγε αφειδώς.

Μοναχογιός επιχειρηματία από το Ισραήλ και με μητέρα από την Κύπρο, ο Τέντι, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του στη Μύκονο, μεγάλωσε στο Τελ Αβίβ και ακόμη και στο επίσημο βιογραφικό του δεν αναγράφονται σπουδές. Εγινε εκατομμυριούχος πριν από τα 30 του χρόνια, όταν έστησε την Playtech, μια εταιρεία online gaming, και έκτοτε η πορεία του ήταν πάντα ανοδική, με εξαίρεση το 1996, όταν καταδικάστηκε στο Ισραήλ για δωροδοκία και απάτη σε εννέα μήνες φυλάκιση.

Η Playtech αποδείχθηκε μόνο η αρχή στη διαδρομή του 50χρονου σήμερα Ισραηλινού που είναι μαέστρος στο να πουλάει τις εταιρείες του όταν η αξία τους είναι στο peak, ενώ επενδύει συνεχώς σε εταιρείες λογισμικού, ηλεκτρονικής ασφάλειας και φυσικά στο real estate. Το 2014 αγόρασε το φημισμένο Camden Market στο Λονδίνο καταβάλλοντας σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ κατέχει ποσοστά σε εταιρείες real estate στη Γερμανία και την Αυστραλία.

Στην προσωπική του ζωή πέρασαν γυναίκες όπως η εκθαμβωτική Μπαρ Ραφαέλι, όμως εδώ και έντεκα χρόνια είναι μαζί με τη Γιάελ Νιζρι (Μις Ισραήλ το 2006), με την οποία έχει αποκτήσει τέσσερις κόρες και έναν γιο.

Πριν από λίγες ημέρες διοργάνωσε ένα πάρτυ για τους φίλους του στο νησί, απ’ όπου παρέλασε όλη η Μύκονος για να απολαύσει τη φιλοξενία του ανθρώπου που ξεκίνησε από το τίποτα και έχτισε μια αυτοκρατορία. Οπως κάνει πάντα, είχε φροντίσει ώστε οι προσκεκλημένοι του να απολαύσουν εξαιρετικές γεύσεις, εκλεκτά κρασιά και σαμπάνιες στο κάλεσμά του, ένα από τα πολλά που συνηθίζει να παραθέτει το καλοκαίρι ακόμη και σε μαγαζιά.

Τον χειμώνα έχει ως βάση το Λονδίνο, όπου διαμένει σε μια εξαιρετικής αισθητικής κατοικία, ενώ διαθέτει το ακριβότερο σπίτι στο Τελ Αβίβ, το οποίο επισκέπτεται αρκετά συχνά μαζί με την οικογένειά του.

Στο κόκκινο η αγωνία για νέα μέτρα

Τα πρώτα λουκέτα για υπεράριθμους σε επιχειρήσεις και ένα ξενοδοχείο σήμαναν συναγερμό στο νησί

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής οριστικοποιήθηκαν τα πρώτα τρία σφραγίσματα μαγαζιών στο Νησί των Ανέμων, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο.

Τα λουκέτα της μιας εβδομάδας ήταν αποτέλεσμα των εντατικών ελέγχων της Αστυνομίας σε κλειστά και ανοιχτά κλαμπ και εστιατόρια της Μυκόνου στα οποία εισήλθαν αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι βιντεοσκόπησαν τα τεκταινόμενα και επέβαλαν τις ανάλογες κυρώσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και θα συνεχιστούν αδιαλείπτως ώστε να υπάρξει συμμόρφωση με τα ισχύοντα μέτρα, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι να γίνει σε ένα μέρος όπως η Μύκονος.

Ο κόσμος του επιχειρείν στο νησί αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει αφού η πλειονότητα των πελατών συμμορφώνεται δύσκολα με την έννοια «καθιστοί μόνο», ειδικά όταν έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

«Αν αρχίσουμε να τους κυνηγάμε, χάθηκε η μπάλα», λένε σε μεταξύ τους συζητήσεις, ενώ την Πέμπτη το βράδυ στο «Scorpios» κάποιοι δεν ήθελαν να φύγουν με τίποτε από το μαγαζί.

Η ουρά για το event του διάσημου beach club ξεπέρασε τα 3 χιλιόμετρα κάποια στιγμή, αφού πολλοί πήγαιναν χωρίς να έχουν κάνει κράτηση και φυσικά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Στο πάρτυ του «Destino» με τον Guy Gerber στα decks υπήρχαν άνθρωποι που σκαρφάλωναν στους τοίχους του ξενοδοχείου για να μπουν μέσα χωρίς κράτηση και οι σεκιούριτι δεν προλάβαιναν να τους μαζέψουν.

Οπως είναι φυσικό, όλα αυτά που συνέβησαν έχουν δημιουργήσει μια επιπρόσθετη ένταση στο νησί που βουλιάζει από κόσμο ο οποίος θέλει να διασκεδάσει και να ξεσαλώσει, την ίδια στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα του νησιού δεν είναι καθόλου καλά.

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί τι αποτέλεσμα θα έχει η εντατικοποίηση των μέτρων στη Μύκονο, όπου η κίνηση κατά μεγάλα διαστήματα της ημέρας είναι απίστευτη σε όλους τους μεγάλους δρόμους.

Ειδήσεις σήμερα:

«Βολές στο θώρακα και - πιθανόν - χαριστική βολή στο κεφάλι» δέχτηκε η 43χρονη στη Λάρισα

Κυβερνοεπίθεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης: Διέρρευσαν στοιχεία του Γιάννη Μπουτάρη

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ενόργανη: Επέστρεψε και πήρε χάλκινο μετάλλιο η Μπάιλς, το χρυσό η Κινέζα Τανγκ
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης