Κορωνοϊός: Το εφιαλτικό σενάριο για 11.000 κρούσματα έως τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Τζανάκη

Κορωνοϊός: Το εφιαλτικό σενάριο για 11.000 κρούσματα έως τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Τζανάκη

Γιατί η Κρήτη σημειώνει πτώση κρουσμάτων και πολύ χαμηλότερη θνησιμότητα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα – Τι λέει για την εφαρμογή των μέτρων – Το καλό και το κακό σενάριο εξέλιξης της πανδημίας - Δείτε βίντεο

krousmata_korwnoios
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, κάνοντας λόγο για δύο διαφορετικά σενάρια εξέλιξης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης, το καλό σενάριο θέλει στις γιορτές να έχουμε 5.000-6.000 κρούσματα ενώ το κακό θέλει να έχουμε φτάσει τα 11.000 έως τα αρχές Δεκεμβρίου. Όπως είπε, η «Κρήτη βρίσκεται σε καλύτερο σημείο επιδημιολογικού φορτίου από το μέσο όρο της χώρας. Ως παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ήταν η γεωγραφική θέση της Κρήτης εμποδίζει τις μεγάλες διασπορές από λιμάνια και αεροδρόμια, ο υψηλός εμβολιαστικός ρυθμό και η τήρηση των μέτρων».

Συνεχίζοντας σημείωσε πως «μας ακούμπησαν αυτά τα νούμερα. Είχαμε ανακοινώσει δύο σενάρια, ένα ευμενές και ένα δυσμενές. Σύμφωνα με το ευμενές σενάριο, θα είχε επιπέδωση καμπύλης κρουσμάτων στο τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, ενώ με το δυσμενές πάμε λίγο αργότερα, μετά τις γιορτές, που σημαίνει ότι θα έχουμε επιδείνωση των πανδημικών δεικτών. Στις γιορτές υπολογίζω πως θα έχουμε μεταξύ 5.000-6.000 κρούσματα, αυτό είναι το καλό σενάριο».

«Θα ήταν καλή ιδέα για όσους έχουν επαφές με ευάλωτους ανθρώπους στο σπίτι τους να ελέγχονται με rapid test. Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν πολύ λιγότερο. Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν εάν έχουν το παραμικρό πρόβλημα που παραπέμπει σε κάποιο σύμπτωμα. Όταν είναι να πάνε σε κάποια εκδήλωση, θα μπορούσαν να κάνουν αυτοβούλως rapid test», συνέχισε.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfxrezi0urkp-sf)

Ειδήσεις σήμερα:

Σε πίεση το ΕΣΥ με πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα -Ποιες περιοχές τρομάζουν τους ειδικούς

«Πανδημία ανεμβολίαστων» κλυδωνίζει την Ευρώπη - «Κόκκινος» συναγερμός, αυστηροί περιορισμοί και «πάσο»

Ντέιβιντ Νιλ Κοξ: Σκότωσε τη σύντροφό του, βίασε την κόρη της και μετά παρακαλούσε να τον εκτελέσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ