Εκδικάζεται η υπόθεση μπούλινγκ της τρανς Άννας Πήλιου: Είχαν επιχειρήσει να την κάψουν ζωντανή στο σχολείο

Εκδικάζεται η υπόθεση μπούλινγκ της τρανς Άννας Πήλιου: Είχαν επιχειρήσει να την κάψουν ζωντανή στο σχολείο

Κατηγορούμενος στη δίκη είναι ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο φοίτησε η  για απειλές, εξύβριση και διακρίσεις 

trans
Σήμερα έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της Άννας Πήλιου, μιας τρανς γυναίκας που ως μαθήτρια είχε πέσει θύμα ακραίου μπούλινγκ και ρατσιστικών συμπεριφορών.

Όπως η ίδια αναφέρει, οι κακοποιητικές συμπεριφορές που δεχόταν είχαν ως αποτέλεσμα να απειληθεί ακόμα και η ζωή της, καθώς μία φορά συμμαθητές της έφτασαν στο σημείο να την περιλούσουν με εύφλεκτο υγρό και να προσπαθήσουν να την κάψουν.

Κατηγορούμενος στη δίκη είναι ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο φοίτησε η Άννα Πήλιου, για απειλές, εξύβριση και διακρίσεις.
 
annas2
Κλείσιμο
 
Όπως η ίδια καταγγέλλει ομάδα παιδιών προχώρησε σε ακραίες πράξεις εναντίον της απειλώντας ακόμη και τη σωματική της ακεραιότητα. Της πετούσαν πέτρες και μπουκάλια ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να την περιλούσουν με εύφλεκτο υλικό σε μια προσπάθεια να την κάψουν ζωντανή.

«Εγώ ήμουν μια μαθήτρια που ήθελα πολύ να πάω σχολείο και να πάρω το απολυτήριό μου. Τα παιδιά μόλις έμαθαν για τη διαφορετικότητα του φύλου μου τότε άρχισε η κόλαση για μένα. Κι ο διευθυντής του σχολείου επικροτούσε την άσχημη στάση των μαθητών προς το πρόσωπό μου, η οποία άρχισε να γίνεται επικίνδυνη με τον καιρό. Κινδύνεψε η ζωή μου γιατί τα παιδιά με περιέλουσαν με βενζίνη και προσπάθησαν να με κάψουν έξω από το σχολείο. Δέχτηκα μεγάλο και άσχημο μπούλινγκ μέσα στο σχολείο. 

 Ζητώ δικαίωση από το δικαστήριο και περιμένω  την ποινική δίωξη του διευθυντή του σχολείου. Αποβάλλετε το μπούλινγκ από την εκπαίδευση. Υπάρχει αγάπη κι όχι εκδίκηση. Δικαίωση ζητάω και τίποτα άλλο», λέει στο protothema.gr η Άννα Πήλιου.

Σήμερα το πρωί της Τετάρτης διοργανώνεται συγκέντρωση συμπαράστασης στην Άννα, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης