Στον Έλληνα Π. Περάκη τα ηνία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων

Στον Έλληνα Π. Περάκη τα ηνία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων

Ο κ. Περάκης από την 1η Ιανουαρίου 2020 αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου και βάσει του καταστατικού της CCBE, από την 1η Ιανουαρίου του 2023 αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου

perakis
Τα ηνία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) βρίσκονται σε ελληνικά χέρια, καθώς στη θέση του αντιπροέδρου αρχικά και εν συνεχεία του προέδρου της CCBE, εξελέγη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Παναγιώτης Περάκης.

Ο κ. Περάκης από την 1η Ιανουαρίου 2020 αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου και βάσει του καταστατικού της CCBE, από την 1η Ιανουαρίου του 2023 αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου.

Στην σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, ο κ. Περάκης έλαβε 143 ψήφους έναντι του Ελβετού συναδέλφου του Πιερ Ντομινίκ Σουπ, ο οποίος έλαβε 97.

Πρόκειται για τον τέταρτο κατά σειρά Έλληνα δικηγόρο που αναλαμβάνει καθήκοντα στην CCBE, ύστερα από την επιτυχημένη προεδρία των Νικόλαου Κουτρουμπή, Σωτήριου Φέλιου και Ευάγγελου Τσουρούλη.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Περάκης δήλωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αντιλαμβάνομαι τα καθήκοντα αυτά που πρόκειται ν´ αναλάβω κυρίως ως μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε όλους τους ευρωπαίους συναδέλφους μου, και ιδιαίτερα απέναντι στους συμπατριώτες μου. Ο ρόλος του CCBE για το παρόν και το μέλλον της δικηγορίας, της απονομής της Δικαιοσύνης γενικότερα, όπως και της υπεράσπισης του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και σ’ όλον τον κόσμο, είναι κρίσιμος. Έχω πλήρη συνείδηση του ρόλου αυτού και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του όσο καλύτερα μπορώ. Με το βλέμμα στραμμένο βέβαια λίγο περισσότερο στην πατρίδα μου, στα προβλήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης και στη σκληρή καθημερινότητα των Ελλήνων συναδέλφων μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης