Τις φωτογραφίες των πέντε δραπετών από το Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη φέρνει στο φως της δημοσιότηας το protothema.gr
Συνολικά απέδρασαν δύο Αλγερινοί, τρεις Μαροκινοί και ένας Σύριος είναι οι δραπέτες, εκ των οποίων ο ένας έχει ήδη συλληφθεί. Πρόκειται για έναν εκ των Μαροκινών που συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.
Η απόδραση έγινε στις 4:50 τα ξημερώματα με τους έξι αλλοδαπούς να φεύγουν από παράθυρο στο δεύτερο όροφο του κτηρίου με την αστυνομία να ενημερώνεται για το περιστατικό στις 5:20.
Οι έξι αλλοδαποί πήδηξαν την μάντρα του κτηρίου από σημείο που δεν φυλάσσεται γιατί δεν βάζουν σκοπό και πέρασαν στον χώρο των λεωφορείων του ΟΑΣΑ που βρίσκεται εκεί.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο, τον Ιανουάριο του 2018, πάλι από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη 22, στο κέντρο της Αθήνας, είχαν αποδράσει τρεις κρατούμενοι, κόβωντας τότε τα κάγκελα των κελιών τους και κατεβαίνοντας στο δρόμο φτιάχνοντας κελί με τα σεντόνια!
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας