Μουσική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα από μαθητές: «Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά σχολεία»

Μουσική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα από μαθητές: «Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά σχολεία»

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις του άρθρου 40 του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας που οδηγεί στην υποβάθμιση των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών

tyftdtd
Μουσική διαμαρτυρία στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν σήμερα μαθητες από σχολεία της Αττικής διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις του άρθρου 40 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που οδηγεί στην υποβάθμιση των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών.

Μουσική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα από μαθητές


IMG_7418
IMG_7416
Κλείσιμο


Σε ανακοίνωση που υπογράφουν τα 15μελή των Σχολείων: Καλλιτεχνικά Γυμνάσια με Λ.Τ: Περιστερίου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας και τα Μουσικά σχολεία: Ιλίου, Αθηνών, Πειραιά, Παλλήνης και Αλίμου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως το άρθρο καταργεί «την καλλιτεχνική επιτροπή αρμόδια για την λειτουργία των σχολείων μας, αλλάζει τον στόχο των σχολείων μας από σχολεία κατάρτισης σε σχολεία ενθάρρυνσης και διακόπτει την απαραίτητη χρηματοδότηση των σχολείων μας για ειδικό εξοπλισμό».

IMG_7420
IMG_7419


Οι μαθητες σημειώνουν ακόμη ότι «Είναι σαφές πως με τα παραπάνω η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα σχολεία μας και αποσκοπεί την κατάργηση τους! Απαιτούμε την άμεση απόσυρση τoυ παραπάνω άρθρου που μας κόβει τα φτερά και το δικαίωμα μας να ονειρευόμαστε. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε το διαρκές αίτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για θεσμοθέτηση πιστοποιήσεων στα αντικείμενα εκπαίδευσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης