Η Ράικου ζητεί αποζημίωση 300.000 ευρώ από την Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς

raikou-eleni-kataggelia-paremvasi-dioksi

Για την ηθική βλάβη που υπέστη η ίδια αλλά και ο σύζυγός της από τις διαρροές στην υπόθεση Novartis

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα συζητηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η αγωγή που έχει καταθέσει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου (που διετέλεσε επί χρόνια επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς) και ο σύζυγος της Λάζαρος Καρνέσης, κατά της επίσης εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, η οποία την διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά και κατά των δύο επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς, τον Χρήστο Ντζούρα και τον Στέλιο Μανώλη.

Παράλληλα, η Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της, ζητούν από την Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν.

Αναλυτικότερα, από κάθε έναν από τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς η Ελένη Ράϊκου ζητεί 50.000 ευρώ αι άλλα τόσα ζητεί ο σύζυγός της (50.000Χ3Χ2=300.000 ευρώ).

Στην αγωγή κακοδικίας η Ελένη Ράικου επικαλείται ότι παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης, υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή της προσωπικότητας του ζεύγους σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η διαρροή που έγινε προς συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήταν ότι στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis περιλαμβάνεται και ο Λάζαρος Καρνέσης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λάζαρος Καρνέσης έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση αυτή, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό των 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS. Η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του εισαγγελικής λειτουργού.

Την αγωγή κακοδικίας της Ελένη Ραϊκου την χειρίζεται προσωρινά η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Στο 7μελές Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος) δικάζονται μόνο αγωγές κατά δικαστών και εισαγγελέων.

Το δικαστήριο αυτό, συγκροτείται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Αρείου Πάγου, ως πρόεδρό του, ένα σύμβουλο της Eπικρατείας, έναν αρεοπαγίτη, ένα σύμβουλο του Eλεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικούς καθηγητές από τις Νομικές Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας και δύο δικηγόρους, μέλη του Aνώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων.

Στην αγωγή κακοδικίας της Ελένης Ράιξου θα προεδρεύσει η πρόεδρος του ΣτΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς η αγωγή στρέφεται κατά εισαγγελέων που υπάγονται στον ποινικό κλάδο.

Αντίθετα, εάν η αγωγή κακοδικίας στρεφόταν κατά μέλους του Συμβουλίου της Επικρατείας ή δικαστή των Διοικητικών Δικαστηρίων, θα προεδρεύει ο πρόεδρος του Aρείου Πάγου.

Πάντως, τα συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία θα συμμετέχουν στην σύνθεση που θα δικαστεί η αγωγή κακοδικίας της Ελένης Ράικου, δεν είναι γνωστά, καθώς θα κληρωθούν από το ΣτΕ μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Έμπειροι δικηγόροι σχολίαζαν ότι είναι από τις σπάνιες, περιπτώσεις όπου εισαγγελικός λειτουργός στρέφεται κατά συναδέλφων του αξιώνοντας μάλιστα χρηματική αποζημίωση.

Δεν παρέλειπαν να αναφέρουν ότι στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας κατά μεγάλο ποσοστό, που υπολείπεται ελάχιστα του 100%, οι αγωγές κακοδικίας απορρίπτονται.

ΣΧΟΛΙΑ (18)

"Ανεξάρτητη" δικαιοσύνη....

Η υπόθεση της συγκεκριμένης δικαστικού είναι τρανή απόδειξη των προθέσεων της απερχόμενης κυβέρνησης. Τόσο αναφορικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όσο βέβαια και με το πολυδιαφημισμένο σκάνδαλο Novartis. Η σκοτεινή μεθοδολογία της ταυτίζεται με αυτήν των πιό απολυταρχικών καθεστώτων της ιστορίας. Έλεγχος της δικαστικής εξουσίας και εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων με κατασκευασμένες κατηγορίες. Η μετεμψύχωση του Λένιν....

Κarletos

Η διαβρωση.....σχεδιαζεται στα γραφεια....και καταληγει στη κοινωνια.....

Νικιας

Δηλαδη αμα εισπραξει τις 300.000 η κυρια ολα ξεχνιουνται. Καταλαβα και την ψυχη της πουλαει.

Χωριάτης

Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά υπενθύμιση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Η πιο δημοκρατική ενέργεια των τελευταίων ετών μαζί με την μήνυση Σαμαρά. Όταν εκθέτεις κάποιον δημόσια, μειώνεις την προσωπικότητά του και του προξενείς ηθική και επαγγελματική βλάβη. Δεν προκάλεσαν βλάβη στο σύζυγο της Ράικου για το χιλιάρικο (μικτά, 600 ευρώ καθαρά) που πήρε για την ομαδική έρευνα του 2009; Με πια κριτήρια τον "έδωσαν", επιλέγοντάς τον ανάμεσα σε 4200 γιατρούς που είχαν οποιαδήποτε συνεργασία με την Novartis; Κρύβουμε τα πρόσωπα Αλβανών και Γεωργιανών ληστών για προστασία των ιδιωτικών δεδομένων τους και δίνουμε βορά στο πόπολο έναν τίμιο και αξιοπρεπή επιστήμονα; Η μήνυση είναι απαραίτητη για να δείξει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με φιλότιμο σε αυτή την χώρα, άνθρωποι που αντιστέκονται και θα αντισταθούν στον κάθε Ρασπούτιν..

Ο ΚΑΡΑ ΤΣΑΜΗΣ ΤΣΙΠΑΣ

ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ --ΛΑΦΑΖΑΝΗ - ΑΛΑΒΑΝΟ--ΖΩΗ --ΜΙΚΗ -ΓΛΕΖΟ--ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ--ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ==ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ===Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ [[ ΜΕΤΑΞΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ]]ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΠΕΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ Νο 2---τωρα με τα παραπανω --δεν ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ --ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ .

ΧΑΝΙΑ

ΕΛΕΝΑΡΑ ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΤΟΥΛΟΥΠΕΝΑ ΣΤΟ ΚΤΕΛ-ΧΑΝΙΩΝ!!!!!!

Αναστάσης

Συμβόλαιο εκτελούσαν εξόντωσης ηθικής δικαστικής πολιτικής με ποιό δικαίωμα

Μαρίνα

Αυτοί που έβαλαν το χεράκι τους είχαν καθαρά πολιτική σκοπιμότητα Αλλά την πάτησαν μπιγκ τάιμ

Νίκος

Μπράβο της τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός τρίτου Θα την πατήσουν χοντρά

Ευτυχώς...

...που υπάρχουν και οι εμπειρογνώμονες και μας λένε τη γνώμη τους...!

Τακης

Οι γυναικες ειναι για την κουζινα......

Χαρά

Δηλαδή εδώ το μείζον είναι τα προσωπικά δεδομένα και όχι η σχέση του κυρίου της κυρίας με τη Νοβάρτις, έστω και αν ήταν μικρή. Κάπως έτσι και ο τρελός πιλότος της German wing οδήγησε στο θάνατο 150 άτομα αυτοκτονώντας έν πτήση. Ας προσέχουν όλοι τους εργοδότες τους, σιγά μη δεν είχε ακούσει τίποτα για μίζες και ο κύριος.

@ Χαρα, αχαρη

Τοτε να μην εχουμε ουτε δικαστηρια ουτε νομους. Αρκει ο οχλος (η παρεα σου) να αποφαινεται αναλογα με την βιολογικη σας κατασταση αν καποιος ειναι ενοχος η οχι. Λαικα δικαστηρια τυπου Μαο Τσε Τουνγκ. Χαμενοι, σαν δεν ντρεπεστε.

Χαρά και αναισθησία

Μιλάς για σχέση όταν ο άντρας της γιατρός πήρε χίλια ευρώ μετέχοντας σε ΜΙΑ ομαδική μελέτη γιατρών το 2009. Μέχρι που θα φτάσει η αναισθησία σας και η άδικη σπίλωση ανθρώπων?

ευχομαι μην εισαι σαν την χαρα τουλουπα

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ. Υ.Γ 300.000 ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ 1000000000ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ--

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ska00534

Η 60χρονη τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και τον θώρακα και για ένα μήνα ήταν διασωληνωμένη στην εντατική - Αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός μηχανικής υποστήριξης

moro_geniko

Μια 19χρονη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, που προόριζε για πώληση σε άλλη γυναίκα - Η ίδια γυναίκα έχει φέρει στον κόσμο άλλα τρία παιδιά από το 2015, που αναζητούνται - Σοβαρές αμφιβολίες για την ορθότητα των στοιχείων της ταυτότητας που παρουσίασε κατά την εισαγωγή της στο Γενικό Νίκαιας