Ράικου κατά Τουλουπάκη για διαρροές στην υπόθεση της Novartis

raikou01

Προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος) μαζί με τον σύζυγό της, γιατρό Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis

Αγωγή κακοδικίας κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, που διετέλεσε επί χρόνια επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, κατά της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη, η οποία την διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, επικαλούμενη παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Ράικου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος) μαζί με τον σύζυγό της, γιατρό Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis. Για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών οι Ελένη Ράικου και Λάζαρος Καρνέσης θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και συνεργάτες της και για το λόγο αυτό κατέθεσαν και την αγωγή.

Την αγωγή κακοδικίας της Ελένης Ράικου την χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Πάντως, ο Λάζαρος Καρνέσης έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία και υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της Novartis. Η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη, ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του, εισαγγελικής λειτουργού.

Τέλος, για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ειδικός συνεργάτης - 2

Δεν φτάνει η πολεμική του καθεστώτος ενάντια στην εισαγγελέα, έχει να βλέπει και άρθρα ανώνυμων ειδικών συνεργατών σε φιλελεύθερη εφημερίδα που στρέφονται εναντίον της πως έχει σχέση με τη Νοβάρτις γιατί ο άντρας της γιατρός πήρε χίλια ευρώ κάποτε από την εταιρεία σε επιστημονική εργασία που μετείχε. Βιάστηκε τόσο ο συνεργάτης που έμπλεξε τη λέξη Νοβάρτις. Αλλά φυσικά εξηγείται πως και στους κύκλους φιλελε υπάρχει άτομο που λυπάται γιατί άργησε λόγω έλλειψης στοιχείων η δίωξη στους εκεί πολιτικούς.

Το καθεστώς λασπώνει

και δεν ιδρώνει. Δεν είναι το θέμα ότι πήγε ένας γιατρός σε σεμινάριο και του κάλυψαν τα έξοδα με χίλια ευρώ. Το θέμα είναι ότι δεν υπέκυψε η εισαγγελέας στις πιέσεις του Ρασπούτιν να στείλει τους πολιτικούς με ψεύτικη κατηγορία χωρίς στοιχεία -να τους βγάλει εκτός μάχης το καθεστώς, πριν τις εκλογές- ΚΑΙ ΑΣ ΑΘΩΟΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, τ ό ν ι σ ε!!!

Νάνος

Για ποιον λόγω ΟΧΙ κανονικό δικαστήριο; Δεν είμαστε όλοι ίσιοι ενώπιον του Συντάγματος; ΜΕΧΡΙ πότε θα ανεχόμαστε αυτό το σαθρό καθεστώς της ατιμωρησίας; Μπορεί ΜΙΑ αλεπού να δικάζει προσφυγές από τις κότες;

Πινοκιο

Τέλος, για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση. Να διαβαζεις ολη την αναρτηση................

Νάνος

"...Συγκεκριμένα, η Ελένη Ράικου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος) μαζί με τον σύζυγό της... " Έτσι γίνεται από το καναπέ με το φραπέ-διάβασε πρώτα προσεκτικά. Ξέρεις πόσο έχουν "δικαστεί" σε αυτό το "δικαστήριο"; - για 89 χρόνια 2. Στέρηση μισθού για 2 μήνες, ή κάτι παρόμοιο.

ΘΕΜΙΣ

"Άρθρο 99 Συντάγματος Εκδίκαση αγωγών κακοδικίας 1. Αγωγές κακοδικίας κατά δικαστικών λειτουργών δικάζονται, όπως νόμος ορίζει, από ειδικό δικαστήριο που συγκροτείται από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως Πρόεδρό του, και από ένα σύμβουλο της Επικρατείας, έναν αρεοπαγίτη, ένα σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικούς καθηγητές νομικών μαθημάτων των νομικών σχολών των πανεπιστημίων της Χώρας και δύο δικηγόρους, μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων, ως μέλη, που ορίζονται με κλήρωση. 2. Από τα μέλη του ειδικού δικαστηρίου εξαιρείται κάθε φορά εκείνο που ανήκει στο σώμα ή τον κλάδο της δικαιοσύνης που για ενέργεια ή παράλειψη των λειτουργών του καλείται να αποφανθεί το δικαστήριο. Εφόσον πρόκειται για αγωγή κακοδικίας κατά μέλους του Συμβουλίου της Επικρατείας ή λειτουργών των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, στο ειδικό αυτό δικαστήριο προεδρεύει ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. 3. Δεν απαιτείται άδεια για να εγερθεί αγωγή κακοδικίας". ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2560804

H Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ζητεί να ερευνηθούν έαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, όπως και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

2