Έκκληση για αίμα: Πόσες μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν χθες

Έκκληση για αίμα: Πόσες μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν χθες

Μόνο χθες, και με την προσέλευση να αρχίζει ουσιαστικά από τις μεσημεριανές ώρες, συγκεντρώθηκαν 1.300 μονάδες (φιάλες) αίματος! Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ και σε κάθε περίπτωση αριθμό φιάλων αίματος υπερδιπλάσιο απο εκείνον της αντίστοιχης ημέρας του περσινού Ιουλίου 

aimodosia_fire
Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Αττικής στην έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) να δώσουν αίμα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πυρόπληκτων. Τόσο κατά την πρωινή λειτουργία των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της Αττικής όσο και κατα την απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων "Ελπίς", "Σισμανόγλειο", Θριάσιο, έσπευσαν εκατοντάδες πολίτες για να δώσουν αίμα δείχνοντας πως δεν έχουν χαθεί τα "αντανακλαστικά" της ανθρωπιάς, της ανιδιοτελούς προςφοράς, της στήριξης του συνανθρώπου με καθε πρόσφορο μέσο. Το ίδιο ομως κατέδειξαν και οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων λαμβάνοντας πχ την απόφαση να ανοίξουν και το απόγευμα τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας για να συλλέξουν αίμα και να ενισχύσουν την εθνική "δεξαμενή" παρότι το ΕΚΕΑ δεν το είχε ζητήσει.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσοι στήριξαν και υλοποίησαν τις αποφάσεις μας, τόσο στα τρία νοσοκομεία που ζητήσαμε να μένουν ανοιχτά για αιμοδοσία μεχρι τις 8μμ καθε μέρα, μέχρι την Παρασκευή, όσο και σε εκείνες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίες που αυτοβούλως λειτούργησαν για να ανταποκριθούν στον κόσμο που συνέρρεε και πρόσφερε το αίμα του. Και φυσικα ευχαριστούμε ολους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας να αιμοδοτήσουν για να καλύψουμε τις έκτακτες ανάγκες των πυρόπληκτων, αλλα και όλων των ασθενών που θα χρειαστούν το αίμα» λεει στο protothema.gr η Χάρις Ματσούκα, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Ενδεικτικό της μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών στις Αιμοδοσίες του ΕΣΥ είναι πως μόνο χθες, και με την προσέλευση να αρχίζει ουσιαστικά από τις μεσημεριανές ώρες, συγκεντρώθηκαν 1.300 μονάδες (φιάλες) αίματος! Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ και σε κάθε περίπτωση αριθμό φιάλων αίματος υπερδιπλάσιο απο εκείνον της αντίστοιχης ημέρας του περσινού Ιουλίου.

«Ευχαριστούμε για ολες τις μονάδες αίματος, αλλα θέλουμε να παρακαλέσουμε όσους ανταποκρίθηκαν να δείξουν συνέπεια και συνέχεια στην αιμοδοσία. Το αίμα έχει ημερομηνία λήξης, καθως διατηρείται περίπου 35 ημέρες, οπότε ειναι σημαντικό να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε σε αυτο διάστημα αλλα και να έχουμε πάντοτε διαθέσιμες ποσότητες για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, είτε είναι εγκαυματίες, είτε πολυ μεταγγιζόμενοι ασθενείς» επισημαίνει η κυρία Ματσούκα, υπενθυμίζοντας πως ο Αύγουστος ειναι δυστυχώς ένας μήνας δύσκολος σε ό,τι αφορά τις ανάγκες των ασθενών και την κάλυψη τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης