Βίντεο: Περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες διαδήλωσαν στη Μυτιλήνη

Βίντεο: Περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες διαδήλωσαν στη Μυτιλήνη

Η συγκέντρωση πυροδοτήθηκε από τη φήμη ότι πέθανε 40χρονος Σύρος – Οι πρόσφυγες ζητούν άμεση εξέταση των αιτημάτων ασύλου και βελτίωση των συνθηκών ζωής 

poreia_mutilini
Διαδήλωση πραγματοποίησαν περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, που βρίσκονται στη Μυτιλήνη. Η διαδήλωση ξεκίνησε γύρω στη 1 το μεσημέρι στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και κατέληξε στην πλατεία Σαπφούς, όπου και παραμένουν.

Οι διαδηλωτές από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ξεσηκώθηκαν, όπως δήλωναν οι ίδιοι, μετά από φήμη που διακινήθηκε για θάνατο ενός 40χρονου πρόσφυγα , που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο εξαιτίας της ελλιπούς φροντίδας υγείας που είχε στον καταυλισμό.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν άμεση εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει καθώς και βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους στον καταυλισμό.

Στις 6 το απόγευμα, συλλογικότητες του νησιού έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση συμπαράστασης στους 35 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στη διάρκεια επεισοδίων στον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι δικάζονται την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Τι ισχύει για τη φήμη του θανάτου του πρόσφυγα

Πάντως σχετικά με τη φήμη περί θανάτου του 40χρονου Σύριου πρόσφυγα έγινε γνωστό ότι αυτός συνεχίζει να νοσηλεύεται με σοβαρό χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Μάλιστα από πηγές του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, δηλώθηκε ότι ο 40χρονος έφθασε με τη σύζυγο του η οποία επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και το ανήλικο παιδί τους, πριν 20 μέρες στη Λέσβο και από τις πρώτες κιόλας μέρες διαπιστώθηκε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης