Αναστέλλεται η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Αναστέλλεται η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Το Διοικητικό Εφετείο επικαλέστηκε λόγους «δημοσίου συμφέροντος» και έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης

Δεκτή έκανε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας την προσφυγή του ελληνικού Δημοσίου με την οποία ζητείτο να ανασταλεί η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό Suleyman Ozkaynakci, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο 8 Τούρκοι στρατιωτικοί διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016. 

Ο Τούρκος στρατιωτικός Suleyman Ozkaynakci θα οδηγηθεί και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου ως διοικητικά κρατούμενος καθώς η Διοικητική Δικαιοσύνης έδωσε το χρόνο που  διακαώς θέλει η κυβέρνηση πάνω στο καυτό θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Αναλυτικότερα, η πρόεδρος του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνοπούλου με διαταγή της ανέστειλε προσωρινά την απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου OZKAYNAKCI SULEYMAN, ο οποίος μαζί με άλλους 7 στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη  μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα.

Η πρόεδρος του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου και «πάγωσε» την απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού.

Ακόμη η προσωρινή διαταγή αναφέρει το αυτονόητο, δηλαδή  ότι η διοίκηση (κράτος) θα απέχει από κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αναχώρηση του Τούρκου από τη χώρα μας.

Και είναι αυτονόητο γιατί δεν μπορεί να εκδοθεί ο επίμαχος στρατιωτικός στην Τουρκία καθώς εκκρεμεί ακόμη ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης το αίτημα χορήγησης ασύλου και όπως όλα δείχνουν το τελικό λόγο θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Τούρκος αξιωματικός του οποίου η χορήγηση ασύλου ανεστάλη σήμερα από το Διοικητικό ΕφετείοΑναγκαίο είναι να διευκρινιστεί  ότι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έχει τη δικονομική δυνατότητα να μην εκδώσει απόφαση επί της αίτησης αναστολής. Στην περίπτωση αυτή, η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί, σχετικά σύντομά, δηλαδή στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Πάντως, νομικοί σε μια πρώτη έκφραση γνώμης διατύπωναν την  έντονη αμφισβήτηση τους για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, καθώς από τη διεθνή νομοθεσία και νομολογία δεν προκύπτει στοιχείο που να επιτρέπει την προσωρινή αναστολή χορήγησης ασύλου για παρόμοιους λόγους.

Ο Τούρκος αξιωματικός σήμερα κατά την προσέλευσή του στο Εφετείο


Σήμερα, ο Τούρκος συγκυβερνήτηε  του ελικοπτέρου είχε μεταβεί, υπό διακριτική παρακολούθηση, για γραφειοκρατικούς λόγους στην υπηρεσία ασύλου επί της  οδού Κατεχάκη.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι και για τους 8 Τούρκους λήγει ο χρόνος διοικητικής κράτησης, ο οποίος κατ' επανάληψη έχει παραταθεί και πρέπει η κυβέρνηση να βρει νέους δικονομικούς και διοικητικούς λόγους για να μην αφεθούν ελεύθεροι.

Την απόφαση για χορήγηση ασύλου στον Τούρκο Suleyman Ozkaynakci, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, είχε λάβει η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου στις 30 Δεκεμβρίου του 2017.


ΣΧΟΛΙΑ (157)

Και κλάμμμα η Περιστερα

Κλαίει η Περιστερα που ο Αλέξης καταδικάζει τους 8 στα κολαστήρια των τουρκικών φυλακών. Μετά το κλάμα θα πάει να πάρει το παιδί από το πριβέ ιδιωτικό αγγλικό σχολείο, το ακριβότερο στην Ελλάδα.

Αντιδραστική στοιχείο

Η Ελλάς κυβερνάτε απο Μαφιόζους της άκρας φασιστεράς

Σιχ

Κότες.

Ερώτηση

η Τασία ζει;;;;αν ναι,να τους στείλουμε και αυτήν...χαχαχαχαχα

Η Περιστερα ράβει τουαλέτα, δεν έχει χρόνο για κλ

Οι Αριστεροί ρουφιάνοι προσκύνησαν τον Σουλτάνο και θα στείλουν τους 8 στα λευκά κελιά για μαρτυρικό θάνατο. Να δούμε ποσό θα κλάψει για αυτό η Περιστερα

!!!!!!!!

Ποση ξεφτιλα θα αντεξουμε πλεον ???? Ο Ερντογαν υποδεικνυει στον Τσιπρα τι θα κανει και ο Τσιπρας ακουει. Τους λαθρομεταναστες να τους απελασει ουτε που το συζηταει. Ξεφτιλισμενοι συριζαιοι !!!!!!!!

STAVRILI

αυτό φίλε θέλει γεμάτα παντελόνια και όχι προδότες

Νπ

Υποκύψει αγάπη ρε μεγάλε για τον Τούρκο αξιωματικό;

Σοβαρά;

Αφού το εθνικό συμφέρον υπερισχύει γιατί δεν έχουμε άμεση απέλαση των λαθομεταναστών, που σίγουρα κινδυνεύουν λιγότερο από τον πρώην αξιωματικό;

Κρόνος

Τι έγινε λεβέντες, πάλι είπα ξεείπα ????

sos

ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

thanassis

Το έργο σιγά σιγά ολοκληρώνεται

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

akyvernito

Οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο είναι όλοι καλά στην υγεία τους και επιβιβάστηκαν στο φορτηγό «IVER ACCORD», σημαίας Γιβραλτάρ, ενώ εν συνεχεία μετεπιβιβάστηκαν, το απόγευμα, στο σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

paidia

Εξετάστηκαν από επταμελή πολυθεματική ομάδα ειδικών γιατρών όλες οι ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο - Ο 35χρονος απαγωγέας φέρεται να είχε ναρκώσει τα παιδιά