Νέο επεισόδιο στο σίριαλ «Ελληνικός Χρυσός»: Προσέφυγε στο ΣτΕ κατά Σταθάκη

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ «Ελληνικός Χρυσός»: Προσέφυγε στο ΣτΕ κατά Σταθάκη

Παρέμβαση Μαξίμου στη διαιτησία - Ακύρωσε την επιλογή του επιδιαιτητή, για τον οποίο είχε συμφωνήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος

Μπορεί οι σχέσεις της κυβέρνησης με την πολυεθνική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» να διέρχονται κατά διαστήματα κάποια κρίση με έντονες εξάρσεις και η εταιρεία να ανακοινώνει τη μία στιγμή τη διακοπή της δραστηριότητάς της στην  Ελλάδα και από την άλλη, μετά τη  συνάντησή της με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη
(2.10.2017) να ανακαλεί και να προσφεύγει στη διαδικασία της διαιτησίας, αλλά, παρ' όλα αυτά, η επίμαχη εταιρεία προσέφυγε και πάλι στη Δικαιοσύνη.

Παρά το διαφαινόμενο συναινετικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών, η κυβέρνηση συνεχίζει τα σιωπηλά χτυπήματα κάτω από τη μέση, αφού, με την άρνηση του κ. Σταθάκη να χορηγήσει την  παράταση της άδειας των εγκαταστάσεων του βοηθητικού μηχανολογικού εξοπλισμού στις Σκουριές, ουσιαστικά φρενάρει την πρόοδο των εργασιών του μεταλλείου και πυροδοτεί το κλίμα των σχέσεων.  
             
Πάντως, έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ζήτημα της προσφυγής στη διαιτησία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το Μαξίμου έκανε παρέμβαση στην επιλογή των προσώπων που θα συμμετέχουν στη διαιτησία και καθαίρεσε τον επιδιαιτητή και τέως πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον οποίο αρχικά είχε εγκρίνει ο κ. Σταθάκης. Τώρα αναμένεται  η  επιλογή του νέου επιδιαιτητή.

Πέρα από το ζήτημα της διαιτησίας, η «Ελληνικός Χρυσός» προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του κ. Σταθάκη. Η εταιρεία ζητάει από τους συμβούλους Επικρατείας να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού Περιβάλλοντος να αποφανθεί επί του αιτήματος που είχε υποβάλει τον περασμένο Μάρτιο για χορήγηση παράτασης ενός έτους της άδειας εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στις Σκουριές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η παλαιά άδεια έληξε στις 24.3.2017.

Η άδεια εγκατάστασης, μεταξύ των άλλων, αφορά στο παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου και τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης. Δηλαδή, εγκαταστάσεις αναγκαίες για την λειτουργία του όλου έργου.
           
Οι επίμαχες εγκαταστάσεις και υποδομές για τις οποίες ζητείται η παράταση της άδειάς τους, όπως επισημαίνει η εταιρεία, συναρτώνται άμεσα με την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές και επιφέρουν καθυστέρηση στην πρόοδό τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» έχει κερδίσει έως τώρα όλες τις κύριες δικαστικές μάχες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εκτός κάποιων δευτερεύουσας σημασίας.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Θανάσης

Αν η κυβέρνηση (και κυρίως ο Σταθάκης) δεν ήθελε να προχωρήσει την ονομαζόμενη "επένδυση", είχε όλα τα μέσα να την σταματήσει. Το κόλπο με την διαιτησία είναι πρώτα από όλα άρνηση του Σταθάκη να καταγγείλει τα κακώς κείμενα. Η διαιτησία θα βγεί τον τρόπο να προχωρήσουν όλα, συψηφίζοντας δίκαια με άδικα. Κάτι σαν το "νίπτω τας χείρας μου" έκανε ο Σταθάκης και η κυβέρνηση. Θυμηθείτε οι σανοφάγοι τις λάθος εκτιμήσεις σας, μήπως και μάθετε τίποτα. Αλλά ξέχασα, για να μάθεις πρέπει να σκεφτείς, όχι να καταπίνεις αμάσητα αυτά που σερβίρει η προπαάνδα. Καληνύχτα σας.

Επενδυτης

ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΗΤΟ ΜΟΥΖΑΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΑΧΑΧΑ ΛΗΣΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πεοστεκουμενος Ελλην

Παπατζιδες ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ -το σούργελο κράτος θέλει επενδυτές Αχαχουχα!

Νικος

Μονο εμποδια ειστε ξεφτιλες ρε θελετε και επενδυσεις λαμογια

Ηρώ

Σταθάκης ,,, το εξετάζουμε το θέμα ή καλά θα δούμε η έχουμε συστήσει ειδική επιτροπή ή το θέμα είναι στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου ή ...ή ...,,ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΑΣΟΜΕΡΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ . όπου κι αν πήγε τάκανε μαντάρα !

Politis

Σωστος περα για περα, προκειται για τον πιο τεμπελη υπουργο.

Λευθέρης

Δεν πρόκειται περί τεμπελιάς ή κωλυσιεργείας, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ την επένδυση για ιδεολογικούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Η εκλογική τους βάση είναι εναντίον του" Κεφαλαίου" και της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και κάνουν ότι μπορούν για να σαμποτάρουν οποιαδήποτε παραγωγική επένδυση ,εκτός από Ξενοδοχεία και υπηρεσίες...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

alb_main01

Πολλά τα ερωτηματικά για τις συνθήκες της απόδρασης από το Α.Τ. Αργυρούπολης - Προκλητικές αναρτήσεις στα social media με καλάζνικοφ και πανάκριβα οχήματα - Χάριζαν κλοπιμαία στις γυναίκες που κυκλοφορούσαν

20