Καταθέσεις σοκ για το έγκλημα της Καλλιθέας: «Δεμένος και κουλουριασμένος στον καταψύκτη ο ναυτικός»

«Το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού. Ήταν στο μπαλκόνι» κατέθεσε ο αδελφός του θύματος - Τα αρνείται όλα τώρα η βουλγαρικής καταγωγής 50χρονη σύζυγος του νεκρού ναυτικού - Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των δικαστικών επιμελητών

Σοκ προκαλούν τα όσα κατέθεσαν σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οι μάρτυρες της υπόθεσης δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2016 είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα. Στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες περιέγραψαν το πώς ένιωσαν όταν αντίκρισαν την σορό του 60χρονου «λίγο παγωμένη» μέσα στον καταψύκτη. 

«Ήταν σε εμβρυακή κατάσταση δεμένα τα χέρια με τα πόδια του και γυρισμένος με την πλάτη», είπαν οι μάρτυρες, δικαστικοί επιμελητές, που μπήκαν πρώτοι στο διαμέρισμα. 

Τα ίχνη του άτυχου ναυτικού, είχαν χαθεί για περισσότερο από ένα χρόνο μέχρι τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπήκε με δικαστικούς επιμελητές στο σπίτι και βρήκε τον άνδρα δεμένο χειροπόδαρα μέσα στον καταψύκτη. 

Για την φρικτή αυτή υπόθεση ανθρωποκτονίας που παραπέμπει σε ταινία θρίλερ δικάζονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η 50χρονη σύζυγος του θύματος, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία με την έναρξη της δίκης δήλωσε αθώα. 

Το θύμα, ο 60χρονος ναυτικός Βασίλης ΚοκκίνηςΕκτός από την 50χρονη στο εδώλιο κάθεται και μια 27χρονη συμπατριώτισσά της, η οποία προανακριτικά είχε ομολογήσει πως βοήθησε την φίλη της να βρει τα πρόσωπα που θα εκτελούσαν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 60χρονου. 

Η νεαρή γυναίκα μάλιστα είχε καταθέσει προανακριτικά πως την ώρα του εγκλήματος η ίδια βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού μαζί με τον 12χρονο γιο της 50χρονης και του θύματος.

Σήμερα, ωστόσο, με την έναρξη της δίκης η 27χρονη, δήλωσε αθώα αμφισβητώντας την κατάθεση του αστυνομικού που ανέφερε στο δικαστήριο πως η νεαρή γυναίκα ομολόγησε αβίαστα προανακριτικά. 

Ακόμη, κατηγορούμενος για την υπόθεση είναι και ένας νεαρός που φέρεται να μετέφερε τον καταψύκτη στο διαμέρισμα της Καλλιθέας.  

Η κατάθεση του αδελφού του θύματος

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του αδελφού του θύματος, Βασίλη Κοκκίνη. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκεται η 50χρονη κατηγορούμενη, η οποία -όπως είπε - είχε μοναδικό της κίνητρο να αρπάξει την περιουσία του αδελφού του. 

Ο κ. Κοκκίνης στην κατάθεσή του μίλησε για ακραίες καταστάσεις μεταξύ του ζευγαριού και περιέγραψε την μακροχρόνια δικαστική διαμάχη που είχε ο αδελφός του με την  κατηγορούμενη, προκειμένου να πάρει την επιμέλεια του 14χρονου, σήμερα, γιου τους.
Το μεγάλο θύμα είναι το παιδί. 

«Ο πατέρας δολοφονημένος και η μητέρα του στη φυλακή» είπε ο κ. Κοκκίνης για τις επιπτώσεις που έχει το τρομερό έγκλημα στο παιδί, το οποίο πλέον φιλοξενείται σε ίδρυμα ανηλίκων στην Βουλγαρία. 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η 50χρονη γνωρίστηκε με τον αδελφό του το 1996 και τον παντρεύτηκε για οικονομικούς λόγους. «Ήθελε μια καλύτερη ζωή. Ο αδελφός μου, μάλιστα, όπως μάθαμε αργότερα αγόρασε στους γονείς της σπίτι στη Βουλγαρία», τόνισε ο ίδιος. 

Στην κατάθεσή του, ο κ. Κοκκίνης μίλησε για ενέργειες της κατηγορουμένης να πάρει το παιδί και να φύγει από την Ελλάδα παίρνοντας μαζί της και μεγάλα χρηματικά ποσά. Όπως ενδεικτικά κατέθεσε, το 2008 η κατηγορούμενη έφυγε για τη Βουλγαρία μαζί με το παιδί παίρνοντας μαζί της και 223.000 ευρώ που είχε καταθέσει σε λογαριασμό ο παππούς του. 

«Δεν πρόκειται για ευφυέστατο άτομο. Υπέπεσε σε χοντρό σφάλμα, να νοικιάσει το σπίτι και να σκοτώσει τον αδελφό μου... Το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού. Ήταν στο μπαλκόνι» είπε ο κ. Κοκκίνης και τόνισε πως ο αδελφός του είχε αδυναμία στο παιδί και συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα για να βρίσκεται κοντά του. 

Στη συνέχεια κλήθηκε και κατέθεσε στο δικαστήριο αδελφικός φίλος του θύματος ο οποίος ήταν και ο πρώτος που αντιλήφθηκε την εξαφάνιση του. Ο μάρτυρας ανέφερε πως διαφωνούσε με τον γάμο του φίλου του με την 50χρονη σήμερα κατηγορούμενη, διότι όπως είπε είχαν διαφορά ηλικίας, εκείνη «ήταν από μπαρ» και είχε απαιτήσεις. 

Εικόνες φρίκης
 
Οι δύο δικαστικοί επιμελητές αλλά και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην Καλλιθέα, το οποίο είχε ενοικιάσει η κατηγορούμενη περιέγραψαν στις καταθέσεις τους όσα αντίκρισαν όταν άνοιξαν την πόρτα του καταψύκτη, ο οποίος όπως είπαν, ήταν σφραγισμένος με ταινία.

«Όταν ανοίξαμε τον καταψύκτη έχασα τον κόσμο. Ανοίξαμε και κλείσαμε το καπάκι. Είδαμε έναν παγωμένο άνθρωπο. Ήταν κουλουριασμένος και φαινόταν η πλάτη του», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης  του σπιτιού. 

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε ακόμη στο δικαστήριο πως η κατηγορούμενη συνέχισε να πληρώνει το ενοίκιο και μετά τον Ιανουάριο του 2015, οπότε και τοποθετείται χρονικά η δολοφονία του 6χρονου και σύμφωνα με τη δικογραφία η κατηγορούμενη έφυγε από την Ελλάδα. 

Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κατέθεσε πως τον Ιούλιο του 2015, η κατηγορούμενη τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι  λόγω capital control αντιμετώπιζε πρόβλημα στην κατάθεση του ενοικίου. 

«Από τότε σταμάτησε κάθε επικοινωνία μαζί της» είπε ο μάρτυρας, σημειώνοντας πως δυο μήνες νωρίτερα και ενώ το διαμέρισμα ήταν κλειστό, γείτονας τον ενημέρωσε ότι στον όροφο υπήρχε μια άσχημη μυρωδιά και πως μύγες είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πόρτα του διαμερίσματος. «Της τηλεφώνησα και όταν δεν μου απάντησε της έστειλα μήνυμα. Δυο ημέρες αργότερα μου απάντησε και εκείνη με μήνυμα εξηγώντας μου ότι κάτι είχε ξεχάσει το παιδί έξω από το ψυγείο», είπε. 

Στην κατάθεσή του ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος μπήκε από τους πρώτους στο διαμέρισμα, ανέφερε:  «Υπήρχε μια μυρωδιά κλεισούρας. Το σπίτι ήταν ακατάστατο, υπήρχε ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια βασιλόπιτα. Ο καταψύκτης ήταν στο χολ του σπιτιού και κλεισμένος με μια μονωτική ταινία. Τον ανοίξαμε και αμέσως μετά ειδοποιήσαμε την ασφάλεια».

Από την πλευρά του ο δεύτερος δικαστικός επιμελητής περιέγραψε: «Είδα λίγο το κεφάλι και την πλάτη. Είχε λίγο πάγο. Στην αρχή έπαθα σοκ. Ήταν σε εμβρυακή στάση, ήταν δεμένα τα χέρια με τα πόδια του».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η υπεράσπιση των κατηγορούμενων έθεσε αίτημα προκειμένου να καταθέσει στο ακροατήριο ο 14χρονος γιος του θύματος και της κατηγορούμενης. Αίτημα που εισαγγελέας της έδρας απέρριψε και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.  

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου. 

Δείτε βίντεο: Έγκλημα στην Καλλιθέα – Καταθέσεις σοκ

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Η ανομία είναι ελκυστική

Η ανομία έλκει τους παραβατικούς όλου του κόσμου. Δεν φταίει ο υπόλοιπος κόσμος, δεν έχει περισσότερους παραβατικούς από εμάς. Απλώς οι απανταχού παραβατικοί και τυχοδιώκτες προτιμάνε τα μέρη όπου δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση. Αλλά και το κράτος Εξαρχείων ή τα όπλα στην Κρήτη, με άβατο για την αστυνομία και τη νομιμότητα, εδώ τα έχουμε, μοναδική ιδιαιτερότητα στην Ευρώπη.

Έξω

Είδατε τι μας έχει μαζευτεί? Όλα τα αποβράσματα της κοινωνίας. Έξω από την Ελλάδα όλοι οι βαλκανόγυφτοι τώρα. Χτες!

Manos

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ . ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΑΝΕΡΓΙΑ . ΑΛΒΑΝΟΙ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ,ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

μπετοβλακας Λαθρονησι

ότι και να λέτε εγώ είχα μια Γεωργιανη που ήταν πυραύλος. ..

@

Και εσύ παρίστανες το ....βλήμα !.........

Γιάννηςκ

Εγραψες μεγάλε.

ΔΙΑΦΩΝΩΝ

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ; ΠΟΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ; ΠΟΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΕΡΑΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, ΤΟΥΣ ΜΑΣΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ ; ΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΣΤΕ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΣΑΠΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ

@

Άντε χάσου ρε!

Μαρια

Χαμενε οι Ελληνιδες δεν σας δολοφονουν! Οι Βουλγαρες Αλβανιδες κ όλο αυτο το συφερτο είναι κολοπετσωμενες κ ικανές για τα πάντα. Αυτή είναι η διαφορά. Τώρα για πες μας όσο αφορά τα χρήματα σε ποια χώρα δεν θέλουν οι γυναίκες κάποιον οικονομικά ευκαταστατο??

Από Βουλγάρα την βρήκε και ο καρδιολόγος

στην Σητεία. Τι πάνε και τις παντρεύονται, αφού δεν ξέρουν από πού κρατά η σκούφια των.

george

Η Ελλάς έχει ξεπέσει τοσο πολύ ηθικά.. Παντρευτείτε μικρότερες αλλοδαπές ηλίθιοι.. Τουλαχιστον η Ελληνίδα απλά θα σου παίρνει διατροφή, ενώη Βουλγάρα θα βάλει να σε καθαρίσουν κιόλας..

Ηθικόν δίδαγμα.

Μην μαζεύετε σκουπίδια από βαλκανικές και ανατολικές χώρες! Είναι αδίστακτοι! Τι δεν καταλαβαίνετε?

Nikos

Δώσε αλλοδαπή στον Έλληνα. Αυτός τουλάχιστον είχε άγνοια λόγω της γνωριμίας το μακρινό 1996, ο γιατρός από την Κρήτη δεν είχε δικαιολογία γνώριζε τι συμβαίνει...

ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ

Μα τόσο ηλίθια η βουλγάρα, τόσο ζώον, δεν ρώταγε μία ελληνιδα , μια γειτόνισα ρε αδελφε πως θα φάει άμεσα την περιουσία του βλάκα του γερου. Μια προσφυγούλα για κακοποίηση να έκανε με ασφαλιστικά μέτρα και να ζήταγε διατροφούλα 2000 ευρω + σπιτι να μενει+ ΠΡΟΣΩΡΙΝΉ ΔΙΑΤΑΓΗ, θα τα επαιρνε και τα δυο.Φροντιζου ν τα ΜΟΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ για αυτό, σε πολυ λιγο χρονο θα τον εκανε τον παππου να αυτοκτονήσει μόνος. Αχ ρε χαζοβουλγάρες ρωτηστε τα κοριτσια τις Ελληνιδες...ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΝΑ ΒΛΑΚΑ...ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ !!!!GO GIRLS

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

limeniko1

Νωρίτερα σήμερα ανέβηκε ανάρτηση που ενημέρωνε το κοινό ότι “Μετά το μνημόνιο θα φανεί το πραγματικό προφίλ αυτής της κυβέρνησης και αυτό”, όμως μετά από λίγη ώρα διεγράφη

8
giatroi

Πρόκειται για «φίλια πυρά», καθώς η σκληρή διαπίστωση για έλλειμμα διαλόγου γίνεται από συνδικαλιστές γιατρούς προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ που είχαν βρεθεί στην πρώτη γραμμή διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές στην Υγεία κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων