Στο θέμα του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου και την αλλαγή φύλου αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Άνθιμος, χαρακτηρίζοντας αυτή την πράξη «παλαβά πράγματα».
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το θέμα είναι «δύσκολο για να εκφράσει κανείς τη γνώμη του», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για να προβεί κανείς σε μια τέτοια ενέργεια.
Είπε επίσης πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει άποψη επί του θέματος, αλλά δεν μπορεί να την επιβάλλει σε όσους διαφωνούν, γιατί πρόκειται για τροποποίηση της φυσικής εξέλιξης του ανθρώπου.
Ρωτήθηκε επίσης αν η Εκκλησία θα πάντρευε ζευγάρι στο οποίο κάποιος από τους δυο έχει προχωρήσει σε εγχείρηση αλλαγής φύλου: «Η Εκκλησία δεν θα το κάνει, γιατί είναι μια προσβολή της προγενέστερης βούλησης των ενδιαφερομένων και μια υποταγή της φυσικής εξέλιξης. Είναι λίγο παλαβά πράγματα αυτά» απάντησε.
Κλείσιμο
Δείτε βίντεο:
Μητροπολίτης Άνθιμος: «Παλαβά πράγματα» οι επεμβάσεις αλλαγής φύλου
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.
Με διεθνή παρουσία, ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα και έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων, ο όμιλος Super Technologies εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά.