«Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, θα σας τα κόψουμε ΣΥΡΙΖΑ»

«Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, θα σας τα κόψουμε ΣΥΡΙΖΑ»

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας για τα επώδυνα μέτρα - Στη Βουλή το ΠΑΜΕ - Σε εξέλιξη η πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Κουτσούμπας: Μαραθώνιος ο ταξικός πόλεμος

«Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, θα σας τα κόψουμε ΣΥΡΙΖΑ»
Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ για την «μητέρα των μαχών» κατά του νέου μνημονίου με την 24ωρη γενική απεργία
. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην πορεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου βρίσκονται περίπου 10.000 άτομα, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος υπό τη σκέπη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενώ μια τρίτη συγκέντρωση πραγματοποιείται από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και πρωτοβάθμια σωματεία στο Μουσείο, στην Πατησίων.

Αυτή την ώρα, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι,  η πορεία της ΓΣΕΕ, στην οποία κατ' εκτίμηση συμμετέχουν 2.500 άτομα, κατευθύνεται προς το Σύνταγμα. Τ
ο ΠΑΜΕ βρίσκεται ήδη στη Βουλή.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικό του κλίματος το πανό από το σωματείο εργαζομένων στον δήμο Αγίου Δημητρίου με το σύνθημα: Κάτω τα χέρια σας από μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση - Θα σας τα κόψουμε ΣΥΡΙΖΑ».



Αίσθηση προκάλεσε και η μορφή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που χρησιμοποίησε ένα γαϊτανάκι με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τους εκπροσώπους της Τρόικας και υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.



Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, οι ναυτικοί, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τις κινητοποιήσεις τους

Λόγω των συγκεντρώσεων η τροχαία έχει προχωρήσει ήδη σε διακοπές κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας. 






Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι ο «ο ταξικός πόλεμος είναι μαραθώνιος, όχι ντουφεκιά στον αέρα» και πρόσθεσε ότι «η μάχη δεν τελειώνει ούτε σήμερα, ούτε αύριο. Το ΚΚΕ, οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ θα είναι παρόντες κάθε ημέρα παντού και στους δρόμους και στη Βουλή και στα εργοστάσια».



Την Πέμπτη, στις 18.30 στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, τα συνδικάτα προγραμματίζουν και πάλι συλλαλητήριο. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

«Την ημέρα που θα ψηφίζεται το βάρβαρο και αντιλαϊκό τέταρτο μνημόνιο, να δώσουμε ένα βροντερό «παρών» εκφράζοντας τη δυναμική αντίδρασή μας στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.








Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Λεωφορεία του ΟΟΣΑ: Θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Τρόλεϊ: Θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ: Tα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.
Τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος: Θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.
Πλοία: Θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και την Παρασκευή μετά τη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων που κήρυξε η ΠΝΟ.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. της Τετάρτης. Οι αεροπορικές εταιρίες συνιστούν σε όσους ταξιδεύουν να επικοινωνήσουν μαζί τους για τυχόν αλλαγές η ματαιώσεις δρομολογίων.

Από τα καθήκοντά τους απέχουν και οι δικηγόροι τόσο την Τετάρτη 17 Μαΐου όσο και την Πέμπτη, 18 του μηνός, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νέες εξοντωτικές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.



Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την ίδια ημέρα. Στην απεργία έχουν δηλώνει ότι θα λάβουν μέρος  οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της απεργίας την ΑΔΕΔΥ.



Στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαίου θα συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΟΤΟΕ τονίζοντας σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα 4ο μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ότι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων».








Δείτε βίντεο: Πορεία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ : «Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, θα σας τα κόψουμε ΣΥΡΙΖΑ»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης