Άγονος για τρίτη φορά ο πλειστηριασμός για το Athens Ledra

Άγονος για τρίτη φορά ο πλειστηριασμός για το Athens Ledra

Η διαδικασία ματαιώθηκε ξανά ελλείψει πλειοδοτών - Σύμφωνα με του εργαζόμενους, το ποσό που τους οφείλεται από τα δεδουλευμένα τους ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ συνολικά

Άγονος για τρίτη φορά ο πλειστηριασμός για το Athens Ledra
Για τρίτη φορά βγήκε σε πλειστηριασμό η ξενοδοχειακή μονάδα Athens Ledra, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού, με τιμή εκκίνησης 47.813.678 ευρώ.

Το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από τις 31 Μαΐου 2016  οπότε και ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας του λόγω οικονομικών δυσχερειών. 

Κλείσιμο
Μέσα στη χρονιά είχαν προηγηθεί άλλες δύο απόπειρες πλειστηριασμού του ξενοδοχείου ωστόσο η πρώτη, στις 13 Ιουλίου 2016,  ματαιώθηκε λόγω της εισβολής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και η δεύτερη, στις 21 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. 

Σήμερα το ξενοδοχείο βγήκε για τρίτη φορά στο... σφυρί ωστόσο η διαδικασία ματαιώθηκε και αυτή τη φορά ελλείψει πλειοδοτών, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει γνωστό το ενδιαφέρον κινεζικής εταιρείας για την απόκτηση της ξενοδοχειακής μονάδας. 

Έτσι ή θα πρέπει να δοθεί νέα εντολή για να βγει το ξενοδοχείο για τέταρτη φορά σε πλειστηριασμό με την ίδια τιμή εκκίνησης ή η εταιρεία να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου να μειωθεί η τιμή αυτή. 







Το "παρών" στο Ειρηνοδικείο Αθηνών έδωσαν οι εργαζόμενοι του Athens Ledra οι οποίοι τους τελευταίους μήνες δεν έχουν σταματήσει τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και εκπρόσωποι της ΛΑΕ, του ΕΠΑΜ και του κινήματος "Δεν πληρώνω" οι οποίοι δεν προσπάθησαν να ματαιώσουν τον εν λόγω πλειστηριασμό. 

"Πριν από τον πλειστηριασμό υπήρξε μια σειρά διαβουλεύσεων με κάποιους εκπροσώπους κινεζικής εταιρείας που θέλουν να αγοράσουν το ξενοδοχείο. Μέχρι και τώρα δηλώνουν ότι τα λεφτά έχουν σταλεί αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε εδώ γιατί, αν πλειστηριαστεί το ξενοδοχείο, θέλουμε να δηλώσουμε ότι οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι και ότι δεν μπορούν να ξεμπερδέψουν χωρίς εμάς. Πρέπει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας, να ανοίξει το ξενοδοχείο και να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας μας. Ξενοδοχείο χωρίς εμάς δεν πρόκειται να λειτουργήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Ντότσικας πρόεδρος εργαζομένων του Athens Ledra. 

Σύμφωνα με του εργαζόμενους το ποσό που τους οφείλεται ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ συνολικά. Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από του υπουργείο Εργασίας και συνάντηση που είχαν στην συνέχεια με την Εφη Αχτσιόγλου έλαβαν διαβεβαιώσεις πως θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα των εννέα μηνών που τους οφείλει η εταιρεία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης