Τσίπρας: Οι αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο δεν συνάδουν με τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό

Τσίπρας: Οι αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο δεν συνάδουν με τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό

«Η Ελλάδα είναι το πρόσωπο της αλληλεγγύης της Ευρώπης προς τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: Οι αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο δεν συνάδουν με τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό
Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την αποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης παίρνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μετά το κύμα αντιδράσεων που ξέσπασε από τις δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής και τις αποφάσεις του συλλόγου γονέων δύο σχολείων που απειλούν με καταλήψεις, ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε μέσω Twitter αναφέροντας: 

«Η Ελλάδα είναι το πρόσωπο της αλληλεγγύης της Ευρώπης προς τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους. Η αντίδραση κάποιων Συλλόγων γονέων και του δημάρχου Ωραιοκάστρου δεν συνάδουν με την στάση της χώρας μας και δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού». 

Κλείσιμο


Στο μεταξύ το θέμα έχει λάβει κομματικές διαστάσεις, με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να υποστηρίζει ότι αυτοί που φωνάζουν στο Ωραιόκαστρο ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Κάλεσε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση.«Στη χώρα μας δεν έχουμε γκέτο. Έχουμε κράτος που αποφασίζει για τους όρους εγκατάστασης, φιλοξενίας, παροχής υγείας στους πρόσφυγες. Δεν τίθεται υπό την κρίση των τοπικών κοινωνιών ή των σχολικών συμβουλίων αν τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο το απόγευμα» δήλωσε επίσης ο υπουργός. 

Την ίδια ώρα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας. Την έρευνα πιθανότατα θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης