Σέρρες: Προφυλακίστηκε ο δάσκαλος που ασέλγησε σε επτά μαθητές

Σέρρες: Προφυλακίστηκε ο δάσκαλος που ασέλγησε σε επτά μαθητές

Θα μεταφερθεί στις φυλακές Τρίπολης - Ο ίδιος αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες

Σέρρες: Προφυλακίστηκε ο δάσκαλος που ασέλγησε σε επτά μαθητές
Επτά ανήλικοι μαθητές ενός σχολείου σε χωριό των Σερρών, ηλικίας 8 ως 12 χρόνων, φέρονται να έπεσαν θύματα ασέλγειας από έναν 47χρονο δάσκαλο που εκτελούσε και χρέη υποδιευθυντή από το 2012 ως τον περασμένο Απρίλιο. Ο εκπαιδευτικός κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και ήδη αποφασίστηκε η προφυλάκισή του στις φυλακές της Τρίπολης.

Η ανατριχιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η μητέρα ενός παιδιού βρήκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης το προφίλ του γιου της και διαπίστωσε ότι ο 47χρονος του ασκούσε πίεση ζητώντας του να συνευρεθούν, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Όλγα Στρίκου. Η έρευνα για τη δραστηριότητα του εκπαιδευτικού αποκάλυψε ότι είχε ασελγήσει σε τουλάχιστον επτά παιδιά μέσα και έξω από το σχολείο.

Κλείσιμο
Όσο προχωρούσε η έρευνα, έρχονταν στο φως μαρτυρίες από παιδιά που σήμερα βρίσκονται στο γυμνάσιο, αλλά όταν ήταν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολείου έπεσαν θύματά του. Η είδηση έπεσε σαν «βόμβα» στη μικρή κοινωνία του χωριού, όπου μεγάλωσε και έμενε ο 47χρονος δάσκαλος, που είναι παντρεμένος και δίδασκε τα τελευταία δώδεκα χρόνια στο σχολείο.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Αναστάσιος Λυμπούδης δήλωσε ότι, μετά την παρέμβαση του συλλόγου γονέων του σχολείου στον εισαγγελέα Σερρών, ο συγκεκριμένος δάσκαλος είχε απομακρυνθεί από το σχολείο μετά το Πάσχα με αλλεπάλληλες άδειες ώσπου να αποφασιστεί η οριστική απομάκρυνσή του.

Ο 47χρονος εκπαιδευτικός οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, όπου αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες. Ωστόσο, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή του στο σωφρονιστικό κατάστημα Τριπόλεως, μέχρι να οριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης