Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ρόδου

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ρόδου

Δεν χτύπησε 112 - Αισθητός και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά και στην Κρήτη - «Δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια, δεν θα υπάρξει τσουνάμι», δήλωσε ο  Λέκκας

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ρόδου
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:17 τα ξημερώματα της Τρίτης στα ανοιχτά της Ρόδου.

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 21 χιλιόμετρα βόρεια της Ρόδου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 64,9 χιλιόμετρα. Να σημειωθεί ότι μετά τον σεισμό δεν ήχησε 112 όπως αρχικά είχε μεταδοθεί.


Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ρόδου


Νωρίτερα η Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού είχε υπολογίσει την δόνηση στα 5,7R  26 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Ρόδου με  εστιακο βάθος στα 40 χιλιόμετρα. 

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ρόδου



Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο υπολόγισε τη δόνηση στα 6R με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα βόρεια της Ρόδου.

Κλείσιμο


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Αμέσως μετά τον σεισμό, τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, όσο και οι ομάδες πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τέθηκαν σε αυξημένη επιφυλακή.


Η εκτίμηση Λέκκα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΕΡΤΝews για τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας.

«Είναι ένας σεισμός που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το βάθος. Είναι ένα βάθος 60 χιλιομέτρων που μας επιτρέπει να πούμε ότι ναι μεν έγινε αισθητός σε μία ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων και της Τουρκίας αλλά δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια, δεν θα υπάρξει τσουνάμι και κυρίως δεν θα υπάρχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία» τόνισε ο κ. Λέκκας.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι ο κύριος σεισμός λόγω του βάθους που είχε. «Είναι ένα σεισμικό γεγονός το οποίο ήταν πολύ έντονο για τους κατοίκους της Ρόδου και των γύρω περιοχών αλλά από εκεί και πέρα δεν θα έχουμε κάτι το ιδιαίτερο».


Ειδήσεις σήμερα:

Αναβάλλεται το ΠΑΟ-Ολυμπιακός της Τετάρτης μετά το χάος στο ΣΕΦ - Μαρινάκης: Ακόμα και οριστική διακοπή του πρωταθλήματος αν δεν βρεθεί λύση

Παράνομη υιοθεσία στο «Αλεξάνδρα»: Η ιστορία του Γιάννη που τον δήλωσαν νεκρό και τον πούλησαν - Δείτε βίντεο

Νίκος Μουρατίδης για Γλυκερία: «Έγινε φίρμα πατώντας πάνω στην Αλεξίου, δούλευε για να ξεχρεώνει τον άντρα της»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης