Την ενοχή του πατέρα Αντωνίου για πέντε πράξεις -από τις 19 για τις οποίες κατηγορούνταν- που αφορούν σε σωματικές κακοποίησεις ανηλίκων τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου, αποφάσισε σήμερα έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.
Βίντεο από τη στιγμή που ο πατέρας Αντώνιος φτάνει στα δικαστήρια:
Η απόφαση περί της ενοχής του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΜΚΟ ήταν ομόφωνη και με αυτή καταδικάστηκαν ακόμη και τέσσερις εκ των οκτώ κατηγορουμένων της υπόθεσης (μαζί με τον ιερά). Την καταδικαστική απόφαση άκουσε ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος βρίσκεται και σήμερα στο ακροατήριο του δικαστηρίου, όπως και η πρσεβυτερα Σταματία Γεωργαντή.
Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών από το δικαστήριο.
Η εισαγγελική πρόταση
Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη δικάσιμο η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του πατρός Αντωνίου για πέντε επιμέρους πράξεις του κατηγορητηρίου, οι οποίες αφορούν σε σωματικές κακοποιήσεις παιδιών (πλημμελήματα) σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Ακόμη, η εισαγγελέας είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι για πλημμεληματικές πράξεις πέντε ακόμη κατηγορούμενοι της υπόθεσης, πρώην εργαζόμενοι σε δομές της ΜΚΟ. Αντίθεα, πρότεινε αθωωθούν δυο εκ των κατηγορουμένων.
Η συγκεκριμένη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες αφορά σε κατηγορίες για σωματικές και ψυχολογικές κακοποιήσεις παιδιών σε διάφορες δομές της Κιβωτού του Κόσμου όταν σε αυτή ηγούνταν ο πατέρας Αντώνιος.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.