Καιρός Πάσχα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για φθινοπωρινό σκηνικό με κρύο

Καιρός Πάσχα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για φθινοπωρινό σκηνικό με κρύο

Βροχές μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη με πτώση της θερμοκρασίας

pasxa-exodos
Μπορεί να απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι το Πάσχα, ωστόσο χιλιάδες Έλληνες προετοιμάζουν ή έχουν κανονίσει ήδη την εκδρομή τους σε κάποιο νησί ή άλλο προορισμό.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι κρύος και δεν θα θυμίζει σε καμία περίπτωση Άνοιξη! Αυτή είναι μία πρώτη εικόνα για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το Πάσχα, καθώς είναι ακόμη νωρίς για ασφαλείς εκτιμήσεις.

Το Πάσχα φέτος εορτάζεται στις 16 Απριλίου, σε λίγες ημέρες δηλαδή από σήμερα. Η πρόγνωση του καιρού ωστόσο δεν είναι εφικτή ακόμη με ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Νέα κακοκαιρία με βροχές από την Πέμπτη - Επηρεάζεται ξανά η Αττική

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των μετεωρολόγων που μελετούν με προσοχή τα μετεωρολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Κλείσιμο
Για καιρό που δεν θα θυμίζει και τόσο Άνοιξη έκανε λόγο και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα μοντέλα του καιρού, οι θερμοκρασίες τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας δεν θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου. «Δεν θα είναι ζεστή η Μεγάλη Εβδομάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crnoeiv18vh5)


Την ίδια ώρα, και ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός προβλέπει φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Όπως αναφέρει μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχουμε άστατο καιρό με τοπικές βροχές και μπόρες, ωστόσο από Μεγάλη Παρασκευή και Σαββατοκύριακο του Πάσχα φαίνεται ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται. «Είμαστε πάρα πολύ μακριά ακόμα για προγνώσεις», σχολίασε.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crnqf5932j2x)





Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ μέχρι και το Σάββατο 

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 9 με 12 βαθμούς, στα δυτικά τους 12 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

kairostetarti-emy-pasxa


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06-04-2023
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια και τα δυτικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairospasxa-pempti


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-04-2023
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία εξασθένιση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-04-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-04-2023
Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι την Κυριακή κυρίως στα βόρεια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο στα νότια.

Ειδήσεις σήμερα:

Από τι πεθαίνουν οι Έλληνες - Τι δείχνει μελέτη για την τελευταία επταετία

Εκτός φυλακής εδώ και μία βδομάδα ο Σειραγάκης που ασέλγησε σε 36 ανήλικους

Η στιγμή που η προτομή «βόμβα» εκρήγνυται στα χέρια του Ρώσου μπλόγκερ στην Αγία Πετρούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης