Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Αποχώρησε σε ζωντανή σύνδεση ο Χαυτούρας - «Δεν έγραψα εγώ άδεια» - Βίντεο

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Αποχώρησε σε ζωντανή σύνδεση ο Χαυτούρας - «Δεν έγραψα εγώ άδεια» - Βίντεο

Ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής Βόλου επιμένει ότι δεν ήταν εκείνος που χορήγησε άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

xautouras_2
Σκηνικό έντασης επικράτησε στο Mega ανάμεσα στον διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής Βόλου Νίκου Χαυτούρα και του Νίκου Ευαγγελάτου, καθώς ο πρώτος αρνούνταν πεισματικά να απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούσαν την χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα.

Η αντιπαράθεση ήταν τέτοια που αμέσως μετά την τελευταία ερώτηση που δέχθηκε, ο Νίκος Χαυτούρας αποχώρησε από τη ζωντανή σύνδεση. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ νωρίτερα το μεσημέρι έκανε γνωστή την απόφασή του να αποσύρει τον γιατρό από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. 

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cr08gd5fq6e9)

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια τραγωδία και αντί να ασχοληθεί η κυβέρνηση με τα θύματα και το ποιοι διόρισαν τον σταθμάρχη κοιτάζει τις αναρρωτικές. Δεν υπέγραψα εγώ. Δεν υπέγραψα άδεια. Μπορούσε να επανεξεταστεί η άδεια από δευτεροβάθμια επιτροπή. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήρθε στο νοσοκομείο. Εγώ δεν είχα εξωτερικά ιατρεία, τον είδα και τηλεφώνησα στον συνάδελφο για να τον δει και ο ίδιος και να κρίνει, δεν είμαστε σε στρατόπεδο μπορούσε να τον δει και ο ίδιος» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Αυτό το χαρτί στο βιβλίο συμβάντων έγραψα ότι τον έχω δει κι εγώ. Αλλά επειδή δεν είχα εξωτερικά ιατρεία… Δεν είναι παραπεμπτικό. Εγώ είπα ότι χρήζει αδείας. Από εκεί και πέρα έπρεπε να γίνουν εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία. Συγγνώμη δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Σας έδωσα απάντηση. Έπρεπε να το κάνει ο γιατρός των εξωτερικών ιατρείων», πρόσθεσε. «Δώσατε άδεια και απέφυγε να δώσει εξηγήσεις», απάντησε ο Νίκος Ευαγγελάτος με τον κ. Χαυτούρα να του ανταπαντά πως «δεν έγραψα εγώ άδεια. Δόθηκε από το συνάδελφο ηλεκτρονικά. Φαινόταν ότι έχει θέμα».

Με υπογραφή Χαυτούρα η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή

Εν τω μεταξύ, όπως αποκαλύφθηκε νωρίτερα, την υπογραφή του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκου Χαυτούρα έχει η αναρρωτική άδεια που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, αμέσως μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο γιατρός έχει ήδη τεθεί σε αναστολή καθηκόντων και αναμένεται η παραπομπή του στο πειθαρχικό, ενώ με απόφαση του ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται από τα ψηφοδέλτια «για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους».

Σύμφωνα με το έγγραφο της αναρρωτικής, που δημοσίευσε το taxydromos.gr, ο επιθεωρητής προσήλθε στο γραφείο του διευθυντή της Νευροχειρουργικής και του ανέφερε αδυναμία βαδίσματος. Επίσης, ζήτησε από συνάδελφό του ιατρό να του συνταγογραφήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, καθώς ο ίδιος δήλωνε αδυναμία συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με το έγγραφο ο επιθεωρητής προσήλθε με πόνους στη μέση, ενώ είχε ιστορικό βαριάς κάκωσης με τραυματισμό κάτω άκρων.

porisma1
porisma3

Ειδήσεις σήμερα:

Οδύνη στην κηδεία του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη - Παρών ο Μητσοτάκης

Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί για τον επιθεωρητή - Έδωσαν άδεια 30 ημερών χωρίς εξέταση


Συνελήφθη ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης - Είχε καταδικαστεί για ακάλυπτες επιταγές και χρέη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης