Σύγκρουση τρένων: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ για την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Σύγκρουση τρένων: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ για την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά μου, λέει ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου - Ισχυρίζεται ότι είναι πολιτικός στόχος

nosokomeio-volos
Κατόπιν του παραπεμπτικού που φέρεται να υπέγραψε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου με διάγνωση «έντονη οσφυαλγία στη μέση», φέρεται ο γιατρός, επιμελητής Θ.Μ., της ίδιας κλινικής να έδωσε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας, λίγες μόλις ώρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Βόλου, όποτε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στον επιθεωρητή.

Ειδικότερα ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη, που τον τοποθέτησε στη βάρδια.

Παράλληλα ο υπουργός έδωσε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται με την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής τέθηκε ήδη σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης.

Σήμερα, κατέθεσε ο γιατρός της Νευροχειρουργικής που φέρεται να υπέγραψε την αναρρωτική άδεια, ενώ το πρωί της Τρίτης έχει κληθεί να καταθέσει και ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Νίκος Χαυτούρας στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αν τα ευρήματα της ΕΔΕ είναι σε βάρος των γιατρών, αυτοί θα τεθούν σε αργία, ενώ το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί αύριο στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως η διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» δεν γνώριζε τίποτα για την υπογραφή της αναρρωτικής άδειας.

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ

Τη διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ανέθεσε η 5η ΥΠΕ στον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννη Ντόκο. Ο επιμελητής – νευροχειρουργός Θ.Μ. κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος φέρεται να μην εξέτασε τον επιθεωρητή πριν υπογράψει την άδεια.

Ο σιδηροδρομικός μολονότι έκτακτο περιστατικό δεν πέρασε ποτέ και δεν εξετάστηκε ποτέ από κανέναν γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Δεν έχει καταγραφεί στη λίστα του ΤΕΠ.

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, έγινε γνωστό πως το όνομά του έχει καταχωρηθεί στις λίστες των «υπεράριθμων» που έσπευσαν να επισκεφθούν τον Επιμελητή στα εξωτερικά ιατρεία, την περασμένη Πέμπτη, αν και στα εξωτερικά ιατρεία οι ασθενείς εξετάζονταν κατόπιν ραντεβού, ενώ τα έκτακτα περιστατικά παραλαμβάνονται αποκλειστικά από το ΤΕΠ.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ εξιστορώντας τι έχει γίνει ο επιμελητής γιατρός φέρεται να είπε ότι ο επιθεωρητής μετέβη απευθείας στον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής Νίκο Χαυτούρα ο οποίος επειδή δεν είχε εξωτερικό ιατρείο την περασμένη Πέμπτη, με παραπεμπτικό που υπέγραψε και στο οποίο φέρεται να επισημαίνει ότι ο επιθεωρητής υποφέρει από «οσφυαλγία και είναι χρόνιο το πρόβλημα του», ζητούσε από τον Θ.Μ. να του χορηγήσει ένα μήνα αναρρωτική άδεια. «Το έκανα “καλή τη πίστει”, αφού μου το ζήτησε ο διευθυντής μου που είπε ότι τον εξέτασε», φέρεται να είπε ο γιατρός.

Δεν έδωσα τέτοια εντολή, λέει ο Χαυτούρας

Ο κ. Νίκος Χαυτούρας μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για να λάβει την αναρρωτική άδεια, μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα.

Ωστόσο, διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής επιμένει ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Το ερώτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι για ποιο λόγο ο κ. Χαυτούρας δεν παρέπεμψε τον επιθεωρητή στο ΤΕΠ για να εξεταστεί από τους αρμοδίους γιατρούς, όπως προβλέπεται, ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι η άδεια που χορηγήθηκε ήταν από το «παράθυρο», δίχως να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Παράλληλα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ανέφερε πως είναι πολιτικός στόχος. Όπως υποστήριξε, ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, είδε τον ασθενή, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι βρίσκονταν σε επιτελικό πόστο και επειδή δεν είχε εξωτερικά ιατρεία ενημέρωσε τον συνάδελφό του γιατρό. «Είδα έναν συμπολίτη μας που ήταν όντως σε άσχημη κατάσταση και παραπονιόταν για πόνους στη μέση και στα κάτω άκρα» τόνισε.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του

Βόλος Παρέμβαση Πλεύρη για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ από νευροχειρουργό 060322


Ειδήσεις σήμερα:

Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού που σκοτώθηκε μαζί με τον 15χρονο γιο του στα Τέμπη

Αποκάλυψη: Γνώριζαν από το 2017 ότι τα τρένα πάνε στα τυφλά - «Δεν προχωράτε τις συμβάσεις λόγω διαπλοκής...»

Γιατρός φέρεται να έδωσε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή Λάρισας χωρίς να τον εξετάσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης