Σύγκρουση τρένων: Στην ανακρίτρια Λάρισας το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική - «Δεν τηρήθηκε η διαδικασία»

Σύγκρουση τρένων: Στην ανακρίτρια Λάρισας το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική - «Δεν τηρήθηκε η διαδικασία»

Θα εξεταστούν πιθανές ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της αναρρωτικής, καθώς και οι ποινές από το πειθαρχικό

seretis_ype
Tο πόρισμα της ΕΔΕ στις δικαστικές αρχές, παρέδωσε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης.

Ο κ. Σερέτης τόνισε ότι, επί της ουσίας, είναι ήδη σε αργία οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί και εξήγησε την διαδικασία για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας, η οποία ουσιαστικά δεν ακολουθήθηκε.

Όπως είπε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας αποχωρώντας από τα δικαστήρια, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας διαβιβασε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση το πόρισμα της ΕΔΕ, που αφορούσε την αναρρωτική άδεια που χορηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στον επιθεωρητή προϊστάμενο του ΟΣΕ.

Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη διαδικασία, η ΥΠΕ με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, έθεσε σε αναστολή άσκησης καθηκόντων τους δύο εμπλεκόμενους γιατρούς και παράλληλα ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία της παραπομπής τους στο πειθαρχικό συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ.

Κλείσιμο
Το ένα θέμα, όπως είπε ο κύριος Σερέτης, είναι η πιθανή ποινική αξιολόγηση των δύο εμπλεκομένων από την Ανακρίτρια, και το άλλο ζητούμενο είναι οι ποινές από το πειθαρχικό, οι οποίες μπορεί να είναι μέχρι και οριστική αργία.

Ο κ. Σερέτης, εξήγησε, επίσης, τη συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται για να χορηγηθεί αναρρωτική άδεια, η οποία σε καμία περίπτωση δε φαίνεται να τηρήθηκε στην περίπτωση του επιθεωρητή.


Ειδήσεις σήμερα:

Οδύνη στην κηδεία του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη - Παρών ο Μητσοτάκης

Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί για τον επιθεωρητή - Έδωσαν άδεια 30 ημερών χωρίς εξέταση


Συνελήφθη ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης - Είχε καταδικαστεί για ακάλυπτες επιταγές και χρέη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης