Σεισμός στην Τουρκία: Έκανε πίσω η Άγκυρα, δεν δέχεται βοήθεια από την Κύπρο

Σεισμός στην Τουρκία: Έκανε πίσω η Άγκυρα, δεν δέχεται βοήθεια από την Κύπρο

Η Τουρκία ειδοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας πως οι ανάγκες της έχουν, για την ώρα, καλυφθεί

seismos_tourkia_arthro
Η Τουρκία ειδοποίησε πως έχουν καλυφθεί οι ανάγκες της και δεν χρειάζεται η Κύπρος να στείλει τους 17 διασώστες που ήταν έτοιμοι για αναχώρηση.

Πρόκειται για καθαρά πολιτική απόφαση, καθώς η αποδοχή βοήθειας από τη Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έμμεση αναγνώριση της.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως υπήρξε παρέμβαση από το ψευδοκράτος προς την Άγκυρα, ώστε να μην γίνει αποδεκτή η προσφορά βοήθειας.

Αρχικώς η Τουρκία αρνήθηκε, στη συνέχεια δέχθηκε και τελικώς υπαναχώρησε και είπε όχι στην αποστολή διασωστών από τη Κύπρο.

Λευκωσία: Καθαρά ανθρωποκεντρική η πρόθεσή μας

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι η Τουρκία ειδοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας πως οι ανάγκες της έχουν - για την ώρα τουλάχιστον - καλυφθεί.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κος Δημητρίου είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετώπισε το θέμα καθαρά από την ανθρωποκεντρική του πλευρά και ήταν από την αρχή έτοιμη να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή πολιτική διάσταση. Η αποστολή της Κύπρου που ήταν έτοιμη να αναχωρήσει για την Τουρκία αποτελείτο από 17 άτομα.

Κλείσιμο
Χθες η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, «άλλο πράγμα η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα δοθεί, η ομάδα όμως της Πολιτικής Άμυνας για την ώρα δεν έχει αποσταλεί διότι κάποιες ανάγκες είχαν καλυφθεί».

Σημείωσε ότι «είμαστε σε στάση αναμονής και η προσέγγιση μας στο θέμα είναι ανθρωπιστική». Πρόσθεσε ότι δεν προσπαθούμε να αποκομίσουμε πολιτικό κέρδος από αυτή την προσπάθεια.

Τέσσερα τάγματα από τα κατεχόμενα μεταφέρονται στην Τουρκία

Ο τουρκικός στρατός κινητοποιήθηκε πλήρως για τις προσπάθειες σεισμού, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας Φαρετίν Κότσα στην επαρχία Χατάι, ο Ακάρ είπε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει μια τεράστια καταστροφή, αλλά θα την ξεπεράσει, χάρη στις έντονες προσπάθειες όλων.

«Μεταφέρουμε εννέα τάγματα κομάντο στις ζώνες του σεισμού και τέσσερα άλλα τάγματα που βρίσκονται επί του παρόντος στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ψευδοκράτος) θα φτάσουν επίσης στην περιοχή», είπε ο Ακάρ στους δημοσιογράφους.


Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη μέχρις εσχάτων από τους διασώστες: Έσωσαν τη μικρή Ελένη μετά από 68 ώρες - Βίντεο

Σεισμός στην Τουρκία: Η εικόνα για το έργο της ΕΜΑΚ που έχει γίνει viral

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Αμερικανίδα δημοσιογράφος ξεσπά εναντίον του για τη σχέση του με 19χρονη - «Βγαίνει με μία έφηβη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης