Παρά τις συνεχείς ενημερώσεις της Αστυνομίας για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να αδειάζουν τους λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών, τα κρούσματα απάτης με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) δεν λείπουν από την ημερήσια διάταξη.
Ένα ακόμη θύμα των απατεώνων έγινε ένας 67χρονος επιχειρηματίας από τη Ρόδο, ο οποίος δέχθηκε στο σταθερό τηλέφωνο της επιχείρησής του τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να του εξασφαλίσει επίδομα για την κατανάλωση ρεύματος μέσω του Fuel Passκαι του ζήτησε κωδικούς του e-banking του, δήθεν για να καταθέσει τα χρήματα.
Ο 67χρονος τους έδωσε, παραχωρώντας του έτσι πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του, με αποτέλεσμα ο δράστης να κάνει πέντε διαδοχικές μεταφορές χρημάτων προς πέντε διαφορετικούς λογαριασμούς και να του αποσπάσει συνολικά 49.300 ευρώ! Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας για την ταυτοποίηση του απατεώνα και των κατόχων των πέντε λογαριασμών βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στη ροή της ημέρας μας, κάθε στιγμή μετράει. Και όταν κάτι απρόοπτο συμβεί στον δρόμο, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι να μπορούμε να το διαχειριστούμε γρήγορα και απλά, χωρίς να χάσουμε τον ρυθμό μας.
Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί βασική επιχειρησιακή δεξιότητα. Η κατανόηση και η αξιοποίηση του AI δεν είναι πια επιλογή, αλλά αναγκαιότητα για κάθε επαγγελματία και επιχείρηση