Φωτιά τώρα σε δασική περιοχή στα Κύθηρα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, επιχειρούν 12 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα
Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης - «Δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή η φωτιά, στο νησί πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ», λέει στο protothema ο Δήμαρχος Κυθήρων Χαρχαλάκης Ευστράτιος
Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Επιχειρούν 90 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 20 οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 12 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.
Ο δήμαρχος Κυθήρων Χαρχαλάκης Ευστράτιος, σε επικοινωνία που είχε με το protothema.gr, ενημέρωσε ότι η μεγάλη φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
Όπως υπογράμμισε η φωτιά έχει ξεσπάσει στη θέση Αγία Αναστασία κοινότητος Ποτάμου. «Στην περιοχή βρίσκονται 50 εθελοντές και όλοι οι Αντιδήμαρχοι, ενώ συνδράμει και ο Δήμος», σημείωσε.
Το πιο ισχυρό μέτωπο εντοπίζεται σε χαράδρα.
Συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο αυτή την στιγμή εντοπίζεται σε χαράδρα σε έναν λόφο που παρεμβάλλεται μεταξύ του χωριού και της φωτιάς και εκεί αναπτύσσονται όλες οι δυνάμεις για να αποτρέψουν την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό, ενώ υπάρχει ετοιμότητα στην περίπτωση που χρειαστεί να ζητηθεί εκκένωση.
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο - kythera.news - λόγω της πυρκαγιάς έχει προκληθεί μπλακ άουτ στην Αγία Πελαγία.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Ένα χαμόγελο, μια μπάλα στον αέρα, μια ρακέτα στο χέρι! Η bwin προσφέρει στο 4ο Γυμνάσιο Ιλίου εξοπλισμό που γεμίζει τη σχολική καθημερινότητα με παιχνίδι, ομαδικότητα και χαρά.