Εμανουέλε Κριάλεζε: Ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι γεννήθηκε βιολογικά γυναίκα

Εμανουέλε Κριάλεζε: Ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι γεννήθηκε βιολογικά γυναίκα

Μίλησε για την άγνωστη πτυχή της ζωής του  με αφορμή την παρουσίαση της έντονα αυτοβιογραφικής ταινίας του «L'Immensita» στο φεστιβάλ της Βενετίας

crialese
Ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης Εμανουέλε Κριαλέζε αποκάλυψε την Κυριακή ότι γεννήθηκε βιολογικά γυναίκα, στο πλαίσιο της παρουσίασης της έντονα αυτοβιογραφικής ταινίας του «L'Immensita» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Αυτή η πτυχή της ζωής του πετυχημένου σκηνοθέτη, που το 2011 είχε κερδίσει το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας με την ταινία του «Terraferma», παρέμενε μέχρι σήμερα άγνωστη στο ευρύ κοινό. Όπως εξήγησε ο Κριαλέζε στη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ, το νέο του φιλμ με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ είναι εμπνευσμένο από την παιδική του ηλικία και την δική του ιστορία.

«Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα» είπε ο σκηνοθέτης, κάνοντας το coming οut του ως τρανς άνδρας. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα μέσα μου ένα τεράστιο κομμάτι που είναι γυναικείος χαρακτήρας. Είναι πιθανότατα το καλύτερο κομμάτι μου» εξήγησε ο Κριαλέζε, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για τη φυλομετάβασή του. «Κάποια στιγμή στη ζωή μου χρειάστηκε να κάνω μια επιλογή... να ζήσω ή να πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις αυτού του είδους το ταξίδι. Γεννιέσαι έτσι» πρόσθεσε o 57χρονος.





Ο Κριαλέζε δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία της φυλομετάβασής του, ωστόσο επισήμανε ότι - όπως και στην πλοκή της πολύ τρυφερής ταινίας του - συχνά βασιζόταν στη μητέρα του για υποστήριξη και αναγνώριζε ότι η διαφορετικότητά του της προκαλούσε άγχος.

Η ταινία «L'Immensita» αφηγείται την ιστορία μιας ιταλικής οικογένειας στη Ρώμη της δεκαετίας του '70, η μεγαλύτερη κόρη της οποίας αυτοπροσδιορίζεται ως αγόρι, γεγονός που επιτείνει την ήδη υπάρχουσα ένταση ανάμεσα στην μητέρα της και τον κακοποιητικό πατέρα της.

Στο ιταλόφωνο φιλμ ο χαρακτήρας της μητέρας που υποδύεται η Κρουζ λυγίζει κάτω από το βάρος της συμβίωσης με έναν καταπιεστικό σύζυγο και τρία παιδιά που, έχοντας μεγαλώσει σε δυσλειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον, επιδεικνύουν προβληματική συμπεριφορά.

Κλείσιμο
Η Πενέλοπε Κρουζ, που είχε κερδίσει πέρυσι το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας για τον ρόλο της στις «Παράλληλες μητέρες», ανέφερε για τον χαρακτήρα που υποδύεται στο «L'Immensita» ότι «έχει παγιδευτεί σε μια κατάσταση και δεν μπορεί να αποδράσει».

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες στον κόσμο παγιδευμένες στα ίδια τους στα σπίτια, οι οποίες προσπαθούν να υποκρίνονται μπροστά στα παιδιά τους ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο δείχνουν. Είναι τεχνική επιβίωσης. Ξέρω κάποιες τέτοιες γυναίκες με φρικτές ιστορίες», είπε σε δημοσιογράφους η γοητευτική ηθοποιός.




Ειδήσεις σήμερα

Μασκοφόροι ληστές έδεσαν επιχειρηματία στον Ασπρόπυργο και του πήραν 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες

Στη ρωσική Άπω Ανατολή ο Πούτιν για τη μεγάλη πολυεθνική άσκηση Vostok 2022

Τουλάχιστον 65 νεκροί από τον σεισμό στη Σετσουάν - Συγκλονιστικές εικόνες από τις επιχειρήσεις διάσωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης