Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

«Χαιρόμαστε κάθε φορά που σας βλέπουμε, γιατί είστε για μας ένα υπόδειγμα σε πάρα πολλά θέματα, και σε δύσκολα και σε μικρά, αλλά κυρίως σε θέματα ενδοεκκλησιαστικά που χειρίζεστε με άριστο τρόπο», ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη

5625333
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του, εκφράζοντας τη χαρά του για την συνάντηση και τονίζοντας: «Χαιρόμαστε κάθε φορά που σας βλέπουμε, γιατί είστε για μας ένα υπόδειγμα σε πάρα πολλά θέματα, και σε δύσκολα και σε μικρά, αλλά κυρίως σε θέματα ενδοεκκλησιαστικά που χειρίζεστε με άριστο τρόπο».

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε για το εγκάρδιο και αδελφικό καλωσόρισμα, εκφράζοντας την χαρά του για την επίσκεψη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Μετέφερε την ευλογία και τη στοργή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και τις ευχές όλων για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου. Εξέφρασε, επίσης, την λύπη του που δεν κατάφεραν να συλλειτουργήσουν στην Μηχανιώνα στις αρχές του Ιουνίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά και για την πρόωρη εκδημία του μακαριστού π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, τον οποίο γνώριζε πολλά χρόνια σημειώνοντας πως ήταν ένας σπουδαίος κληρικός και πολύ μορφωμένος.

Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου και συνεργάτες.

Την Παρασκευή, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη, στις 17 Ιουνίου η Διοικούσα Επιτροπή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου διοργανώνει μια λαμπρή εκδήλωση με τιμώμενο πρόσωπο τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αναγορεύοντάς τον σε επίτιμο καθηγητή της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Βενιζέλος, με ήπια συμπτώματα - Εισήχθη στο «Σωτηρία»

Ανοίγει η πλατφόρμα για να πάρουν τα αποτελέσματα μέσω SMS οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών

«Θα τα ξαναχτίσουμε όλα», δεσμεύτηκαν Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι στον Ζελένσκι από το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης