Οικολογικό έγκλημα στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης: Χειροπέδες σε 4 Γεωργιανούς για παράνομη αλιεία αχινών

Οικολογικό έγκλημα στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης: Χειροπέδες σε 4 Γεωργιανούς για παράνομη αλιεία αχινών

Το οικολογικό έγκλημα κατήγγειλε επώνυμα στην λιμενική αρχή ο γνωστός YouTuber μάγειρας Antonis Cooken - Οι Γεωργιανοί συνελήφθησαν εχθές το απόγευμα από το λιμενικό -  Ο αχινός αποκαλείται σήμερα από πολλούς «μαύρο χαβιάρι», καθώς πωλείται ως θησαυρός, ιδιαίτερα σε κοσμοπολίτικα νησιά

limeniko9
Παράνομη υπεραλίευση αχινών με σκοπό το «μαύρο» κέρδος πραγματοποιούσαν χθες το απόγευμα στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης μια παρέα Γεωργιανών, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την άμεση παρέμβαση του λιμεναρχείου Βουλιαγμένης.

Το οικολογικό έγκλημα κατήγγειλε επώνυμα στην λιμενική αρχή ο γνωστός yοutuber μάγειρας Antonis Cooken, ο οποίος σ' ένα συγκλονιστικό βίντεο που έχει αναρτήσει στο κανάλι του στο YouTube και στα προσωπικά του social media περιγράφει τα όσα είδε από κοντά.

ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΛΑΘΡΑΛΙΕΥΤΩΝ🦞 ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ!!!


Ο μάγειρας μίλησε στο protothema.gr και μεταξύ άλλων σημαντικών ανέφερε πως η υπερ αλίευση των αχινών δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «μόδα» μεταξύ ομάδων που αφαιρούν μέσα από τη θάλασσα σημαντικές ποσότητες των εχινοδέρμων μέσα από τα οποία αφαιρούν το φαγώσιμο μέρος τους το οποίος μετά πωλούν σε τιμές θησαυρού.

«Όταν επιτελείται ένα οικολογικό έγκλημα δεν μπορείς να μένεις άπρακτος. Δυστυχώς η παράνομη αλίευση αχινών έχει γίνει μόδα καθώς στόχος είναι το μαύρο κέρδος. Υπάρχει νόμος που απαγορεύει την υπέρ αλίευση αχινών. Μόνο είκοσι μπορεί ένα άτομα να βγάλει από την θάλασσα και τριάντα αν είναι πάνω σε σκάφος. Αντιθέτως αυτοί, για τουλάχιστον πέντε ώρες που ήταν εκεί είχαν στήσει ομπρέλες και είχαν προλάβει να βγάλουν μια τρελή ποσότητα αχινών στα βράχια. Ο ένας Γεωργιανός με καταδυτική στολή έμπαινε στην θάλασσα και αλίευε και οι άλλοι τρεις δυο γυναίκες κι ένας άνδρας ήταν έξω και τους θανάτωναν. Φυσικά και μιλάμε για οικολογικό έγκλημα σε βάρος της θάλασσας. Ο αχινός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το οικοσύστημα της θάλασσας, οπότε αν ο κάθε ένας με παράνομο τρόπο βουτάει και βγάζει εκατοντάδες από μέσα, καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί σε κάποια χρόνια».

Σύμφωνα με τον Antoni Cooken ο αχινός θεωρείται τροφή υψηλής διατροφικής αξίας και είναι περιζήτητος κάθε καλοκαίρι. Γνωστός σε όλους είναι κυρίως ο μαύρος ωστόσο σπάνιος και πιο ακριβώς θεωρείται ο κόκκινος:

«Δυστυχώς ο αχινός αποκαλείται σήμερα από κάποιους “μαύρο χαβιάρι”, καθώς πωλείται ως θησαυρός και ιδιαίτερα σε κοσμοπολίτικα νησιά, όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν κάποιοι πονηροί, με αποτέλεσμα να έχουν επιδοθεί σ έναν παράνομο αγώνα, που θα μας στοιχίσει ακριβά. To περιστατικό αυτό συνέβη χθες το απόγευμα γύρω στις πέντε».

Πάνω από πέντε ώρες σύμφωνα με την περιγραφή η ομάδα των Γεωργιανών αλίευε αχινούς:

«Στην αρχή επειδή είχα περάσει και νωρίτερα και τους είχα δει αρκετές φορές, όμως δεν κατάλαβα τι έκαναν ακριβώς. Έτσι στήθηκα και περίμενα να δω τι κάνουν. Μόλις κατάλαβα την παράνομη δραστηριότητα ειδοποίησα την λιμενική αρχή. Είδα από μέσα να βγαίνουν τεράστιες ποσότητες αχινών μέσα σε τσάντες από δίχτυ. Αισθάνθηκα τόσο άσκημα γι' αυτό που συνέβαινε που δεν ήθελα να φύγω έτσι. Τους κατέγραφα συνεχώς μέχρι και την ώρα, όπου μετά την επώνυμη καταγγελία μου στο Λιμενικό της Βουλιαγμένης, ήρθαν και τους συνέλαβαν. Για τέσσερα άτομα ήρθε δυστυχώς ένας λιμενικός, ο οποίος μόλις είδε τι γινόταν προχώρησε στη σύλληψή τους. Αρχικά βέβαια οι Γεωργιανοί έκαναν πως δεν καταλάβαιναν, όμως μετά από πίεση μια από τις δυο γυναίκες άρχισε να μιλάει κάπως Ελληνικά. Πέρα από την υπεραλίευση συνελήφθησαν και για άλλους λόγους, καθώς κάποιοι δεν είχαν χαρτιά μαζί τους».

Ειδήσεις σήμερα: 

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Χρυσοχοΐδης - Παρέδωσε φάκελο για το οργανωμένο έγκλημα

Εισηγητής Ευρωκοινοβουλίου: Επικριτική η έκθεση για Τουρκία - Να μην την αγνοήσει η Κομισιόν

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης