Ύδρα: Με λιτές αλλά περιεκτικές εκδηλώσεις τα «Μιαούλεια» φέτος

Ύδρα: Με λιτές αλλά περιεκτικές εκδηλώσεις τα «Μιαούλεια» φέτος

Ο δήμος Ύδρας έχει οργανώσει ένα επετειακό πρόγραμμα, από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου,  για να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου εθνικού ήρωα, Ανδρέα Μιαούλη

ydra1
Με λιτές εκδηλώσεις λόγω της φετινής συγκυρίας και των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του Covid - 19, θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα ο εορτασμός «Μιαούλεια 2020».

Φέτος συμπληρώνονται 185 χρόνια από τον θάνατο του Ναυάρχου της Ελληνικής Επανάστασης, Ανδρέα Μιαούλη, και ο Δήμος Ύδρας έχει οργανώσει ένα επετειακό πρόγραμμα για να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου εθνικού ήρωα.

Η έκθεση «199» του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ κάνει την έναρξη του εορτασμού την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα στα Σφαγεία της Ύδρας. Πρόκειται για μια παρουσίαση από τον Κωστή Βελώνη, δέκα νεκρικών προσωπείων των αγωνιστών του 1821, τα οποία προέρχονται από τη συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Αθήνας.

ydra2
ydra3


Η έκθεση βασίζεται σε αντιπαραθέσεις και απρόσμενες συσχετίσεις του ιδιαίτερου αυτού ιστορικού υλικού στον χώρο των παλιών Σφαγείων και στην ιδιαίτερη τοπογραφία της Ύδρας.

Κλείσιμο
Κάθε χρόνο η έκθεση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ συγκεντρώνει διάσημους φιλότεχνους από όλον τον κόσμο, κάνοντας την Ύδρα, ένα ανοικτό κέντρο πολιτισμού.

Την ίδια μέρα στις 9 το βράδυ, η ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες Ελληνοτουρκικές Σχέσεις», στον Προαύλιο Χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, θα δώσει μια επιστημονική διάσταση στο καίριο ζήτημα το οποίο πραγματεύεται, με τον Δήμαρχο Ύδρας, Επίκουρο Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Γιώργο Κουκουδάκη να έχει τον συντονισμό και την παρέμβαση στην ημερίδα αυτή, με ομιλητές, τους Κώστα Υφαντή, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το φετινό πρόγραμμα το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Ιουνίου, περιλαμβάνει και άλλες εκδηλώσεις όπως δοξολογία, τρισάγιο, επίκαιρη ομιλία, υποδοχή επισήμων, Χαιρετισμό του Δημάρχου, αλλά και τελετές μνήμης και τιμής αφιερωμένες στον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, βασισμένες πάντα στο καθιερωμένο πρωτόκολλο του Δήμου Ύδρας.

Τα «Μιαούλεια 2020» περιμένουν να δώσουν στον επισκέπτη μέσα από την λιτή αλλά ταυτόχρονα περιεκτική τους προσέγγιση, την «αύρα» της ιστορικής αίγλης της Ύδρας που συνδυάζει το χθες με το σήμερα, σε έναν απόλυτα εναρμονισμένο με τον χώρο εορτασμό.

Ειδήσεις σήμερα

Σοκ στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί σκότωσαν με taser διπολικό Έλληνα - Φώναζε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει!

Λιποθυμία 9χρονης στη Ρόδο: «Το κοριτσάκι μου ζητάει να φάει και εγώ του λέω περίμενε»

Ψευτογιατρός: Ζήτησε 13.000 ευρώ από καρκινοπαθή για θεραπεία με... αποχυμωτή και βότανα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης