Ευγενία Σαμαρά - Νικόλας Μπράβος: Το πρωταγωνιστικό δίδυμο της νέας σεζόν

Ευγενία Σαμαρά - Νικόλας Μπράβος: Το πρωταγωνιστικό δίδυμο της νέας σεζόν

Δύο παράλληλες διαδρομές, ένα κοινό σημείο συνάντησης και δύο ρόλοι που τους φέρνουν κοντά φέτος σε μία διαφορετική τηλεοπτική χρονιά.

samara-gala01
Είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι στη νέα καθημερινή σειρά του ΣΚΑΪ «Οσο έχω εσένα» που θα αρχίσει να προβάλλεται τις επόμενες μέρες, όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό κοινό σημείο τους. Τόσο η Ευγενία όσο και ο Νικόλας ακολούθησαν μία πορεία ζωής η οποία κατάφερε να συνδυάσει την υποχρέωση με τη βαθιά επιθυμία. Με τα πτυχία του πανεπιστημίου στο χέρι και έχοντας εξασφαλίσει την επαγγελματική και οικονομική αποκατάσταση, μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν και το όνειρο της υποκριτικής.

Πλέον οι δυο τους συναντώνται για πρώτη φορά στα τηλεοπτικά πλατό και δουλεύουν πυρετωδώς με 15ωρα γυρίσματα δίχως να παραπονιούνται. Αλλωστε η στιγμή που αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους είχε έρθει από νωρίς και όλα ήταν μία απόφαση συνειδητή. «Από μικρή ήξερα τι ήθελα και τελικά το πραγματοποίησα», εξομολογείται η Ευγενία Σαμαρά. Ο Νικόλας Μπράβος λέει: «Εχω την αίσθηση πως αυτή η στιγμή είναι επακόλουθο της προσωπικής αναζήτησης του καθενός και κάπως έτσι συνέβη και με μένα, αρκετές φορές. Σε μαθαίνεις, σε αποδέχεσαι, σε φροντίζεις, σε σέβεσαι, σε εμπιστεύεσαι, σε πιάνεις από το χέρι και ανακαλύπτεις τη ζωή».

Ανταπόκριση στην πρόκληση

Αμφότεροι στάθηκαν τυχεροί καθώς αυτό που ονειρεύτηκαν και επιθύμησαν δεν συνάντησε εμπόδια αλλά αρωγούς. Καλές σχέσεις, οικογενειακή ηρεμία και όλα γίνονται πιο εύκολα και σίγουρα πιο προσβάσιμα. Αυτό που καθόρισε την πορεία της Ευγενίας ήταν το γεγονός ότι είχε συμπαράσταση από τους ανθρώπους της, «δίχως να μου επιβάλουν την άποψή τους. Είχα πάντα τη συμβουλή τους και τους υπολόγιζα τους γονείς μου γιατί δεν ήταν πιεστικοί. Συνεχίζω να το κάνω μέχρι και σήμερα. Τη ζητάω αλλά για τα σημαντικά ζητήματα. Ακόμη και όταν έχω πάρει τις αποφάσεις μου για το τι θα κάνω. Δεν θέλω να χρεώνω σε κανέναν τίποτα, θέλω να αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για ό,τι κάνω και να αποφασίζω εγώ για μένα».

Ο Νικόλας ακόμη κι όταν έχανε την πίστη στον εαυτό του υπήρχαν άνθρωποι κοντά του να τον στηρίξουν και να τον κάνουν να ξαναπιστέψει στις δυνάμεις του. «Οι άνθρωποι που σε αγαπούν βλέπουν όχι μόνο αυτό που είσαι στο εδώ και τώρα, αλλά κι αυτό που μπορείς να γίνεις, κάτι το οποίο εσύ μπορεί να μην είσαι πάντα σε θέση να το δεις». Το σημαντικότερο όλων είναι «αυτή η αγκαλιά που κλείνει μέσα της εσένα με όλες τις συμπεριφορές σου, τις τρέλες και τις αδυναμίες σου».

Αν για τον Νικόλα η υποκριτική ήταν κάτι που ξεκίνησε σαν παιχνίδι και εξελίχθηκε σε ανάγκη και τελικά σε τρόπο ζωής, για την Ευγενία η εικόνα θυμίζει κάτι διαφορετικό ειδικά στην αφετηρία της δημιουργίας της. «Από έξι χρονών ήθελα να γίνω ηθοποιός. Στα 17-18 όταν δίνει κάποιος Πανελλαδικές υπάρχει μία τάση τρομολαγνίας από τον περίγυρο, από γονείς και καθηγητές, οι οποίοι θα σου πουν “γιατί πας να το κάνεις αυτό που δεν έχει σίγουρη αποκατάσταση”. Εκεί λίγο δίστασα και με συνεπήρε ο φόβος μιας άλλης γενιάς που σκεφτόταν με αυτό τον τρόπο. Γι’ αυτό και πέρασα στο πανεπιστήμιο. Από το δεύτερο έτος, όμως, ακολούθησα παράλληλα και σπουδές υποκριτικής».

Ο Νικόλας απαρνήθηκε την Ιατρική για την ηθοποιία. Ομως αφήνει παράθυρο ανοιχτό στην «απιστία». «Εγώ ποτέ δεν χωρίζω από τις σχέσεις μου. (γέλια) Ακόμη κι αν αυτές καμιά φορά δεν θέλουν να με δουν μπροστά τους, εγώ πάντα τις αγαπώ και τις σκέφτομαι όμορφα. Οπότε γιατί όχι;». Η μεγαλύτερη ανάγκη του στην παρούσα φάση είναι να «συνεχίσω να εξελίσσομαι ανακαλύπτοντας τις δυνατότητές μου όντας συνάμα δημιουργικός και χρήσιμος για τους άλλους».

Κλείσιμο
Η συζήτηση θα στραφεί γύρω από τον έρωτα. Κανείς τους δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά αν και στη σειρά το σενάριο κινείται σε αντίθετη πορεία. Ο έρωτας λειτουργεί και για τους δύο ως κινητήριος δύναμη σε μεγάλο ποσοστό. Οπως θα πει και η Ευγενία, «ακόμη κι αν αποπροσανατολιστείς λίγο στην αρχή λόγω ενθουσιασμού, στη συνέχεια όλα λάμπουν, κι εσύ τα κάνεις όλα με άλλη διάθεση». Ο συμπρωταγωνιστής της δεν συμφωνεί απόλυτα: «Από τη στιγμή που ο Ερωτας είναι παιδί του Πλούτου και της Φτώχειας μπορεί να πυροδοτήσει αντικρουόμενα συναισθήματα. Ο ίδιος έρωτας που ενεργοποίησε την έμπνευσή σου, τη δύναμή σου, είναι ικανός να σε διαλύσει σε κάποιο επόμενο στάδιο».

Εντυπωσιακή γυναίκα, η Ευγενία αντιμετώπισε συχνά δημοσιεύματα που περισσότερο έδωσαν έμφαση στην εικόνα της και λιγότερο στην προσπάθειά της. Δεν είναι κάτι που την απασχολεί ιδιαίτερα πάντως. Μάλλον το αποδέχεται ως αναπόφευκτο. «Δεν είχα ποτέ άγχος για την εικόνα που έχει ο κόσμος για μένα ή για να αλλάξω το τι πιστεύει ο καθένας για μένα. Αν δείξω ότι ασχολούμαι με αυτό που απασχολεί τον κόσμο θα δείξω ότι με απασχολεί κι εμένα αυτό. Ο,τι και να κάνεις, πάντα κάποιοι θα ασχοληθούν με αυτό που εσύ δεν θες ή δεν σκέφτεσαι. Αλλά δεν έχω κάποια εμμονή να αποδείξω κάτι για μένα».

Θέμα χημείας

Η σειρά που πρωταγωνιστούν είναι κομεντί, η οποία στηρίζεται σε μία δραματική ιστορία. Ο Νικόλας είναι ο «Αλκης», ένας bon vivant που μπορεί να τα βρήκε όλα έτοιμα, αλλά όταν χρειάζεται να στηρίξει την οικογένειά του το κάνει. Η Ευγενία είναι η «Μελίνα», μία νεαρή μητέρα: «Ο ρόλος μου είχε δυσκολία ως προς την προσέγγιση της μάνας. Εγώ δεν είμαι μητέρα και έπρεπε να προσεγγίσω κάτι άγνωστο. Ηταν όμως πρόκληση και ενδιαφέρον γιατί το στοιχείο του παιδιού είναι κάτι το πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι έχω κάνει ως τώρα».

Δείχνουν και οι δύο χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι και για τη συνθήκη αλλά και για το αποτέλεσμα. Από τη μία το σενάριο της Ρένας Ρίγγα κι από την άλλη οι σκηνοθετικές οδηγίες του Στέφανου Μπλάτσου λειτουργούν ως δικλίδες ασφαλείας και για τους δυο τους.

Οσο για τη μεταξύ τους σχέση; «Πρώτη φορά συναντιόμαστε επαγγελματικά με τον Νικόλα. Είναι διαβασμένος, επαγγελματίας και ταιριάζουμε πολύ. Εχουμε βρει τις ισορροπίες στη σχέση μεταξύ μας και πώς θέλουμε να πάει η συνεργασία μας. Παίρνει τη δουλειά του στα σοβαρά κι αυτό για μένα σημαίνει πολλά. Είμαστε και οι δύο αρκετά πρακτικοί άνθρωποι και η δουλειά μάς βοηθά να βγούμε από τα κουτάκια που έχουμε ορίσει στη ζωή μας», θα πει η Ευγενία.

Και ο Νικόλας αισθάνεται από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει καλή χημεία και χαίρεται γι’ αυτή τη συνεργασία. «Η Ευγενία είναι πολύ καλή, αξιοπρεπής και σοβαρή επαγγελματίας. Εχουμε κάνει μέχρι στιγμής αρκετά γυρίσματα και πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ ωραία, δημιουργική χρονιά» 

Ευχαριστούμε το Electra Metropolis Hotel Athens για τη φιλοξενία


Πηγή: GALA


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ