Τιμοτέ Σαλαμέ, o εκκεντρικός

Τιμοτέ Σαλαμέ, o εκκεντρικός

Ταλαντούχος ηθοποιός και χαρισματικό fashion icon, στα 27 του είναι ο σταρ κάθε επόμενης χρονιάς. Η, δε, στυλιστικά εξτρεμιστική εμφάνισή του στη βενετσιάνικη πρεμιέρα της ταινίας «Bones & All» έγινε απολύτως viral, όπως μας έχει συνηθίσει

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
timote_salame_gala_xr
O Τιμοτέ Σαλαμέ δεν έγινε σταρ από το πουθενά. Από μικρό παιδί συμμετείχε σε διαφημιστικά, μέχρι που έφτασε στην εφηβεία του και προβιβάστηκε επιτυχώς σε ηθοποιό. Στα 22 του, το 2017, σχεδόν βετεράνος των γυρισμάτων, βρέθηκε στον δρόμο του Λούκα Γκουαντανίνο, που τον επέλεξε για τον ρόλο του Ελιο στο πολυσυζητημένο «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου» και του έδωσε την ευκαιρία να γίνει οριστικά διάσημος.

ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΜΕ Τ' ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ (CALL ME BY YOUR NAME) - TRAILER (GREEK SUBS)


Η ερμηνεία του θεωρήθηκε όσο καλή χρειαζόταν για να τον θέσει υποψήφιο για τα κορυφαία κινηματογραφικά βραβεία. Και παρότι γύρισε στο σπίτι του με άδεια χέρια απ’ όλες τις τελετές απονομής, οι εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί αποθεώθηκαν από τους fashion editors, που τον ανέδειξαν στο νέο style icon. Προς τιμήν του, ο Σαλαμέ έκανε μόνος του -ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται- τις ενδυματολογικές επιλογές του, χωρίς να χρυσοπληρώνει κάποιον στυλίστα για να σκαλίζει την γκαρνταρόμπα του.

Εξίσου ευρηματικός αποδεικνύεται και στις επιλογές σεναρίων. Οι ταινίες «Μία βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη», «Ο βασιλιάς», «Μικρές κυρίες», «Dune», «Μην κοιτάτε πάνω» -για να αναφέρουμε μόνο μερικές- τον έβαλαν με το δεξί στο πάνθεον των A-listers του Χόλιγουντ, από το οποίο δεν δείχνει καμία διάθεση να μετακινηθεί.

Φέτος, για να κλείσει έναν κύκλο -και να ανοίξει έναν άλλον- συνεργάστηκε και πάλι με τον Γκουαντανίνο στη νέα του ταινία «Bones & All» που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και θα προβληθεί στο ευρύ κοινό τον Νοέμβριο. Περισσότερο από την ερμηνεία του, βέβαια, σχολιάστηκε για την ασορτί με το κόκκινο χαλί εμφάνισή του, με εξώπλατο πουκάμισο διά χειρός Χάιντερ Ακερμαν, που λούστηκε στα φλας και έγινε για άλλη μία φορά viral. Ο ίδιος δεν δίνει δεκάρα αν οι πιο συντηρητικοί του χώρου θα τον προτιμούσαν με ένα συμβατικό σμόκιν. Του αρέσει να προκαλεί.

BONES AND ALL Teaser Trailer (2022)


Στον νέο του ρόλο ο Τιμοτέ υποδύεται έναν κανίβαλο, χαρακτηρισμό που συμπτωματικά -ή ίσως και όχι- έχουν αποδώσει στον πάλαι ποτέ συμπρωταγωνιστή του στο «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου» Αρμι Χάμερ. Φήμες ότι ζήτησε συμβουλές από τον συνάδελφο για να αποδώσει καλύτερα τον ρόλο του κρίνονται ως ανυπόστατες.

Κλείσιμο
Μέσα στο 2023 θα τον δούμε στις ταινίες «Wonka» και «Dune: Part Two» και φυσικά σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη στρώνεται κόκκινο χαλί. Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι πλέον μεγάλος σταρ και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν του αξίζει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ